keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Helpot lime-keksit



Meidän neljä-vuotiaan leivontainto kasvaa päivä päivältä. Hän on tällä hetkellä erityisen innostunut rikkomaan kananmunia ja eilenkin hän teki makaroonilaatikon muna-maitoliemen itse alusta asti. Kun leivontainnostus tänään nosti päätään, ei äiti osannut sanoa ei, sillä hedelmäkulhossa olleet limet kaipasivat käyttöä. Näin syntyi tämä helppojen limekeksien ohje. Aineet sekaisin, taikinakasoja pellille ja uuniin. Helppoa kuin mikäkin ja lopputuloksena limevivahteisia keksejä.




Paistoajalla pystyy vaikuttamaan keksien rakenteeseen. Jos haluat pehmeämpiä keksejä, älä odota että keksit saavat väriä reunoihin, vaan ota ne pois uunista vielä raa'an oloisina, uunista riippuen n. 7 minuutin kohdalla. Keksit kovettuvat lisää vielä jäähtyessään.

Helpot lime-keksit

n. 45 kpl

Aineet:
75 g leivinmargariinia
0.75 dl öljyä
2 rkl vaaleaa siirappia tai hunajaa
2 dl sokeria
n. 2 rkl limen mehua (n. 1 reiluhkon kokoinen lime)
1 limen kuoriraaste
1 muna
4 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
 
Ohje:
Sulata margariini. Sekoita joukkoon öljy, siirappia, sokeri, muna, limen kuoriraaste ja mehu. Lisää jauhot, joihin leivinjauhe ja vaniljasokeri on sekoitettu. Sekoita vain sen verran, että aineet juuri ja juuri sekoittuvat. Nostele n. 1 teelusikallisen kokoisia taikinakasoja leivinpaperin päälle pellille. Paista 175 asteessa n. 8-9 minuuttia, kunnes keksit saavat aavistuksen väriä reunoihinsa. Anna keksien jäähtyä.


2 kommenttia:

  1. Oma leivontainnostukseni alkoi 4-vuotiaana, kun rupesin auttamaan omaa äitiäni.:) Tosi kivat ja helpot keksit, pidän hyvin paljon limen mausta.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minunkin leivontainnostus alkoi nuorena auttaessani omaa äitiäni, mutta vasta nelisen vuotta sitten aloitin kunnon leivontauran (=voisi melkein sanoa, että leipominen karkasi käsistä ;) ). Hienoa, että äidit ovat ottaneet meidät leivontapuuhiin mukaan. Tätä samaa innostusta ja kokeiluhalua toivon myös omille lapsilleni ja tällä hetkellä esikoinen tarttuukin todella mielellään taikinakulhoon ja kuopus auttaa mittojen esiinkaivamisessa.,

      Limet, ja sitrushedelmät yleensäkin, ovat tosi hyviä, ne antaa ihanan säväyksen moniin leivonnaisiin. Mein hedelmäkorista löytyykin aina joko limeä tai sitruunaa, niin saa tehtyä helposti jotain herkullista leivontahimon iskiessä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...