maanantai 11. elokuuta 2014

Pehmeät mustikkamuffinit rapealla kauramurupäällisellä

 

Näitä muffneita voin kehua huippuhyviksi! Pehmeän mustikkaisen sisuksen yhdistäminen kaneliseen kauramurupäälliseen on täydellistä! Nämä herkut saivat paljon paljon kehuja jokaiselta joka näitä pääsi maistamaan.


Jo uuninluukkua avatessa keittiöön leijaili huumaava kanelin ja kauran tuoksut. Tuoksun lisäksi valmiin muffinin makukin on aivan ihana. Nämä ovat meheviä, ihanan pehmoisia ja herkullisen mustikkaisia. Taikinassa on vehnäjauhojen lisäksi perunajauhoja, jotka tekevät koostumuksesta pehmeämmän ja ehkä aavistuksen höttöisenkin. Päällä rapsahtaa kanelista kauramurua. Herkullinen kauramuru on tuttu juttu jo aiemmista taivaallisista omena-muffineista


Ja mikä parasta, näiden tekeminen on äärettömän helppoa ja nopeaa. Näitä syödessä ei heti uskoisi, että taikina syntyy vain sekoittamalla aineet keskenään. Missään vaiheessa ei siis tarvita vatkainta. Lisäksi sekä taikinan että murupäällisen teko hoituu vain yhtä kulhoa käyttämällä eli suuremmalta tiskiltäkin vältytään.

Pehmeät mustikkamuffinit rapealla kauramurupäällisellä

n. 10 kpl

Muffinit:
75 g leivinmargariinia tai voita
100 g piimää
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
0.5 dl perunajauhoja
1.5 dl sokeria
0.25 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 dl (pakaste)mustikoita

Kauramurupäällinen:
0.75 dl tummaa ruokosokeria tai tavallista 
1.25 dl kaurahiutaleita
40 g voita sulatettuna
n. 1 ½ tl kanelia (maun mukaan)
1 tl vaniljasokeria

Ohje:
Tee muffinitaikina. Sulata rasva. Anna jäähtyä hetki. Sekoita joukkoon piimä ja muna. Sekoita kuivat aineet (ei mustikoita) keskenään. Kääntele kuivat aineet rasvaseokseen nopeasti käännellen, mutta älä vaivaa taikinaa. Sekoita lopuksi joukkoon mustikat nopeasti käännellen. Sekoita vain sen verran, että aineet juuri ja juuri sekoittuvat.

Laita paperiset muffinivuoat muffinipellin koloihin. Jaa taikina 10 muffinivuokaan ja painele lusikalla tasaiseksi.

Sulata murupäällistä varten hieman lisää voita. Tiskin välttämiseksi voit käyttää samaa kulhoa missä teit taikinan. Sekoita kaikki kauramurupäällisen aineet keskenään ja ripottele muffinivuokiin taikinan päälle. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes muffinit ovat kypsiä. Anna jäähtyä, jos maltat.

Vinkit:
* Jos käytät tuoreita mustikoita, saattaa paistoaika olla hieman lyhyempi. Kokeile muffinit kypsyys tökkäämällä tikku keskelle muffnia. Jos siihen ei tartu raakaa taikinaa, on muffini kypsä. Kypsän muffinin tunnistaa myös siitä, että se tuntuu keskeltä kevyesti paineltuna kiinteältä, mutta pehmeältä. Varo paistamasta liikaa, jotta muffini ei suotta kuivu.
* Kokeile maistella kuumaa muffinia kylmän vaniljajäätelön kanssa.










Sanotteko muuten tällaisia leivonnaisia muffineiksi vai muffinsseiksi vai jollain muulla nimellä?

10 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä! Luuletko että tuon piimän voisi korvata maidolla, maustamattomalla jogurtilla yms.? Piimää kun niin harvoin löytyy tästä taloudesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piimän voi hyvin korvata maustamattomalla jogurtilla. Maitokin saattaisi toimia, mutta ennemmin laittaisin jogurttia, joka on piimän tapaan hapan ja koostumuskin on samantapainen kuin piimällä.

      Poista
  2. Kauramurupäällinen näyttää houkuttelevalta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se sopikin näihin todella hyvin, oli miltei paras osa ;D Vaikka olihan mehevä sisustakin ihanaa.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kutsuin näitä itsekin myös muffinsseiksi vielä joku aika sitten, mutta luettuani muffinssin tarkoittavan muffinia monikossa, kokeilin kutsua näitä muffineiksi ja sille tielle näimmä jäin :) Vaikka muffinssi kyllä kuullostaa korvaan edelleen paremmalta, ehkä pitää vaihtaa takaisin ;)

      Poista
  4. Nämä olivat aivan mielettömän ihania! Itse korvasin piimän kermaviilillä ja hyvä tuli.

    VastaaPoista
  5. Hei! Voisiko samalla ohjeella tehdä myös pienen piirakan vai pitäisikö ohjeeseen tehdä jotain muutoksia? Nämä ovat parhaita syömiäni/tekemäni muffineita, jätin vain kanelin pois muruseoksesta :)

    VastaaPoista
  6. Hei, viestisi oli mennyt roskapostikansiooni ja löysin sen sieltä vasta nyt. Pahoitteluni myöhäisestä vastauksesta! Tästä ei nyt enää ole apua heinäkuiseen leivontahetkeesi, mutta vastaan tulevaisuuden varalta. Mustikkapiirakkaa varten laittaisin joukkoon hieman enemmän nesteitä. Eli rasvaa yhteensä 100g ja piimääkin voisi laittaa 1.25 dl. Muuten pitäisin ohjeen samana. Ja 180 asteessa sen aikaa, kunnes piirakka kypsä eli puolisen tuntia. Ihana kuulla, että muffinssiversiot maistuivat! :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...