Juhlatarjoilujen kirjoittaminen jatkuu.. Olin siis
miettinyt tekeväni myös jotain minimuffineita juhliin. Löysin Suklaapandan
sivuilta aivan ihanan kuulloisen (ja näköisen!) ohjeen vadelmaisiin
suklaa-kuppikakkuihin. Koska ne voisi tehdä hyvissä ajoin valmiiksi, oli päätös
suklaamuffineiden tekoon valmis. Huomasin, että ko. muffinin ohje olikin miltei
sama kuin omassa hyväksi havaitussa suklaamuffiniohjeessani, joten käytin
omaani. Testasin Suklaapandan kuorrutetta etukäteen ja totesin sen olevan aivan
ihanan suklainen! Koska juhliin oli tulossa paljon lapsia, tein lopulta
kuorrutteen Kuppikakut-kirjani erään ohjeen mukaan, joka vaikutti hieman makeammalta.
Ja sitähän se olikin; ei niin suklainen, makea ja ehkä inan liian voinen
makuuni. Itse muffinit kuitenkin olivat ihanan meheviä!
Taikina riittää n. 2 minimuffinipellilliseen (48 kpl minimuffareita). Kuorrutetta riittää isompaankin määrään.
Aineet:
150g voita, huoneenlämpöistä
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 mm suolaa
1 dl kermaviiliä
100g tummaa suklaata (n.50% kaakaota)
Kuorrutus:
150g tummaa suklaata (n.50 %)
2 dl kuohukermaa
150g pehmeää voita
5 dl tomusokeria
Ohje:
Lämmitä uuni 175C. Voitele muffinssipelti. Rouhi suklaa
(100g). Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää
kananmunat yksitellen voimakkaasti samalla vatkaten. Lisää kuivat ainekset
siivilän läpi vuorotellen kermaviilin kanssa taikinaan, älä vatkaa! Lisää
lopuksi suklaarouhe ja sekoita nopeasti.
Täytä muffinssipellin kolot (n.3/4) taikinalla. Paista
keskitasolla (isoja muffineita n. 17-20 minuuttia ja) minimuffineita n. 10-11
minuuttia. Kokeile tikulla kypsyys, tikun pitäisi tulla melkein puhtaana ulos.
Anna jäähtyä hetki ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään.
Tee kuorrutus. Sulata suklaa kerman kanssa mikrossa, anna
jäähtyä kunnes seos hieman sakenee. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri
keskenään. Lisää suklaaseos. Vatkaa kunnes kuorrutus on tasaista. Laita
jääkaappiin jähmettymään 15-20 minuutiksi tai kunnes seos paksuuntunut
pursotettavaksi. Laita seos pursotuspussiin ja pursota jäähtyneiden muffinien
päälle.
Ihanat juhla-asuissaan! Koristeita ei aina välttämättä syödä, mutta tarjolle asetettaessa ne ovat se piste iin päällä!
VastaaPoistaKiitos paljon nami-hiiri :) Koristeet tekevät juhlan :)
Poista