Koska pohjaan meni hieman liikaa nestettä, oli suklaan maku siinä mieto. Kuorrute yhdessä daimin kanssa auttoi ja kokonaisuus oli vallan herkullinen. Jos tekisin kakun uudestaan, niin laittaisin toki kaakaojauhetta ja sokeria hieman enemmän. Laitoinkin ohjeeseen suoraan ne määrät miten jatkossa tekisin, ja sulkeisiin käyttämäni määrät. Koostumus oli tosiaan mutakakkumainen ja piirakka oli parasta tuoreeltaan, huoneenlämpöisenä nauttina, kun pohja oli keskeltä vielä hieman löysähkö.
Mutakakku kaakaokermalla ja Daim-murulla
Pohja:
50 g rasvaa
1 dl kaakaojauhoja (laitoin 0.75 dl)
1 dl kaakaojauhoja (laitoin 0.75 dl)
2 dl vettä
2 dl fariinisokeria (laitoin 1 dl)
2 dl fariinisokeria (laitoin 1 dl)
1 dl kermaviiliä
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
0.5 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
Päälle:
2 dl vispikermaa
2 rkl kaakaojauhetta
1.5 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 pientä Daim-patukkaa rouhittuna
Ohje:
Ohje:
Kuumenna pohjan rasva kattilassa, kunnes se sulaa. Sekoita
joukkoon vesi, fariinisokeri ja kaakaojauhe. Anna jäähtyä hetki. Sekoita
vehnäjauhot, sokeri, suola ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa munat kevyesti
rikki ja sekoita joukkoon kermaviili. Lisää jauhojen joukkoon kaakaoneste sekä
munaseos voimakkaasti vatkaten.
Kaada taikina yhteen n. 20 cm leivinpaperoituun vuokaan. Paista 175 asteessa n.
20-30 minuuttia, kunnes se on keskeltä vielä hieman taikinainen. Anna pohjan jäähtyä.
Koristele jäähtynyt kakku kaakaokermalla. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää joukkoon kaakaojauhe ja sokerit. Lusikoi kakun päälle. Ripottele päälle Daim-murua.
Koristele jäähtynyt kakku kaakaokermalla. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää joukkoon kaakaojauhe ja sokerit. Lusikoi kakun päälle. Ripottele päälle Daim-murua.
Kyllä on muhevan näköinen pohja! Nams ;D
VastaaPoistaOikeassa olit tuosta kuorrutteesta, olen Mia Öhrnin ohjeella tehnyt (sata kertaa ;D) daimmutakakkua joka on ihan sairasta kamaa, jos näin voi sanoa :) Sitä on mennyt myös tilauksesta useaan kotiin lähipiirissä. Ensin saattaa kuvitella että suklaakerma ja daim-muru on jo aivan liikaa suklaisen mutakakun päällä, mutta näin ei ole! Voi että mikä ihana pieni suklaataivas se onkaan, hih! ;)
http://taikakakut.blogspot.fi/2013/05/mutakakku-daimkermalla.html
Totta, ensiajatus suklaakermasta ja daimista valmiiksi makean mutakakun päällä saattaa olla aivan erilainen kuin lopputulos. Yhdistelmä ei ole tosiaankaan liikaa, vaan nuo parantaa jo valmiiksi täydellisen mutakakun potenssiin 10! Aivan ihanaa! Makeutta tuosta kaakaokermasta ei kovin paljon enempää tule, mutta se lisää aivan ihanalla tavalla suklaanmakua! Suklaataivas tosiaankin :D
PoistaKävin kurkkimassa sun blogissa ja oli herkullisen näköinen kakku sekin. En yhtään kyllä ihmettele, että ohjeen perään on kysytty niin usein! :)
Nam, olen ihastellut tätä yhdistelmää jo Tarun blogissa. Ehkä pitää näiden kehujen jälkeen itsekin testata!! :)
VastaaPoistaSuosittelen ehdottomasti koittamaan! Tuo kaakaokerma ja Daim-muru tekee parhaimmastakin mutakakusta täydellisen! :D
PoistaTätä on tullut tehtyä ja on kyllä meidän perheen lempparikakkuja, nam!
VastaaPoistaTosiaankin Nam! :) Mutakakku on niin ihanaa! Vaikka leivonkin paljon, on tämänlainen kaakaokerma lisäys mutakakkuun kuitenkin jostain syystä jäänyt testaamatta. Mutta jatkossa kyllä tulee laitettua useammin :)
PoistaKermaviili toi kakkuun hieman happaman maun kypsänäkin... tai sitten se johtui siitäm, että tosiaan paistoin kakun vahingossa aivan kypsäksi! Kakku paistui muutenkin tosi tasaisesti, eikä jäänyt keskeltä kuopalle. Ehkä tähän pätee kuitenkin sääntö, että mitä useampi kokki, sitä sakeampi soppa! Pitää seuraavan kerran leipoa yksin. On kyllä mainio ohje, kun kaikki sopii niin saumattomasti yhteen. Loistava vahinkokakuksi! :D
VastaaPoistaHmm. Jäin miettimään tuota happamuutta. Mä käytän tosi paljon kermaviiliä tai muita hapantuotteita kaakaota sisältävissä kakuissa, enkä yleensä ole huomannut erityisen hapanta makua valmiissa tuotteessa. Mä kylläkin pidän happamasta ja syön maustamatonta rahkaakin suoraan purkista, niin makuaisti ei ehkä ole sen suhteen kovin tarkka.. ;) Toisaalta happamat maut sopivat musta aika hyvin suklaisten juttujen kanssa yhteen tasapainottaen mahdollista liiallista makeutta. Ja tässä paketissa makeutta riitti :) Jos kuitenkin epäilyttää tuo kermaviilin käyttö, sen voinee korvata esim. maidolla. Pitäisi itsekin testata vielä niin. Kiitos vielä kun kävit jättämässä kommentin ja kertomassa kokeilustasi :)
Poista