keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Mutakakku kaakaokermalla ja Daim-murulla

Joskus hyvät leivonnaiset syntyvät täysin vahingossa. Tämä kakku syntyi epäonnistuneen kokeiluni tuloksena. Tein tuhtiin suklaakakkuun aivan ihanan pohjan, mutta halusin testata sen tekemistä ilman maitojauhetta. Suunnittelin reseptin valmiiksi ja päätin tehdä annoksen puolikkaana. Kesken mittaamisen unohdin tekeväni puolikasta annosta ja mittasin nesteitä aivan liikaa. Kakusta tuli niin märkä, ettei se meinannut kypsyä millään. Niimpä siitä tuli mutakakku. En halunnut heittää tuota roskiinkaan, joten vatkasin päälle kaakaolla maustettua kermavaahtoa ja kaivoin kaapista Daim-patukoita koristeeksi. Voi että kun tuo oli hyvää! Olen muistaakseni joskus nähnyt vastaavanlaisen kuorrutteen Taikakakkujen Tarun blogissa.








Koska pohjaan meni hieman liikaa nestettä, oli suklaan maku siinä mieto. Kuorrute yhdessä daimin kanssa auttoi ja kokonaisuus oli vallan herkullinen. Jos tekisin kakun uudestaan, niin laittaisin toki kaakaojauhetta ja sokeria hieman enemmän. Laitoinkin ohjeeseen suoraan ne määrät miten jatkossa tekisin, ja sulkeisiin käyttämäni määrät. Koostumus oli tosiaan mutakakkumainen ja piirakka oli parasta tuoreeltaan, huoneenlämpöisenä nauttina, kun pohja oli keskeltä vielä hieman löysähkö.

Mutakakku kaakaokermalla ja Daim-murulla

Pohja:

50 g rasvaa
1 dl kaakaojauhoja (laitoin 0.75 dl)
2 dl vettä
2 dl fariinisokeria (laitoin 1 dl)
1 dl kermaviiliä
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
0.5 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta

Päälle:
2 dl vispikermaa
2 rkl kaakaojauhetta
1.5 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 pientä Daim-patukkaa rouhittuna 

Ohje:
Kuumenna pohjan rasva kattilassa, kunnes se sulaa. Sekoita joukkoon vesi, fariinisokeri ja kaakaojauhe. Anna jäähtyä hetki. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, suola ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa munat kevyesti rikki ja sekoita joukkoon kermaviili. Lisää jauhojen joukkoon kaakaoneste sekä munaseos voimakkaasti vatkaten.

Kaada taikina yhteen n. 20 cm leivinpaperoituun vuokaan. Paista 175 asteessa n. 20-30 minuuttia, kunnes se on keskeltä vielä hieman taikinainen. Anna pohjan jäähtyä.

Koristele jäähtynyt kakku kaakaokermalla. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää joukkoon kaakaojauhe ja sokerit. Lusikoi kakun päälle. Ripottele päälle Daim-murua.



8 kommenttia:

  1. Kyllä on muhevan näköinen pohja! Nams ;D
    Oikeassa olit tuosta kuorrutteesta, olen Mia Öhrnin ohjeella tehnyt (sata kertaa ;D) daimmutakakkua joka on ihan sairasta kamaa, jos näin voi sanoa :) Sitä on mennyt myös tilauksesta useaan kotiin lähipiirissä. Ensin saattaa kuvitella että suklaakerma ja daim-muru on jo aivan liikaa suklaisen mutakakun päällä, mutta näin ei ole! Voi että mikä ihana pieni suklaataivas se onkaan, hih! ;)
    http://taikakakut.blogspot.fi/2013/05/mutakakku-daimkermalla.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, ensiajatus suklaakermasta ja daimista valmiiksi makean mutakakun päällä saattaa olla aivan erilainen kuin lopputulos. Yhdistelmä ei ole tosiaankaan liikaa, vaan nuo parantaa jo valmiiksi täydellisen mutakakun potenssiin 10! Aivan ihanaa! Makeutta tuosta kaakaokermasta ei kovin paljon enempää tule, mutta se lisää aivan ihanalla tavalla suklaanmakua! Suklaataivas tosiaankin :D

      Kävin kurkkimassa sun blogissa ja oli herkullisen näköinen kakku sekin. En yhtään kyllä ihmettele, että ohjeen perään on kysytty niin usein! :)

      Poista
  2. Nam, olen ihastellut tätä yhdistelmää jo Tarun blogissa. Ehkä pitää näiden kehujen jälkeen itsekin testata!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen ehdottomasti koittamaan! Tuo kaakaokerma ja Daim-muru tekee parhaimmastakin mutakakusta täydellisen! :D

      Poista
  3. Tätä on tullut tehtyä ja on kyllä meidän perheen lempparikakkuja, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaankin Nam! :) Mutakakku on niin ihanaa! Vaikka leivonkin paljon, on tämänlainen kaakaokerma lisäys mutakakkuun kuitenkin jostain syystä jäänyt testaamatta. Mutta jatkossa kyllä tulee laitettua useammin :)

      Poista
  4. Kermaviili toi kakkuun hieman happaman maun kypsänäkin... tai sitten se johtui siitäm, että tosiaan paistoin kakun vahingossa aivan kypsäksi! Kakku paistui muutenkin tosi tasaisesti, eikä jäänyt keskeltä kuopalle. Ehkä tähän pätee kuitenkin sääntö, että mitä useampi kokki, sitä sakeampi soppa! Pitää seuraavan kerran leipoa yksin. On kyllä mainio ohje, kun kaikki sopii niin saumattomasti yhteen. Loistava vahinkokakuksi! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm. Jäin miettimään tuota happamuutta. Mä käytän tosi paljon kermaviiliä tai muita hapantuotteita kaakaota sisältävissä kakuissa, enkä yleensä ole huomannut erityisen hapanta makua valmiissa tuotteessa. Mä kylläkin pidän happamasta ja syön maustamatonta rahkaakin suoraan purkista, niin makuaisti ei ehkä ole sen suhteen kovin tarkka.. ;) Toisaalta happamat maut sopivat musta aika hyvin suklaisten juttujen kanssa yhteen tasapainottaen mahdollista liiallista makeutta. Ja tässä paketissa makeutta riitti :) Jos kuitenkin epäilyttää tuo kermaviilin käyttö, sen voinee korvata esim. maidolla. Pitäisi itsekin testata vielä niin. Kiitos vielä kun kävit jättämässä kommentin ja kertomassa kokeilustasi :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...