maanantai 12. syyskuuta 2016

Lenkkarit pienen tytön ristiäiskakkuun


Työkaverille syntyi pieni tyttö reilu pari viikkoa meidän pikkupoikamme jälkeen. Tytön ristiäisiä vietettiin heinäkuun lopulla ja sain pyynnön tehdä kakkuun tällaiset pienet lenkkarit :)


Ohje lenkkareihin poimittu joskus aikoinaan Pionilaakson blogista. Siellä on niin hyvät kuvalliset ohjeet, etten lähtenyt itse ottamaan vaihekuvia. Kannattaa siis vilkaista sieltä :) Ainut ero taitaa olla se, että itse käytin näissä oikean nauhan sijasta massasta tehtyä nauhaa. Näiden tekohetkellä sää oli todella kuuma, ja massa kuivui ennen aikojaan, ja tämän vuoksi nauhanreiät tuppasivat repeämään pahasti nauhaa pujottaessa. Tuo feikkinauha pelasti tilanteen ;)


Tällaisia on tullut tehtyä muutaman kerran aiemminkin, mutta en ole koskaan ennen punninnut käyttämiäni aineita. Yleensä massaa tuppaa jäämään reilustikin yli, joten tällä kertaa punnitsin näiden väsäämiseen varamaani massat. No mutta, enpä sitten muistanut kuitenkaan punnita ylijääneitä massoja, joten kulutetut määrät jäivät edelleen mysteeriksi. Tosin eipä noita massoja ihan hirmuisesti jäänyt yli, että josko ensi kerralla aloittelisi lenkkareiden teon vain hippasen vähemmällä massalla. Alla siis tekemiseen varatut massojen määrät, ja vinkki mistä ohje löytyy :)

Tytön ristiäiskakun lenkkarit

n. 8 cm

Massa:
1/2 sokerimassaa (n. 105g)
1/2 kaulintamassaa (n. 105g)

Lenkkareihin varasin (jäi hieman yli):
n. 140 g roosan värisellä pastavärillä värjättyä massaa
n. 70 g valkoista massaa

Alusta:
Sokerimassaa

Ohje:
Pionilaakson blogissa hyvät tarkat ohjeet. Itse tein roosasta massasta lenkkareiden pohjan, takaosan sekä läpän ja valkoisesta loput osat.

2 kommenttia:

  1. Tuo Pionilaakson ohje on kyllä niin hyvä ja selkeä! Minäkin olen sillä kohtalaisen onnistuneet tossut joskus saanut aikaiseksi.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on! Huomasin, että mun on ihan turha tehdä omia ohjeita, kun nuo Pionilaakson ovat jo niin tosi hyvät! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...