Piirakka on pinnalta rapea ja sisältä todella kostea ja pehmeä. Maistoin kauran ja valkosuklaan lisäksi myös ihanan toffeen vivahteen. Piirakan kannattaakin antaa jäähtyä kunnolla, sillä silloin kaikki maut pääsevät kunnolla esille ja leikkaaminenkin on tällöin helpompaa. Leikkasin kuvien ottamistilanteessa palasen liian nopsaan ja siitä oli hankala saada nättiä. Mutta makuhan on pääasia ja tämä oli mielestäni todella hyvää :) Jopa raparperia vierastava mieheni piti tästä :)
Muokkailin taas ohjetta tapani mukaan ja tämä onkin melkolailla erilainen kuin alkuperäinen. Aikataulun takia myös tämä, kuten edellisetkin leipomukset, kuuluu kategoriaan "helpot ja nopeat piirakat". Ohje on näimmä samalla myös munaton.
N. 18 x 21 cm neliövuokaan tai 22cm pyöreään irtopohjavuokaan.
Pohjalle:
Pilkottuja raparpereja n. 5 dl
= n. 250 g
Taikina:
100 g voita
1.5 dl maitoa
0.5 dl tummaa siirappia
3 dl isoja kaurahiutaleita
2.5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
0.25 tl suolaa
0.25 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
Pintaan:
100g valkosuklaata rouhittuna
Ohje:
Sulata voi ja sekoita joukkoon siirappi ja maito. Sekoita
kaurahiutaleet, jauhot, sokeri, suola ja leivinjauhe toisessa kulhossa ja sekoita
nesteiden joukkoon. Kaada puolet taikinasta vuoan pohjalle, taikinan päälle raparperin
palat ja päälle vielä loppu taikina. Ripottele päälle rouhittu valkosuklaa.
(Valkosuklaan voi halutessaan lisätä heti rapareiden päälle ja lisätä lopputaikinan vasta sen jälkeen vuokaan. Näin ei tarvitse pelätä valkosuklaan palamista.) Paista 175 asteessa n. 25-35 minuuttia, kunnes pinta kauniin ruskea. Varo polttamasta pinnalla olevia valkosuklaan palasia. Anna jäähtyä kunnolla. Nauti vaikka vaniljajäätelön kanssa tai pelkiltään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)