perjantai 7. maaliskuuta 2014

Sarvileivät valkosipuli-juusto- sekä porkkana-rakuunatäytteillä

Leivän leivontaa tällä kertaa täytettyjen sarvien muodossa.



Myllyn Parhaan Hiutale-reseptejä -kansiosta löytyi täytettyjen sarvien ohje. Porkkana-rakuuna-kaura-täyte kuullosti sen verran mielenkiintoiselta, että tein sen miltei ohjeen mukaan. Toiseen sarveen laitoin pitkään haaveilemaani valkosipulia ja juustoa. Taikinasta riitti kahteen isohkoon sarveen. Yritin jakaa taikinan puoliksi, mutta porkkanaversiolliseen taisi mennä hieman vähemmän taikinaa, sillä siitä ei tullut niin muhkea kuin toisesta. 

Porkkanaversio ei oikein ollut minun makuuni, mutta valkosipulista olisin syönyt mielelläni enemmänkin, vaikka koko sarven. Mies sen sijaan piti molemmista. Viimeiset leivänmuruset hävisivät jo seuraavana päivänä. 


Sarvileivät porkkana-rakuuna- ja valkosipuli-juustotäytteillä

2 sarvea

Taikina:
3 dl vettä
1.5 rkl sokeria
1 pss kuivahiivaa
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
n. 6 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
1.5 tl suolaa
2 rkl öljyä

Ohje:
Lämmitä vesi hieman kättä lämpimämmäksi. Sekoita kuivahiiva täysjyvävehnäjauhojen joukkoon. Sekoita veteen sokeri ja täysjyvävehnäjauhot sekä n. 2 dl vehnäjauhoja. Lisää vehnäjauhoja vähitellen koko ajan taikinaa vaivaten ja hyvin alustaen kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Lisää vaivaamisen loppupuolella suola ja öljy. Peitä taikina hyvin ja anna sen nousta lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi (n. 30 minuuttia).

Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja kaaviloi kumpikin pala n. 30 X 30 cm kokoiseksi levyksi. Sekoita täytteiden ainekset yhteen eri kulhoissa (täytteiden ohjeet alempana). Levitä täyte 1 toisella levylle ja täyte 2 toiselle. Rullaa levyt kuten kääretorttu. Aseta pötköt sarvien mallisiksi kahdelle leivinpaperoiduille uunipellille ja laita lämpimään paikkaan kohoamaan kaksinkertaiseksi (n. 1 h).

Tee kohonneisiin sarviin terävällä veitsellä viiltoja pintaan n 2 cm välein. Voitele keltuais-vesiseokselle ja ripottele päälle kaurahiutaleita tai juustoraastetta tms..

Paista 220 asteessa n. 18-22 minuuttia. Kypsä leipä kuullostaa ontolta pohjasta kun sitä koputtelee.


Porkkana-kaura-rakuunatäyte

Täyte:
25 g voita
n. 1.5 dl porkkanaraastetta
1 dl pikakaurahiutaleita
0.5 tl rakuunaa
0.5 tl suolaa




Valkosipuli-juustosarvi

Täyte:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 40-50 g punaleima-emmentalia raasteena
0.75 tl valkosipulijauhetta
0.5 tl kuivattua basilikaa
1 mm suolaa
muutama rouhaisu mustapippuria

Pinnalle:
Voiteluun keltuais-vesiseos (tai vettä tai maitoa)
Lisäksi kaurahiutaleita, juustoraastetta, ym.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...