keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Helpot kaura-kookospallot kahdella tavalla

Esikoinen (4v) halusi leipoa illalla kylään tulevalle mammalleen jotain kahvipöytään. Miettiessäni mahdollisia helpohkoja juttuja, löysin reseptikansiostani ensimmäisen leivontaohjeen, jonka tein kaverini kanssa ilman äitini avustusta joskus 25 vuotta sitten (ups, onko siitä tosiaan noin kauan aikaa. Enhän minä mikään kovin vanhakaan vielä ole).. Kyseessä ovat suklaakookospallot. Suklaisten pallojen lisäksi teimme myös pelkkiä kookospalloja.


Suklaa-kookospallot

Koosta riippuen n. 20 kpl

Aineet:
25 g voita
1/2 muna
2 dl pika-kaurahiutaleita
0.5 dl kookoshiutaleita
1/4 dl kaakaojauhetta
0.5 dl sokeria
1.5 tl vaniljasokeria

Koristeluun:
kookoshiutaleita


Kaura-kookospallot

Koosta riippuen n. 10-15 kpl

Aineet:
25 g voita
1/2 muna
1.5 dl pika-kaurahiutaleita
0.75 dl kookoshiutaleita
1 rkl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
2 mm vaniljajauhetta

Koristeluun:
kookoshiutaleita


Ohje:
Sekoita aineet keskenään. Pyörittele taikina palloiksi, koristele kookoshiutaleilla, laita tarjolle ja nappaa omasi ennen kuin muut ehtivät :)   


Tytär olisi vedellyt molempia palloja kaksin käsin, jos vain olisin antanut luvan. Oma maku sen sijaan on muuttunut lapsuusvuosista melkoisesti. Suklaiset pallot eivät olleet enää niin herkullisia kuin aiemmin, mutta kookospalloja olisin voinut napostella helposti enemmänkin :)


4 kommenttia:

  1. Näyttääpä herkuille. Lapsena näitä aina tehtiin, mutta voisi kyllä taas pyöräyttää satsin :)

    VastaaPoista
  2. Oi nam! Täytyy kokeilla tätä ohjetta seuraavalla kerralla, kun lapset kestitsevät kavereitaan (silloin saavat tehdä itse tarjottavaa, mä vaan vahdin vierestä). Me ollaan tehty vähän erilaisella ohjeella, mutta ei voi olla pahaa millään ohjeella! :)
    Noi pelkät kookospallot himottaa mua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä sopivat tosi hyvin lasten tehtäviksi ja maistuvat heille varmasti. Monia ohjeita on tullut aikoinaan testailtua ja lopputulos on ollut melko samanlainen. Kookos ja kaura sopivat niin hyvin yhteen. Mä olisin vedellyt hetkessä nuo kookosversiot yksikseni, ellen olisi älynnyt laittaa osaa äitini matkaan ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...