perjantai 12. huhtikuuta 2013

Salmiakki-sitruunajuustokakku



Tein maapähkinä-suklaajuustokakun pohjan yhteydessä digestiveistä myös toisen juustokakkupohjan, mutten meinannut osata päättää minkälaisen täytteen tekisin. Kaapista löytyi Apteekin Salmiakki Mixeriä ja pöydällä pyöri pari sitruunaa, joten niistä syntyi tämä herkku. Sitruunatäyte on melko kirpsakka, mutta kiille ja salmiakkimousse tasoittaa maun mukavasti.

16 cm irtopohjavuokaan

Pohja:
n. 60 g digestivekeksejä
20 g voita
0.8 rkl sokeria

Salmiakki-täyte:
1 annos salmiakki-kinuskia (ohje alempana)
1 dl kuohukerma
50 g maustamatonta Lidlin tuorejuustoa
0.5 tl liivatejauhetta
0.5 rkl vettä

Vaahdota kylmä kinuski sekä kuohukerma. Yhdistä vaahdot. Lisää liivateseos. Kaada pohjan päälle.

Salmiakki-kinuski:
1.5 rkl Apteekin salmiakki mixeriä
1 dl Floran kuohukermaa
0.5 dl fariinisokeria
0.5 dl sokeria

Mittaa aineet kattilaan. Sekoita ,kunnes seos kiehahtaa ja jatka keittämistä miedolla lämmöllä ilman kantta. Pyöräyttele seosta usein, kunnes seos hieman sakenee (n.5 min). Anna jäähtyä.

Sitruunatäyte:
2 dl Floran kuohukermaa
0.6 dl Lime curdia
0.4 dl Lemon curdia
100g Lidlin maustamatonta tuorejuustoa
0.5-0.75 dl sokeria
2 rkl + 1 rkl sitruunaa
1 tl liivatejauhetta

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää curdit, tuorejuusto, sokeri ja 2 rkl sitruunamehua. Lisää 1 rkl sitruunamehuun liuotettu liivatejauhe ohuena nauhana sekaan. Kaada hyytyneen salmiakki-kinuskimoussen päälle.

Salmiakki-kinuski-kiille:
1 dl Flora kuohukermaa
0.25 dl Apteekin salmiakki mixeriä
0.25 dl vettä
1 dl fariinisokeria mittaan kevyesti paineltuna
1.25 liivatelehteä

Keitä kattilassa muut aineet paitsi liivatelehdet. Kun sokeri sulanut, jäähdytä hetki ja lisää vedessä liuotetut liivatelehdet. Kaada seos vielä hetken jäähdyttyään kakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.


6 kommenttia:

  1. Tätä on pakko testata. Tarkoitus olis tehdä jo perjantaina...millä voisin korvata Apteekin salmiakki mixerin jos en sitä täältä maalta mistään löydä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, nyt pistit pahan! Ensimmäisenä minulle tuli mieleen turkinpippurit.. Luulisin, että niistä voisi onnistua, en tosin osaa täysin varmaksi sanoa, sillä en ole koskaan koittanut. Mutta jos itse korvaisin Salmiakkimixerin jollain, niin koittaisin sitä. Eli pieneksi rouhittu turkinpippuri kattilaan ja tilkka vettä joukkoon. Sen jälkeen lämmitetään seosta hiljaksiinsa, kunnes turkinpippurit ovat sulaneet ja vielä lopuksi seos jäähdytetään. En tiedä miten turkinpippurit käyttäytyvät sulaessaan tai kuinka vahvan makuista seos on milläkin vesimäärällä, joten valittettavasti en osaa kertoa tarkkoja turkinpippuri + vesi suhdetta. Mutta maistelisin seosta ja koittaisin saada siitä suht voimakkaan makuisen, mutta silti koostumukseltaan vettä muistuttavan nesteen. Jos kokeilet tätä vinkkiä, niin kuulisin erittäin mielelläni miten siinä kävi.Ja kirjoittele taas, jos tulee mieleen lisää kysymyksiä, niin koitan vastata osaamiseni mukaan. Hyviä leivontahetkiä :)

      Poista
    2. Tuota turkinpippurirouhetta minäkin ajattelin. Tällä kertaa ei tarvinnut lähteä sitä kokeilemaan, koska apteekista tilattiin minulle mixeriä. :) Nyt on kakun ensimmäinen kerros tehtynä ja pian saa alkaa tekemään sitruunatäytettä. :) Tuo salmiakki mixeri on aivan älyttömän hyvää...

      Poista
    3. Hienoa, että sait apteekin kautta mixeriä! Tuo mixeri on aivan mahtavan makuista ja sitä voi käyttää tosi moneen juttuun. Itselläni loppui juuri pullo ja tekisi saman mieli hakea lisää :) Olisi muuten tosi hienoa, jos vielä ehtisit kertomaan, mitä pidit kakusta. Niin hyvät kuin huonotkin puolet :)

      Poista
    4. Kakku oli TAIVAALLISTA!!! Nousi heti lemppareiden joukkoon. Aivan mahtava makuyhdistelmä. Naistenillassa kakku sai pelkkiä kehuja. Tätä on pakko saada pian lisää. Onneksi mixeriä on vielä paljon jäljellä vaikka sitä tulikin maisteltua kakkua tehdessä :) Käyhän kurkkaamassa Keijukaistenmaan herkkublogissa millaisen kakun sain aikaan ;)

      Poista
    5. Mahtavaa, todella mukava kuulla! :D Sitruuna ja salmiakki kieltämättä ON aivan taivaallinen yhdistelmä! ;) Onneksi mixeriä vielä jäi ja pääset tekemään kakkua vielä uudestaankin ;D Pitääkin tulla blogiisi katsomaan :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...