Lime-valkosuklaakeksit
n. 40 kpl
Aineet:
125 g voita tai
leivinmargariinia huoneenlämpöisenä
1 dl sokeria
1 dl
fariinisokeria kevyesti mittaan paineltuna
1 muna
1 rkl
vaniljasokeria
2.5 rkl = 2
limen mehu
2 limen
raastettu kuori
3 dl
vehnäjauhoja
0.5 tl soodaa
1 mm suolaa
100-150 g
valkosuklaata karkeaksi rouhittuna
Pinnalle:
n. 0.5 dl
sokeria
Ohje:
Vatkaa rasva, sokeri ja
vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Vatkaa sekaan myös limen
mehu ja kuori. Kääntele jauhot joukkoon ja lisää vielä rouhittu valkosuklaa. Pyörittele
taikinasta pienen lihapullan kokoisia palloja ja pyörittele pallot sokerissa.
Laita pallot pellille. Jätä pallojen välille n. 7 cm leviämisvaraa, sillä
keksit leviävät uunissa.
Paista 175 asteessa 8-10 minuuttia. Keksit ovat
valmiita, kun pulleaksi noussut keksitaikina alkaa hieman rypistyä sivuilta. Keksien
pitää olla uunista otettaessa erittäin pehmeitä, liki raakoja, niin ne jäävät
keskeltä pehmeiksi ja sitkeiksi. Keksit kypsyvät vielä uunista oton jälkeen. Jos
keksit paistuivat liikaa, poista kuumat keksit heti uunista ottamisen jälkeen
leivinpelliltä vetämällä ne leivinpaperin avulla pöydälle.
Vinkit:
* Pese lime huolella ennen raastamista. Raasta mukaan vain kuori, ei
valkoista osaa.
* Kun taikinapallot pyörittelee sokerissa ennen paistamista, saa keksit nätimmän
sileämmän pinnan. Voit tehdä keksit myös ilman sokerissa pyörittelyä.
* Pinnalla voi painella ennen paistamista vielä muutaman valkosuklaan palasen koristeeksi
* Siirrä keksit leivinpaperin avulla pois kuuman pellin päältä heti kun otat ne pois uunista.
* Siirrä keksit leivinpaperin avulla pois kuuman pellin päältä heti kun otat ne pois uunista.
* Uunituoreet keksit ovat hauraita. Siirrä keksit pois leivinpaperin päältä
vasta kun ne ovat jäähtyneet ainakin muutaman minuutin.
* Kokeile
lisätä taikinaan 1 dl kookoshiutaleita
* Jos haluat
kovempia keksejä, paista läpi kypsiksi n. 12-15 minuuttia
* Jos haluat voit lopuksi ripotella hieman tomusokeria keksien päälle tai
koristella ne limen kuorella.
Suklaakeksien reseptejä ei voi koskaan olla liikaa ;) kiitos tästä.
VastaaPoistaNäin on! Ole hyvä :)
PoistaNam, näyttää herkullisilta, lime ja valkosuklaa ovat täydellinen kombo!
VastaaPoistaKiitos :) Ihania ovat, raikasta ja makeaa samassa paketissa :)
PoistaRaikasta makeaa ...onkin juuri sopivasti iltapäivän kahvihetki!
VastaaPoistaNämä sopivat mainiosti kahvihetkeen. Kiitos nami-hiiri kommentistasi :)
PoistaMinä olen yhden sortin masokisti, kun vierailen leivontablogeissa, vaikka yritän pysyä herkuista erossa. Resepti vaikuttaa erittäin maukkaalta!
VastaaPoistaHehe :D Mukavaa, kun kävit vierailulla ja tulepas taas uudelleen :)
PoistaLol
PoistaOmpas herkullisen kuuloisia ja näköisiä. Tekis mieli haukata tosta noin vaan :P
VastaaPoistaKiitos Miia S :) Herkullisia olivat. Sellaisia ihanan rapeita reunoilta ja sisältä sitkeitä. Ja lime ja valkosuklaa sopivat ihanasti yhteen. Näitä tuli mutusteltua aika tahtia :)
PoistaIhmettelin, kun ohjeessa on kahden limetin edestä tavaraa. Taikina maistui vielä melko kirpeältä, mutta kypsinä keksit olivat hurmaavan herkullisia! Menivät kuin kuumille kiville, kaveri ja poikaystävä kehuivat! Ai niin, ja yöllä jääkaapille herännyt isäni veteli näitä 15 kpl pikkutunneilla, kun ei voinut vastustaa! ;D Kiitos ohjeesta!
VastaaPoistaHienoa kuulla, että keksit maistuivat :D Mulla taisi olla aika pieniä limejä, kun sain noista kahdesta puristettua tuon 2.5 rkl. Taikina oli aikas kirpeä, mutta valmiit keksit aivan ihania. Kiitos, kun tulit jättämään kommentin :)
PoistaHei, ihanannäköinen ohje, keksit juuri työn alla. Mitenkä keksit kannattaaisi säilyttää kuukauden päästä olevia juhlia varten? Pakastaa?
VastaaPoistaMeillä keksit eivät säilyneet seuraavaa päivää pidemmälle, joten säilyttämistä ei ole tullut testailtua sen enempää :) Mutta heti tuoreeltaan pakastaminen on varmin keino säilyttää keksit, ainakin jos ne joutuvat odottamaan syömistä hiemankin pidempään. Huoneenlämmössä alkavat varmaan menettää sitkeän rapeaa rakennettaan jo muutaman päivän kuluessa. Vaikka hyvältä ne siltikin maistuvat :) Ihania juhlien järjestelyhetkiä :)
PoistaTämä on todella hyvä ohje, ihania keksejä! Tätä blogia tulee selattua melkein päivittäin, siistejä kuvia sekä selkeät ohjeet. Tykkään tosi paljon, jatka leipomista ja hyvän viemistä eteenpäin ;)
VastaaPoistaKiitos paljon :) Ja ole hyvä :) Hienoa kuulla, että keksit maistuivat! Ja mukavaa, että tykkäät muutenkin blogistani :D
PoistaHei! Ajattelin kokeilla joku kerta, mutta minua jäi askarruttamaan painetaanko sokerissa pyöritellyt keksit litteiksi leivinpaperille vai paistetaanko "pieninä lihapullina" eli palloina? Lime ja valkosuklaa ovat kyllä tosi hyvä yhdistelmä, nam!
VastaaPoistaHeippa Alina! :) Jos oikein muistan, laitoin taikinan pellille "pieninä lihapullina". Keksit leviävät ja litistyvät aika hyvin uunissa. Jos epäilet asiaa, niin voit vaikka koepaistaa muutaman keksin tuolla tavoin palloina. Jos ne eivätkään laskeudu tarpeeksi, niin painelet seuraavien pellillisten pallot hieman littanammiksi :) Lime ja valkosuklaa ovat kyllä hyviä, pitäisikin pitkästä aikaa taas tehdä niistä jotain :) Kivoja leivontahetkiä! :)
PoistaTänään tein ja oikein hyvin onnistuivat, ainakin omasta ja muiden maistelijoiden mielestä;) Litistin taikinapalloja hieman, jotta sain mielestäni sopivia keksejä. Jos haluat käydä kurkkaamassa, niin kuva löytyy Instagramista käyttäjällä @03_alina Kiitos taas herkullisesta ohjeesta!
PoistaKiva kuulla, Alina :) Yritin tulla katsomaan kuviasi, mutta tilisi ilmoitti olevan yksityinen.. Mutta hienoa kuulla, että keksit onnistuivat ja maistuivat :) Kiitos, ja ihanaa Juhannusta sinulle! :)
PoistaKokeilinpa näitä vihdoin, kun varmaan vuoden ehti linkki olemaan puhelimessa lukulistalla :D Todella hyviä, mutta hurjan makeita :o pitää seuraavalla kerralla kokeilla vähän vähemmällä sokeria.
VastaaPoistaJa testasinpa myös lisätä osaan kekseistä macadamiapähkinöitä! superhyvää
Muistan, kun naputtelin tähän viestiin vastauksen jo parisen viikkoa sitten, mutta se onkin ilmeisesti jäänyt lähettämättä.. Tässä uusi yritys :) Mukava kuulla, että keksit maistuivat! Makeutta näissä on tosiaan runsaasti. Eipä tarvitse montaa keksiä syödä makeanhimoon ;) Valkosuklaan määrää kannattaa säädellä oman makean tuntemusten mukaan, ja tarvittaessa sen voi vaikka jättää pois. Sokeria en kovin paljon vähentelis, sillä se vaikuttaa keksien rakenteeseen. Vaikka uskon toki, että nämä olisivat hyvänmakuisia, vaikka suutuntuma olisikin hieman erilainen :) Niin ja nuo macademiapähkinät kuullostavat älynhyviltä, nams! Kiitos vielä Laura, kun kävin kertomassa kokemuksesi :)
PoistaMissä kohtaa mahtoi mennä minulla vikaan��? Keksit olivat kyllä taivaallisen hyviä, mutta taikina sellaista liisteriä etten saanut sitä mitenkään pyöriteltyä vaan laitoin lusikoilla sitä pellille...
VastaaPoistaHmm, enpä osaa sanoa missä olisi mennyt vikaan. Jokin pienen pieni ero aineiden mittaustavoissa tms. saattaa vaikuttaa taikinan koostumukseen. Hyvä, että lusikalla nostellen onnistui. Hienoa, että maistuivat :)
Poista