Pullia tehdessä huomasin, ettei fariinisokeria kannata
käyttää tämänlaisissa "avoimissa" pitkoissa, sillä fariinisokeri
valuu helposti ulos. Sen sijaan se sopii mainiosti esim. mainitsemiini
muffinivuoassa paistettaviin rullattuihin pikkupulliin. Vaikka sokeri valui
noistakin ulos, niin se jäi vuoan pohjalle ihanaksi kinuskimaiseksi soseeksi,
nam!
Puolukkapitko ja lime-valkosuklaa-perhospullat
1 pitko ja n. 15 pientä perhospullaa
Taikina:
2.5 dl maitoa
25 g hiivaa
25 g hiivaa
3/4 rkl kardemummaa
1 dl sokeria
0.75 tl suolaa
1/2 munaa
0.75 tl suolaa
1/2 munaa
n. 7 dl jauhoja
100 g voita huoneenlämpöisinä palasina
Lime-valkosuklaatäyte:
1 limen kuori hienoksi raastettuna
75 g valkosuklaata hienoksi pilkottuna
n. 2 rkl sulaa rasvaa
Puolukka-fariinisokeritäyte:
n.2 rkl sulaa rasvaa
1.5 dl puolukoita
2 tl perunajauhoja
4 rkl fariinisokeria
Ohje:
Tee pullataikina. Kohota. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Kaulitse molemmat osat levyksi ja ripottele täytteet päälle. Rullaa kuten käätetorttu.
Tee pullataikina. Kohota. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Kaulitse molemmat osat levyksi ja ripottele täytteet päälle. Rullaa kuten käätetorttu.
Leikkaa limepitko vinottain, kuten korvapuustin palat (toinen sivu n. 1.5 cm, toinen n. 4 cm). Leikkaa vielä leveämpään päähän viillot niin, että palat jäävät kiinni kapeammasta reunasta. Taitaleikatut osat sivuille perhosen siiviksi.. Saksi myös puolukkapitkoa kuten korvapuustia, mutta jätä palaset kiinni toisiinsa. Kääntele saksitut osat sivuille.
Kohota. Paista pitkoa 200 asteessa n. 15-20 minuuttia. Paista pieniä perhospullia
225 asteessa n. 5-10 minuuttia.
Vinkki:
* Pese limen kuori kunnolla ennen raastamista. Raasta vain kuoren vihreä osa, älä valkoista osaa.
Todella kauniita pullia olet taas tehnyt. Tuo pitko on erityisen kaunis puolukan ansiosta :)
VastaaPoistaJoka puolelta tulee aivan ihania pullaohjeita! Sen takia ei meinaa mennä tämä "pullatus" ohi lainkaan... mutta tarvitseeko sen silti edes mennä? ;D
Kiitos Taru :) Tuo pitko oli tosi ihanan värinen puolukan takia. Tuohon "letittämiseen" vain tarvitsisin hieman lisää harjoitusta. Noista kuvista ei näykään, että pitko ei ollut yhtään symmetrinen, vaan toisesta laidasta leveät ja toisesta kapea. Mutta eipä tuo haitannut, kun se tuli pelkästään kotiväelle :)
PoistaPullatukseen ei taida auttaa muu kuin leipominen, eli antaa mennä vain ;) Mulla tuntuu ainakin olevan leivontakausia, jolloin olen kiinnostunut tietynlaisista jutuista ja leivon enimmäkseen niitä. Tällä hetkellä näen joka paikassa suklaaherkkuja. Niitä on jo tullut tehtyä sen verran, että hetken tauko olisi paikallaan, mutta leivontasormet vaan syyhyävät jatkuvasti.. ;)
Ihanan mehevän ja herkullisen näköinen pullapitko! :)
VastaaPoistaKiitos marsispossu :) Tosi herkullista olikin :D
PoistaIhanan näköisiä pullia! En olekaan koskaan kokeillut puolukkaista täytettä pulliin, mutta taidan ens kerralla kokeilla. Ovat tosi kauniita pitkoja. Tuo kinuskimainen seos pullavuoan pohjalla kuulostaa herkulta...nam.
VastaaPoistaKiitos Tita :) Puolukka oli tosi kivaa vaihtelua normipullille. Ja kannattaa ehdottomasti koittaa fariinisokeria vaikka ihan kanelipullienkin täytteeksi. Se antoi niin ihanan kinuskisen maun, että sitä tulee taatusti käytettyä jatkossakin :)
VastaaPoista