keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Frozenkakku 4-vuotiaalle tytölle


Meidän 4-vuotiaan toisia juhlia vietettiin viikko ensimmäisten jälkeen. Ryhmähau-kakun lisäksi tyttö oli toivonut synttäreilleen myös Frozenkakkua, ja tällaisen hän sai :)

Tein vaihtelun vuoksi kakusta normaalia korkeamman. Kakku oli halkaisijaltaan vain 16 senttinen, mutta korkeutta löytyi yli 20 senttiä. Häselsin täytettä tehdessäni sen verran, että laitoin vahingossa näin korkeaan kakkuun liian vähän. Liivatteen vähyys näkyy myös kakun reunoilla, sillä kakku alkoi hieman sortua kuorruttaessani sitä valkosuklaamassalla. Korjasin liivatteen määrän suoraan ohjeeseen oikeammaksi. Eikä tuolla valkosuklaamassalla kuorruttaminen muutenkaan tahtonut onnistua kovin kivasti näin korkeassa kakussa, vaan reuna meinasi mennä ryttyyn. Jonkinlainen kreemi olisi ollut aavistuksen helpompi kuorrute, mutta tulipahan koitettua tätäkin keinoa :)


En näimmä koskaan kyllästy ihanaan, kosteaan, miedon suklaiseen ja mielestäni parhaaseen suklaakakkupohjaani. Tämäkin kakku sai sen sisälleen. Toiveena oli jo edellisen kakun kohdalla ollut mansikat ja mustikat, ja silloin laitoin kakun väliin mansikkamoussea mustikoilla. Tällä kertaa humpsautin maut toisin päin, ja täytteeksi päätyi mustikkamoussea ja pilkottuja mansikoita. Hyvää oli :)


Frozenkakku

Korkea, halkaisija n. 16 cm

Pohja:
1 annos Mielettömän mehevää suklaakakkupohjaa paistettuna kahdessa 16 cm irtopohjavuoassa

Täyte:
300 g mustikoita soseutettuna
2.5 dl Flora vanillaa
250 g maitorahkaa
125 g mascarponea
n. 2 rkl vaniljasokeria
n. 2 rkl (oman maun ja rahkan happamuuden mukaan) sokeria
3 tl liivatejauhetta
3 rkl vettä
mansikoita

Kuorrutus:

Koristeet:
lumihiutaleet sokerimassan ja kaulintamassan sekoitusta
Elsa muovikoriste

Ohje:
Aloita kakun tekeminen vähintään kahta päivää ennen syömistä kakkupohjalla. Tee 1 annos mehevää suklaakakkupohjaa. Kaada taikina kahteen voideltuun 16 cm irtopohjavuokaan. Paista 170 asteessa, kunnes kypsiä eli uunista riippuen n. 45 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Anna pohjien jäähtyä hetki, ja irroita vuoan reunaosa. Peitä hyvin, ja anna jäähtyä kokonaan. 

Leikkaa tarvittaessa kakkupohjan pinnalta ohuen ohut kerros pois, mikäli se on kovinkin epätasainen. Leikkaa jäähtyneet kakkupohjat kahteen osaan. 

Tee täyte. Sekoita liivatejauhe veteen ja anna turvota muutama minuutti. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Vatkaa joukkoon maitorahka, mascarpone, mustikkasose sekä lisää hieman vaniljasokeria ja sokeria. Maista ja lisää makusi mukaan lisää sokeria. Lämmitä turvonnut liivatejauhe mikrossa n. 15-20 sekunnin ajan, kunnes se on kokonaan sulanut. Vatkaa liivate muun täytteen joukkoon voimakkaasti vatkaten.

Kakusta tulee korkea ja täyte on löysää, joten käytä kakun täyttämisessä apuna vuoan reunoja sekä esim. piirtoheitinkalvoja (kuva alla). Laita vuokaan alimmaksi pohjapala, sen päälle noin kolmannes täytteestä sekä pilkottuna mansikoita. Jatka vuoroin pohjalla, täytteellä ja mansikoilla. Laita kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Nosta kakku tarjoilulautaselle ja poista vuoan reunat ja piirtoheitinkalvot.


Kaulitse kakun päälle valkosuklaamassa. Koristele.

2 kommenttia:

  1. Hirmuisesti onnea pienelle sankarille! <3 Ihana kakku ja varmasti maukas!
    Joku kerta kun saan rohkeutta tarpeeksi, kokeilen tätä sun valkosuklaamassaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru, kerron onnittelut tytölle heti aamusella! <3 Kokeilin piiiitkästä aikaa tuota massaa, ja oli se vähän hapuilemista näin pitkän ajan jälkeen ;) Kaulitsin sen ajatuksissani vieläpä liian ohueksikin, ettei taipunut niin nätisti kakun päälle, kuin olisi voinut. Mutta tyttö/tytöt ihailivat kakkua, ja se on pääasia :) Ja maistuihan tuo herkullisellekin :P

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...