Ulkonäössä on vielä hieman parantamisen varaa. Korvapuusteista peräti yksi onnistui mielestäni todella hyvin ja pääsikin näihin kuviin etualalle. Muut olivat enemmän tai vähemmän kallellaan ja osa täysin kyljellään uunista tullessaan. Eipä se makuun vaikuttanut, vaan pullat loppuivat lautaselta hetkessä. Tuo alla oleva manteliboston ei ole kauneimmasta päästä, mutta maku sitäkin parempi. Eikä ihme, kun katsoo rasvan ja sokerin määrää. Mutta harvoinpa tällaisilla tulee herkuteltua. nams!
Taikina oli hieman erilainen kuin tekemissäni laskiaispullissa. Yleensä teen pullataikinan lisämällä rasva vasta alustamisen loppupuolella, mutta tähän taikinaan rasvan lisätään jo alussa. Pullista tuli oikein meheviä ja pehmeitä, vaikka jauhoja taisi mennä hieman enemmän kuin olisi ollut tarpeen ja taikinaakin vaivattua hieman liikaa. Käytin nimittäin taikinan tekoon yleiskonetta, ja pullataikinan teko sen kanssa on vielä harjoitusvaiheessa.. Laitoin jauhoja taikinaan 14 dl, mutta uskoisin pienemmänkin määrän riittävän, niin laitoin ohjeeseen tuon 13-14.
Manteliboston ja korvapuusteja
n. 11 kpl korvapuustia ja pieni bostonkakku
Taikina:
4 dl maitoa
1.5 rkl kardemummaa
50 g hiivaa
200 g voita huoneenlämpöisinä palasina
2 dl sokeria
1.5 tl suolaa
1 muna
n. 13-14 dl jauhoja
1.5 rkl kardemummaa
50 g hiivaa
200 g voita huoneenlämpöisinä palasina
2 dl sokeria
1.5 tl suolaa
1 muna
n. 13-14 dl jauhoja
Korvapuusteihin:
sulaa rasvaa
kanelia
sokeria
Manteli-vanilja-täyte:
3 rkl sulaa rasvaa
0.5 dl sokeria
muutama rouhaisu vaniljamyllystä tai n. 2 tl vaniljasokeria
0.75 dl mantelijauhetta
Ohje:
Mittaa maito ja kardemumma kattilaan. Lämmitä
kädenlämpöiseksi. Murustele joukkoon hiiva ja sekoittele kunnes hiiva liukenee.
Lisää pehmeä, kuutioitu voi, sokeri, suola ja muna. Lisää jauhoja vähitellen
samalla taikinaa alustaen, kunnes se irtoaa kulhon reunoilta. Laita lämpimään
paikkaan kohoamaan kaksikertaiseksi. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan.
Korvapuustit: Kaulitse toinen puoli suorakaiteen
muotoiseksi levyksi. Sivele päälle rasvaa ja ripottele sokeria ja kanelia maun
mukaan. Kääri tiukahkolle rullalle. Leikkaa vinottain palasia. Paina palojen
keskeltä korvapuustin muotoiseksi. Anna kohota lämpimässä paikassa n. 30-60
minuuttia.
Manteli-vanilja-boston: Sekoita täytteen aineet
keskenään. Kaulitse toinen puoli suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä täyte
päälle. Kääri tiukahkolle rullalle. Leikkaa tasakokoisia paloja. Lado palat
kahden voidellun (irtopohja-)vuoan pohjalle leikkuupinnat ylöspäin. Anna kohota
lämpimässä paikassa n. 45 minuuttia.
Paista korvapuusteja 225 asteessa n. 6-8 minuuttia ja
bostonkakkuja 200 asteessa n.20 minuuttia.
PS. Leivoskelin muunlaisiakin pullia samaan syssyyn, mutta en millään jaksa
enää muistaa käytinkö niihin myös tätä taikinaa, vai pelkästään sitä
mitä laskiaispulliinkin. Elikkä nuo ylempänä oleva kappalemäärät ovat vain arvioita. Mutta tulipahan kerrankin leivottua oikein urakalla pullia. Ja vielä tekisi mieli tehdä lisää :)
Ihanan näköisiä. Bostonkakut ovat niin käteviä, kun saa täytteitä vaihtamalla erimakuisia.
VastaaPoistaKiitos Tita :) Bostonpulla on kyllä helppo, mutta sen paistaminen on vähän hankalaa, kun ei tarkkaan tiedä koska se on kunnolla kypsä, mutta ei kuitenkaan liian kypsä, jolloin se kuivuu. Nyt ei haitannut vaikka paisto olisikin mennyt hieman yli, sillä mantelitäyte takasi mehevyyden. Tosin nyt paistaminen meni täysin nappiin, ja lopputulos erittäin herkullinen :P Pitää joskus koittaa muillakin täytteillä :
PoistaIhanan näköisiä pullia ja kaunis tuo kaunein puusti ;)
VastaaPoistaMinulla on nyt menossa joku pullakausi, kun kokoajan tekisi mieli tehdä jotain pullaa! ;D Bostonkakkuja olen paljonkin tehnyt (ennen blogia). Kierrepullien rumimmista yksilöistä on mukava tehdä pieni boston ;) Usein olen tehnyt kuorrutteita myös. Niistä olisikin kiva laitella ohjeita blogiin!
Kiitos Taru :) Tuo yksi puusti oli mustakin tosi nätti ja pääsikin samantein kuvan etualalle näyttäytymään :) Ensi kerralla koitan saada enemmän tuollaisia aikaiseksi. Mullakin on kauhia pullanleipomishimo. Ostin muutaman hiivankin varastoon innostuksissani ja nyt mietin mihin pistän kaikki pullat, kun ei vatsat eikä pakastinkaan määrättömästi vedä. Pittää varmaan osa hiivoista upottaa leipiin..
PoistaNuo kuorrutteet onki hyvä ajatus, saa vähän nätimmän pinnan ja samalla makuakin. Laitappas ihmeessä ohjeita blogiin! Odotan jo innolla :D