perjantai 15. heinäkuuta 2016

Kauraviipalekeksit


Tarjosin näitä kinuskisia ja kauraisia viipalekeksejä vauvaa katsomaan tulleille sukulaisille. Käytin keksitaikinan keksimiseen pohjana jo blogista löytyvien herkullisten
Kinuskiset suklaa-viipalepikkuleivät ja Manteliset kinuskikeksit ohjeita. Tällä kertaa mielessäni pyöri kauramurupaistoksen makumaailma, ja yritinkin saada sen näihin. Mielestäni onnistuinkin siinä melko hyvin :) Itse tykästyin näihin, ja ilmeisesti myös muut pitivät, sillä nämä hävisivät pöydästä todella nopsaan.


Keksit olivat myös ihanan helppoja tehdä. Aineet vain nopeasti sekaisin, tämän jälkeen taikina kahdeksi pötköksi leivinpaperin päälle, paisto ja viipaleiksi leikkaaminen. Jäähdyttelyn jälkeen pääsikin jo herkuttelemaan. Slurps! ;)



Kaura-viipalepikkuleivät

n. 40 kpl 

Aineet:
100 g voita
1.5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
0.25 dl tummaa siirappia
2 dl kaurahiutaleita
1.75 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 tl leivinjauhetta 

Ohje:
Sulata rasva. Sekoita joukkoon sokerit ja siirappi. Sekoita loput aineet keskenään ja sekoita ne kunnolla rasva-sokeri-seokseen. Muotoile taikinasta 2 kpl n. 40 cm x 5 cm. Keksit leviävät uunissa jonkin verran, joten jätä niille leviämisvaraa.

Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman värinä reunoihinsa. Leikkaa keksit heti kuumina vinottain palasiksi, sillä ne kovettuvat jäähtyessään. Anna jäähtyä. Nautiskele. 

Vinkit:
* Taikina on melko murumaista. Jos pötköjen tekeminen on hankalaa, voi taikinan ensin murustella ensin 40 cm matkalle kahteen riviin, koota murut hieman lähemmäs toisiaan, painella murut yhteen ja tehdä niistä littanat pötköt.

* Jos haluat kekseistä rapeita, paista niitä hieman kauemmin eli kunnes ovat saaneet tasaisesti hieman väriä pintaansa. Jos taas haluat, että keksit ovat aavistuksen sitkeitä keskeltä, paista vähemmän aikaa, eli kunnes ovat juuri ja juuri saaneet väriä reunoihinsa, mutta eivät ole vielä ruskettuneet lainkaan muuten.

* Keksit ovat uunikuumina melko haperoita. Anna niiden jäähtyä kunnolla, niin ne kovettuvat helpommin käsiteltäviksi.

8 kommenttia:

  1. Nams.. Voisikin joskus kokeilla vilhelmiinojen sijasta näitä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa testata Raisa P :) Itselläni taas on vilhelmiinat jääneet kokonaan kokeilematta, pitääkin laittaa listalle :)

      Poista
  2. Onpas varsin kivan oloinen ohje! Pitäis kokeilla! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää oli tosi hyviä! Ja olivat tosi helppoja ja nopeita tehdäkin. Taikina oli vaan sen verran murumaista, ettei pötköjen teko onnistunut ihan niin helposti kuin aluksi kuvittelin. Mutta ihania tällaiset viipalepikkuleivät, kun ei tarvitse jokaista keksiä erikseen muotoilla. Kokeilehan ihmeessä sinäkin Taru! :D

      Poista
  3. Minulla on ollut tänään hirveä leivonta kuume. Mietiskelin jo että pitääkö lähteä kauppaan ostamaan lisää aineksia että saan mutakakun tehtyä. Onneksi selailin reseptejäsi. Tämä iski silmään sillä kaipailinkin jotain helppoa ja nopeaa ohjetta sellaisista aineksista jotka löytyvät jo kotoa. Nyt odottelen että uuni lämpiää. Toivottavasti onnistuvat. Mukavaa sunnuntai päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdin vasta nyt vastaamaan, ehditkin jo leipomaan. Mites kävi, onnistuivatko keksit :) Hauskaa keväänjatkoa, lumesta huolimatta (tai sen takia) ;)

      Poista
    2. Onnistuivat ja olivat kyllä todella hyviä. Nyt mietiskelen että pitäisikö niitä leipoa nyt jo uudestaan. Tekee mieli jotain hyvää.. ��

      Poista
    3. Mahtavaa! Eipä muuta kuin leipomaan uudestaan, vaikka jokaiseen makeanhimoon. Nämä ovat niin helppo- ja nopeatekoisia, ja nopeasti katoavia :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...