Ohje on ihanan nopea ja helppo. Aineet vain sekaisin ja taikina paistumaan. Lopputuloksena on muhkea ja pehmeä pohja. Ja paras osa mielestäni on aina tuo kuorrute, nams! Sitä saisi olla aina ainakin tupla-annos :)
Muhkeat mokkapalat
n. 20 x 30 cm uunipannulle
Pohja:
150 g
voita tai leivinmargariinia
2 munaa
1 dl maitoa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
Kuorrutus:
50 g
voita tai margariinia
3.5 dl tomusokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 rkl vettä
0.5-1 tl pikaespressojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 rkl vettä
0.5-1 tl pikaespressojauhetta
2 tl vaniljasokeria
Koristeluun
nonparelleja, kookoshiutaleita tai raastettua suklaata
Ohje:
Sulata voi ja anna sen jäähtyä hetki. Vatkaa munien rakenne rikki
ja lisää maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munaseokseen. Lisää
myös sulatettu voi ja sekoita taikina tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle ja paista 200 asteessa uunin
keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes pohja tuntuu keskeltä paineltuna kiinteältä, mutta pehmeältä. Varo paistamasta liikaa, jotta pohja ei suotta kuivu.
Sulata kuorrutuksen rasva kattilassa, lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi. Levitä kuorrutus vielä lämpimän pohjan päälle ja koristele heti esim. nonparelleilla. Anna jäähtyä kunnolla. Leikkaa neliöiksi.
Vinkit:
* Varo paistamasta pohjaa liikaa, ettei se kuivu suotta. Koska uuneissa on eroja, kannattaa kypsyys koittaa kevyesti sormella painaen jo hieman ennen kuin täysi aika (20 min.) on kulunut.
* Jos kuorrute ei ole tarpeeksi löysän tuntuista levitettäväksi, lämmitä sit hetki mikrossa, niin siitä tulee hieman löysempää.
* Jos kuorrute ei ole tarpeeksi löysän tuntuista levitettäväksi, lämmitä sit hetki mikrossa, niin siitä tulee hieman löysempää.
Mokkapalat ovat vaan niin superhyper-hyviä, maistuu aina :)
VastaaPoistaNiin maistuukin! Ne ovat oikein kestosuosikkeja ja maistuivat aina kaikenikäisille. Nams! ;D
Poista