maanantai 15. heinäkuuta 2013

Maapähkinävoi-brownies

Viikonloppuna meille siis tuli vieraita; lapset serkkuineen pääsivät leikkimään keskenään. Kun kerran sain jälleen hyvän (teko)syyn leipoa, halusin koittaa punoffee-piirakan lisäksi jotain uutta, suklaista ja hieman erilaista ohjetta. Löysin todella ihanan oloisen brownies-reseptin (alk.per. Leila Lindholm), johon tuli pinnalle myös maapähkinävoita.



Piirakka oli sisältä ihanan mehevä ja pehmeä ja pinnalla oleva maapähkinä maistui aika ihanalta. Olisin ehkä kaivannut pohjaan hieman enemmän aidon suklaan makua, joten lisäsinkin suoraan ohjeeseen tummaa suklaata. Suklaata ja maapähkinävoita, Mums!

Kuvien kanssa meinasi tulla kiire, sillä muistin kameran vasta kun vieraat jo napsivat paloja lautasilleen..

Määrästä tulee pieni n. 20 x 30 cm pellillinen, n.18 kpl.

Brownietaikina:
200 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 dl Van Houten - tummaa kaakaojauhetta
0,5 dl vaaleaa siirappia
2 mm suolaa
4 munaa
1,25 dl vehnäjauhoja
(75 g tummaa suklaata rouhittuna)

Maapähkinävoitaikina:
50 g voita
1 dl tomusokeria
175 g maapähkinälevitettä (sokeroitua)
1 mm suolaa
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl suolapähkinöitä

Ohje:
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa voi, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kaakaojauhe, siirappi ja suola. Lisää munat yksi kerrallaan sekoittaen ja lisää lopuksi jauhot (ja rouhittu suklaa). Valmista maapähkinätahna: sulata voi ja vatkaa siihen muuta aineet paitsi pähkinät.

Kaada brownietaikina leivinpaperilla päällystettyyn vuokaan ja lusikoi päälle varovasti maapähkinätaikina. Marmoroi vetämällä veitsellä kuvioita taikinaan. Ripottele päälle pähkinät ja kypsennä uunissa keskitasolla 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä kokonaan ennen tarjoamista.

 

6 kommenttia:

  1. Ooh, pitikin löytää nämä sinun sivusi ;) liikaa hyvää joita on pakko kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe :) Mukavaa, kun kävit ja todella hienoa kuulla, että löydät täältä paljon kokeiltavia juttuja :)

      Poista
  2. Tää on niin hyvää! Kiitos ohjeesta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla, että maistuivat :) On aina kiva tietää mitä mieltä ohjeista ollaan ja miten ne toimivat muiden keittiössä. Kiitos Sirja itsellesi, kun kerroit kokemuksesi :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Tuo pohja oli kyllä ihanan pehmoinen, ja päällinen maukkaan maapähkinäinen :) Katselin ohjetta, ja tuli mieleen, että pohjaan voisi ripauttaa hieman lisää suolaa, niin siitä saisi vieläkin paremma. Mutta siis suosittelen kokeilemaan, Enni! :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...