Jääkaapissa oli vielä jokunen isältäni saatu raparperin varsi. Ne suorastaan pyysivät päästä yhteen mintun kanssa, joten aloin keittämään minttuista raparperihilloa. Yhdistelmä oli todella toimiva. Hillosta tuli aivan ihanaa!
Hillo ei ole lainkaan liian makea, vaan enemmänkin raikas. Raparperin kirpeys taittui mukavasti mintun raikkaudella. Vai voiko sitä noinkaan sanoa. Makua on vaikea selittää, sitä pitää itse päästä maistamaan. Hilloa maistellessa tuli mieleen, että joukkoon olisi voinut laittaa myös limeä; lopputuloksena olisi tullut mojiton makuinen raparperihillo. Ei varmaan hassumpi yhdistelmä sekään.
Minttuinen raparperihillo
n. 5.5 dl
Aineet:
500 g (1 litra) raparperin paloja eli n. 7 vartta
0.5 dl vettä
n. 3 mintun vartta (yhteensä 30 isoa lehteä)
1 dl fariinisokeria
2 dl hillosokeria
Ohje:
Kuori ja pilko raparperin varret ja laita kattilaan. Lisää vesi. Lämmitä ja sekoita joukkoon sokerit sekä mintun varret. Lämmitä hitaasti kiehuvaksi. Keitä n. 10-15 minuuttia, kunnes raparperit ovat reilusti pehmentyneet. Poista mintun varret. Kaada hillo puhtaisiin lasipurkkeihin ja sulje kannet hyvin. Halutessasi voi umpioida purkit, niin hillojen säilyvyys paranee. Anna jäähtyä, säilytä viileässä.
Vinkki:
* Miettiessäni hillolle sopivaa käyttötarkoitusta tuli ensimmäisenä mieleen, että se sopisi varmaan hyvin makeahkon pannacotan kaveriksi. Tai sitä voisi laittaa suoraan juustokakun täytteeseen tai täytekakun väliin. Uskaliaimmat voisivat kokeilla hilloa vaikkapa suklaakakun väliin.
Vinkki:
* Miettiessäni hillolle sopivaa käyttötarkoitusta tuli ensimmäisenä mieleen, että se sopisi varmaan hyvin makeahkon pannacotan kaveriksi. Tai sitä voisi laittaa suoraan juustokakun täytteeseen tai täytekakun väliin. Uskaliaimmat voisivat kokeilla hilloa vaikkapa suklaakakun väliin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)