Myllyn Parhaan Hiutale-reseptejä -kansiosta löytyi täytettyjen sarvien
ohje. Porkkana-rakuuna-kaura-täyte kuullosti sen verran
mielenkiintoiselta, että tein sen miltei ohjeen mukaan. Toiseen sarveen
laitoin pitkään haaveilemaani valkosipulia ja juustoa. Taikinasta
riitti kahteen isohkoon sarveen. Yritin jakaa taikinan puoliksi, mutta
porkkanaversiolliseen taisi mennä hieman vähemmän taikinaa, sillä siitä ei tullut niin muhkea kuin toisesta.
Porkkanaversio ei oikein ollut minun makuuni, mutta valkosipulista
olisin syönyt mielelläni enemmänkin, vaikka koko sarven. Mies sen sijaan piti molemmista.
Viimeiset leivänmuruset hävisivät jo seuraavana päivänä.
Sarvileivät porkkana-rakuuna- ja valkosipuli-juustotäytteillä
2 sarvea
Taikina:
3 dl vettä
1.5 rkl sokeria
1 pss kuivahiivaa
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
n. 6 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
1.5 tl suolaa
2 rkl öljyä
Ohje:
Lämmitä
vesi hieman kättä lämpimämmäksi. Sekoita kuivahiiva
täysjyvävehnäjauhojen joukkoon. Sekoita veteen sokeri ja
täysjyvävehnäjauhot sekä n. 2 dl vehnäjauhoja. Lisää vehnäjauhoja
vähitellen koko ajan taikinaa vaivaten ja hyvin alustaen kunnes taikina
irtoaa kulhon reunoilta. Lisää vaivaamisen loppupuolella suola ja öljy.
Peitä taikina hyvin ja anna sen nousta lämpimässä paikassa
kaksinkertaiseksi (n. 30 minuuttia).
Jaa
kohonnut taikina kahteen osaan ja kaaviloi kumpikin pala n. 30 X 30 cm
kokoiseksi levyksi. Sekoita täytteiden ainekset yhteen eri kulhoissa (täytteiden ohjeet alempana).
Levitä täyte 1 toisella levylle ja täyte 2 toiselle. Rullaa levyt kuten
kääretorttu. Aseta pötköt sarvien mallisiksi kahdelle
leivinpaperoiduille uunipellille ja laita lämpimään paikkaan kohoamaan
kaksinkertaiseksi (n. 1 h).
Tee
kohonneisiin sarviin terävällä veitsellä viiltoja pintaan n 2 cm
välein. Voitele keltuais-vesiseokselle ja ripottele päälle
kaurahiutaleita tai juustoraastetta tms..
Paista 220 asteessa n. 18-22 minuuttia. Kypsä leipä kuullostaa ontolta pohjasta kun sitä koputtelee.
Porkkana-kaura-rakuunatäyte
Täyte:
25 g voita
n. 1.5 dl porkkanaraastetta
1 dl pikakaurahiutaleita
0.5 tl rakuunaa
0.5 tl suolaa
Valkosipuli-juustosarvi
Täyte:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 40-50 g punaleima-emmentalia raasteena
0.75 tl valkosipulijauhetta
0.5 tl kuivattua basilikaa
1 mm suolaa
muutama rouhaisu mustapippuria
Pinnalle:
Voiteluun keltuais-vesiseos (tai vettä tai maitoa)
Lisäksi kaurahiutaleita, juustoraastetta, ym.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)