sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Smurffikakku


Naapurini pyysi minua tekemään kakun poikansa 4-vuotissyntymäpäiville. Toiveena oli Smurffi. Lastenhoitokin luvattiin, jotta sain kunnolla keskittyä viimeistelyyn. Olen harvoin päässyt harjoittelemaan muotokakkujen tekoa, joten tämän teko oli ihanaa vaihtelua! Harjoitusta toki vielä tarvitaan lisää, sillä valkosuklaamassa repeytyi parista kohdasta ja spritsauksestakin tuli röpelöinen. Mutta pikku hiljaa, pikku hiljaa... Hahmo kuitenkin tunnistettiin ja kakuntilaaja kehui kakkua hyväksi.


Koska joutuisin leikkaamaan kakkua hieman reunoilta (saadakseni sen oikean malliseksi täyttämisen jälkeen), halusin pohjasta suht kiinteän, mutta mehevän. Pohjana käytinkin tämän vuoksi voisokerikakkupohjaa. Jämäköitin myös täytettä hieman normaalia enemmän lisäämällä 1 tl enemmän liivatejauhetta. Kakun leikkaaminen malliinsa onnistui; pohja ei murentunut liikaa ja täyte pysyi paikoillaan. Pääsin myös itse maistamaan kakkua, ja pohja jäi makuuni ehkä hiemankin liian kuivaksi, joten ensi kerralla vastaavaan kakkuun voisi laittaa kostuketta 0.25-0.5 dl enemmän/kerros eli yhteensä n.5.5-6 dl.. Täyte oli lempeän vadelmainen. Täytteeseen sopisi mainiosti sitruunanmehu liivatteen liuotusliemeksi, mikäli haluaisi siitä hieman kirpeämmän.


Pohjana voisokerikakkupohja 32 cm vuokaan:
200 g voita sulatettuna
12 munaa (huoneenlämpöisiä)
6.5 dl sokeria
8.5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri hyvin vaahdoksi. Lisää joukkoon vuorotellen kuivat aineet ja rasva varovasti nuolijalla sekoittaen. Paista 175 asteessa kunnes kypsä. Itse paistoin 175 asteessa alatasolla ensin 30 min. jonka jälkeen pinta alkoi tummua liikaa ja jatkoin paistamista 150 asteessa 40 min.

Kostutus:
4.5 dl Juissin sekamehua

Täyte:
2 prk Flora kuohukermaa
600g maustamatonta tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
150g ranskankermaa
450g paseerattua vadelmaa
2 dl itsetehtyä vähäsokerista vadelmahilloa
2 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
5 tl liivatejauhetta
5 rkl Juissin sekamehua

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, rahka, ranskankerma, vadelmat ja sokerit. Vatkaa sekaan mehuun liuotettu liivatejauhe. Kaada ensimmäiseen kerrokseen kostutetun pohjan päälle vajaa puolet moussesta ja laita seuraava pohjalevy päälle. Toista. Laita päällimmäiseksi vielä ohut kerros moussea valkosuklaamassan tartuntapinnaksi.

Koristelu:
Kuorrutus valkosuklaamassaa (kakkuun meni n.600g valkosuklaasta tehty massa). Osan massasta värjäsin taivaansinisellä pastavärillä ja osan vaalensin Wiltonin valkaisuaineella.
Rajauksiin käytin mustia Candy Melts nappeja ja pritsasin ne käyttäen pientä (n.1mm) pyöreää tyllaa.

Vaihekuvat:
Otin vaihekuvia kakun viimeistelyvaiheesta:

Hahmottelin kuvan ensin leivinpaperille

Leikkasin kakun Smurffin naaman muotoon ja kaulitsin siniseksi värjätyn valkosuklaamassan.

Seuraavaksi valkoisen massan vuoro..

Silmät tein samasta valkosuklaamassasta ja hahmottelin kevyesti ääriviivoja.

Lopuksi vielä ääriviivojen spritsaukset...
 

..ja kakku on valmis

8 kommenttia:

  1. Hienosti toteutettu kakku! Taidan vierailla ensimmäistä kertaa blogissasi. Onhan ok, jos linkitän sut omaani, niin löydän tänne uudelleenkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Blogini onkin aivan uusi, perustin tämän vasta pari viikkoa sitten :) Juttuja toki löytyy pidemmältä ajalta; olen päivittänyt tekemiäni reseptejä ja kuvia oikeiden päivämäärien kohdalle. Saat linkittää. Kävin katsomassa sivuillasi, teet aivan ihania koristeita ja kakkuja! Saanhan linkittää myös sut?

      Poista
  2. Hieno kakku! Pojallani on 1-v synttärit ensi viikolla ja ajattelin sinne Smurffiteemaa ja tämä kakku sopisi sinne loistavasti! Löytyyköhän jostain ohje tohon valkosuklaamassaan? Se sopisi hyvin, sillä minä itse tai mieheni emme pidä marsipaanista/sokerimassasta niin luulen että tämä olisi herkullisempi vaihtoehto? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Neea! Valkosuklaamassa tosiaankin on hyvää ja voittaa mennen tulleen marsipaanit ja sokerimassat! :) Olen joskus syönyt sitä pahimpaan makeannälkäänkin ;) Makeaahan se on, mutta toisaalta ovathan muutkin kuorrutteet. Linkki valkosuklaamassaan oli näimmä jäänyt pois, lisäsin sen nyt. Eli ohje löytyy täältä: http://suklaapossu.blogspot.fi/2013/04/muotoiltava-valkosuklaamassa.html Mukavaa kakunleivontaa ja kivoja juhlia! :)

      Poista
    2. Ehkä se siis sopii meillekkin oikein loistavasti muiden kuorrutteiden sijaan! ;) Kiitos paljon! :)

      Poista
    3. Eiköhän ;) Ja sitten kun olet kokeillut massaa, olisi toki kiva kuulla, mitä tykkäsit. Mukavaa ja herkullista Joulua :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...