maanantai 3. kesäkuuta 2013

Tuhkimokakku




Tytär halusi lopulta 4-vuotissynttärikakkuunsa kuvan Tuhkimosta. Piirtäminen oli erittäin haasteellista ja Äitiltä meinasi jo päästä poru kesken kaiken. Ensimmäiset 2 versiota olivat aivan kammottavia ja kolmannen jälkeen en enää jaksanut yrittää, se sai kelvata.




Kakusta tuli n. 22 x 30 cm. Kokosin sen neliöreunavuokaan. Tein ensimmäistä kertaa kakun levykakkupohjia käyttäen. Pohja ei kuitenkaan ollut niin maukas kuin normi sokerikakkupohja, joten jatkossa teen tämänkin kokoiset kakkupohjat suoraan vuokaan paistaen. Lisäksi täytteen maku jäi hieman plissuksi, vaikka teinkin sen miltei samalla herkkuohjeella kuin aiemminkin. Mansikat ilmeisesti olivat itsessään jo hieman mauttomampia? Lisäksi laitoin liivatejauhetta varmuudeksi 0.5 tl enemmän ja sehän syö makuja..




Kakku tuntui muutenkin olevan vastoinkäymisiä täynnä. Päälle laittamani valmiiksi värjätty vaahtokarkkimassa ei ollutkaan nätin vaaleanpunaista, kuten olin pakkauksen päällä olevasta värikoodista luullut. Helteet meinasivat tehdä tepposen ja massa alkoi liki sulaa käsissäni asetellessani sitä paikoillensa. Reunaan pistetyt vohvelit eivät kuvitelmieni mukaisesti pysyneetkään paikoillaan, vaan kaipasivat tuekseen nauhaa..


Tuhkimoahan tästä saa hakemalla hakea. Suun piirtäminen on ihan älyttömän hankalaa.

Pohjana levykakkupohja:
10 munaa
3.75 dl sokeria
3.25 dl vehnäjauhoja
1.75 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta

Vatkaa muna ja sokeri kunnon vaahdoksi. Lisää jauhot varovasti sekoittaen. Kaada puolet taikiansta pellille. Paista n.9 min. 200 asteessa, tai kunnes kypsää. Kaada toinen puoli taikinasta toiselle pellille ja paista myös se kypsäksi.

Täyte:
5 dl Flora Vispiä
2 rkl vaniljasokeria
2.5 dl sokeria
250 g maitorahkaa
300 g tuorejuustoa
550 g mansikoita soseutettuna
250 g mansikka-raparperihilloketta
6.5 tl liivatejauhetta
1 dl vettä

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää muut aineet paitsi liivate ja vesi. Liuota liivatejauhe veteen, kuumenna mikrossa n.25 sek. kunnes seos on sileää. Sekoita liivateseos muuhun massaan hyvin sekoittaen.

Kostutus:
3 dl Juissin sekamehua

Päällinen:
Vadelmanmakuista vaahtokarkkimassaa, suihkaus pinkkiä kimallesprayta

Reunat:
Mansikkavohveleita

Kirjaimet:
Rose-pastavärillä värjättyä sokerimassan ja marsipaanin sekoitusta, tehty Funny Letters-muotteilla 


4 kommenttia:

  1. Toivottavasti et nähnyt mun Tuhkimoa.... :/ Mun mielestä sun Tuhkimo on sairaan hieno! Ihan huuli pöyreenä ihastelin sitä! :) Itellä kun ei nuo naamat tahdo ikinä onnistua... Taidan pysyä Hello Kittyissä vaan ;D Itselleen on silti aina hirveän kriittinen, ainakin minä olen. Mutta usko kun sanon, että tuo on tosi hyvä! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kiitos! Ehkäpä oon taas liian kriittinen, niinkuin yleensäkin.. Voi olla että vuoden päästä näyttää omissakin silmissä erilaiselle, sitten kun on saanut hieman välimatkaa tuohon kuvaan.. Kävin heti vilasemassa sunkin Tuhkimon ;) ja kyllähän se Tuhkimon näköinen oli!!!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...