maanantai 10. helmikuuta 2014

Lime-valkosuklaakeksit

Laitetaanpas välillä hieman herkullisia keksiohjeita. Nämä limeä ja valkosuklaata sisältävät keksit ovat kokonaisuudessaan aivan ihania! Reunoilta rapeita, mutta sisältä ihanan sitkeitä.





Lime-valkosuklaakeksit
 
n. 40 kpl


Aineet:
125 g voita tai leivinmargariinia huoneenlämpöisenä
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria kevyesti mittaan paineltuna
1 muna
1 rkl vaniljasokeria
2.5 rkl = 2 limen mehu
2 limen raastettu kuori
3 dl vehnäjauhoja
0.5 tl soodaa
1 mm suolaa
100-150 g valkosuklaata karkeaksi rouhittuna

Pinnalle:
n. 0.5 dl sokeria

Ohje:
Vatkaa rasva, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Vatkaa sekaan myös limen mehu ja kuori. Kääntele jauhot joukkoon ja lisää vielä rouhittu valkosuklaa. Pyörittele taikinasta pienen lihapullan kokoisia palloja ja pyörittele pallot sokerissa. Laita pallot pellille. Jätä pallojen välille n. 7 cm leviämisvaraa, sillä keksit leviävät uunissa.

Paista 175 asteessa 8-10 minuuttia. Keksit ovat valmiita, kun pulleaksi noussut keksitaikina alkaa hieman rypistyä sivuilta. Keksien pitää olla uunista otettaessa erittäin pehmeitä, liki raakoja, niin ne jäävät keskeltä pehmeiksi ja sitkeiksi. Keksit kypsyvät vielä uunista oton jälkeen. Jos keksit paistuivat liikaa, poista kuumat keksit heti uunista ottamisen jälkeen leivinpelliltä vetämällä ne leivinpaperin avulla pöydälle. 

Vinkit:
* Pese lime huolella ennen raastamista. Raasta mukaan vain kuori, ei valkoista osaa.
* Kun taikinapallot pyörittelee sokerissa ennen paistamista, saa keksit nätimmän sileämmän pinnan. Voit tehdä keksit myös ilman sokerissa pyörittelyä.
* Pinnalla voi painella ennen paistamista vielä muutaman valkosuklaan palasen koristeeksi
* Siirrä keksit leivinpaperin avulla pois kuuman pellin päältä heti kun otat ne pois uunista.
* Uunituoreet keksit ovat hauraita. Siirrä keksit pois leivinpaperin päältä vasta kun ne ovat jäähtyneet ainakin muutaman minuutin.
* Kokeile lisätä taikinaan 1 dl kookoshiutaleita
* Jos haluat kovempia keksejä, paista läpi kypsiksi n. 12-15 minuuttia
* Jos haluat voit lopuksi ripotella hieman tomusokeria keksien päälle tai koristella ne limen kuorella.



25 kommenttia:

  1. Suklaakeksien reseptejä ei voi koskaan olla liikaa ;) kiitos tästä.

    VastaaPoista
  2. Nam, näyttää herkullisilta, lime ja valkosuklaa ovat täydellinen kombo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ihania ovat, raikasta ja makeaa samassa paketissa :)

      Poista
  3. Raikasta makeaa ...onkin juuri sopivasti iltapäivän kahvihetki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä sopivat mainiosti kahvihetkeen. Kiitos nami-hiiri kommentistasi :)

      Poista
  4. Minä olen yhden sortin masokisti, kun vierailen leivontablogeissa, vaikka yritän pysyä herkuista erossa. Resepti vaikuttaa erittäin maukkaalta!

    VastaaPoista
  5. Ompas herkullisen kuuloisia ja näköisiä. Tekis mieli haukata tosta noin vaan :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Miia S :) Herkullisia olivat. Sellaisia ihanan rapeita reunoilta ja sisältä sitkeitä. Ja lime ja valkosuklaa sopivat ihanasti yhteen. Näitä tuli mutusteltua aika tahtia :)

      Poista
  6. Ihmettelin, kun ohjeessa on kahden limetin edestä tavaraa. Taikina maistui vielä melko kirpeältä, mutta kypsinä keksit olivat hurmaavan herkullisia! Menivät kuin kuumille kiville, kaveri ja poikaystävä kehuivat! Ai niin, ja yöllä jääkaapille herännyt isäni veteli näitä 15 kpl pikkutunneilla, kun ei voinut vastustaa! ;D Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa kuulla, että keksit maistuivat :D Mulla taisi olla aika pieniä limejä, kun sain noista kahdesta puristettua tuon 2.5 rkl. Taikina oli aikas kirpeä, mutta valmiit keksit aivan ihania. Kiitos, kun tulit jättämään kommentin :)

      Poista
  7. Hei, ihanannäköinen ohje, keksit juuri työn alla. Mitenkä keksit kannattaaisi säilyttää kuukauden päästä olevia juhlia varten? Pakastaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä keksit eivät säilyneet seuraavaa päivää pidemmälle, joten säilyttämistä ei ole tullut testailtua sen enempää :) Mutta heti tuoreeltaan pakastaminen on varmin keino säilyttää keksit, ainakin jos ne joutuvat odottamaan syömistä hiemankin pidempään. Huoneenlämmössä alkavat varmaan menettää sitkeän rapeaa rakennettaan jo muutaman päivän kuluessa. Vaikka hyvältä ne siltikin maistuvat :) Ihania juhlien järjestelyhetkiä :)

      Poista
  8. Tämä on todella hyvä ohje, ihania keksejä! Tätä blogia tulee selattua melkein päivittäin, siistejä kuvia sekä selkeät ohjeet. Tykkään tosi paljon, jatka leipomista ja hyvän viemistä eteenpäin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) Ja ole hyvä :) Hienoa kuulla, että keksit maistuivat! Ja mukavaa, että tykkäät muutenkin blogistani :D

      Poista
  9. Hei! Ajattelin kokeilla joku kerta, mutta minua jäi askarruttamaan painetaanko sokerissa pyöritellyt keksit litteiksi leivinpaperille vai paistetaanko "pieninä lihapullina" eli palloina? Lime ja valkosuklaa ovat kyllä tosi hyvä yhdistelmä, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Alina! :) Jos oikein muistan, laitoin taikinan pellille "pieninä lihapullina". Keksit leviävät ja litistyvät aika hyvin uunissa. Jos epäilet asiaa, niin voit vaikka koepaistaa muutaman keksin tuolla tavoin palloina. Jos ne eivätkään laskeudu tarpeeksi, niin painelet seuraavien pellillisten pallot hieman littanammiksi :) Lime ja valkosuklaa ovat kyllä hyviä, pitäisikin pitkästä aikaa taas tehdä niistä jotain :) Kivoja leivontahetkiä! :)

      Poista
    2. Tänään tein ja oikein hyvin onnistuivat, ainakin omasta ja muiden maistelijoiden mielestä;) Litistin taikinapalloja hieman, jotta sain mielestäni sopivia keksejä. Jos haluat käydä kurkkaamassa, niin kuva löytyy Instagramista käyttäjällä @03_alina Kiitos taas herkullisesta ohjeesta!

      Poista
    3. Kiva kuulla, Alina :) Yritin tulla katsomaan kuviasi, mutta tilisi ilmoitti olevan yksityinen.. Mutta hienoa kuulla, että keksit onnistuivat ja maistuivat :) Kiitos, ja ihanaa Juhannusta sinulle! :)

      Poista
  10. Kokeilinpa näitä vihdoin, kun varmaan vuoden ehti linkki olemaan puhelimessa lukulistalla :D Todella hyviä, mutta hurjan makeita :o pitää seuraavalla kerralla kokeilla vähän vähemmällä sokeria.

    Ja testasinpa myös lisätä osaan kekseistä macadamiapähkinöitä! superhyvää

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistan, kun naputtelin tähän viestiin vastauksen jo parisen viikkoa sitten, mutta se onkin ilmeisesti jäänyt lähettämättä.. Tässä uusi yritys :) Mukava kuulla, että keksit maistuivat! Makeutta näissä on tosiaan runsaasti. Eipä tarvitse montaa keksiä syödä makeanhimoon ;) Valkosuklaan määrää kannattaa säädellä oman makean tuntemusten mukaan, ja tarvittaessa sen voi vaikka jättää pois. Sokeria en kovin paljon vähentelis, sillä se vaikuttaa keksien rakenteeseen. Vaikka uskon toki, että nämä olisivat hyvänmakuisia, vaikka suutuntuma olisikin hieman erilainen :) Niin ja nuo macademiapähkinät kuullostavat älynhyviltä, nams! Kiitos vielä Laura, kun kävin kertomassa kokemuksesi :)

      Poista
  11. Missä kohtaa mahtoi mennä minulla vikaan��? Keksit olivat kyllä taivaallisen hyviä, mutta taikina sellaista liisteriä etten saanut sitä mitenkään pyöriteltyä vaan laitoin lusikoilla sitä pellille...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, enpä osaa sanoa missä olisi mennyt vikaan. Jokin pienen pieni ero aineiden mittaustavoissa tms. saattaa vaikuttaa taikinan koostumukseen. Hyvä, että lusikalla nostellen onnistui. Hienoa, että maistuivat :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...