keskiviikko 6. elokuuta 2014

Minttuinen raparperihillo

Ostin keväällä nipun tavallista minttua sekä piparminttua silloista minttutäytteistä kakkua varten. Istutin jäljelle jääneet osat ruukkuihin ja ne ovat kasvaa hurahtaneet valtavasti, vaikka olen antanut niistä pariin otteeseen pois. Minttu onkin kova leviämään ja sen pitäisi myös olla monivuotinen. Toivonkin sen olevan pitkäikäinen ja saavani leipoa siitä vielä paljon erilaisia juttuja. Muutama päivä sitten nappasin muutaman mintun oksan mukaani samalla kun suojasin sitä lähestyvältä myrskyltä.

Jääkaapissa oli vielä jokunen isältäni saatu raparperin varsi. Ne suorastaan pyysivät päästä yhteen mintun kanssa, joten aloin keittämään minttuista raparperihilloa. Yhdistelmä oli todella toimiva. Hillosta tuli aivan ihanaa!


Hillo ei ole lainkaan liian makea, vaan enemmänkin raikas. Raparperin kirpeys taittui mukavasti mintun raikkaudella. Vai voiko sitä noinkaan sanoa. Makua on vaikea selittää, sitä pitää itse päästä maistamaan. Hilloa maistellessa tuli mieleen, että joukkoon olisi voinut laittaa myös limeä; lopputuloksena olisi tullut mojiton makuinen raparperihillo. Ei varmaan hassumpi yhdistelmä sekään.


Minttuinen raparperihillo

n. 5.5 dl

Aineet:
500 g (1 litra) raparperin paloja eli n. 7 vartta
0.5 dl vettä
n. 3 mintun vartta (yhteensä 30 isoa lehteä)
1 dl fariinisokeria
2 dl hillosokeria

Ohje:
Kuori ja pilko raparperin varret ja laita kattilaan. Lisää vesi. Lämmitä ja sekoita joukkoon sokerit sekä mintun varret. Lämmitä hitaasti kiehuvaksi. Keitä n. 10-15 minuuttia, kunnes raparperit ovat reilusti pehmentyneet. Poista mintun varret. Kaada hillo puhtaisiin lasipurkkeihin ja sulje kannet hyvin. Halutessasi voi umpioida purkit, niin hillojen säilyvyys paranee. Anna jäähtyä, säilytä viileässä.

Vinkki:
* Miettiessäni hillolle sopivaa käyttötarkoitusta tuli ensimmäisenä mieleen, että se sopisi varmaan hyvin makeahkon pannacotan kaveriksi. Tai sitä voisi laittaa suoraan juustokakun täytteeseen tai täytekakun väliin. Uskaliaimmat voisivat kokeilla hilloa vaikkapa suklaakakun väliin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...