keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Tytön Ryhmä Hau-synttärikakku


Meidän nuorimman tyttömme 4-vuotissynttäreitä juhlittiin toistamiseen viime viikonloppuna. Alunperin suunnittelin pitäväni juhlat yhdessä osassa, mutta lopulta päädyttiin kaksiin juhliin. Onneksi näin, sillä tyttö halusi kaksi erilaista kakkua, ja näin pääsimme juhlimaan synttäreitä molemmilla teemoilla. Ja totta kai pääsin samalla myös leipomaan enemmän ;) Ensin vietimme Ryhmähau-synttäreitä tämän kakun kanssa :)


Kyselin tytöltä toiveita tarjottavien makumaailmojen suhteen. Toiveet olivat erittäin selkeät: oli mansikkakakku, mansikkakeksejä, mansikkapiirakka, mansikkakarkkeja, mansikka sitä sun tätä. Tylsänä äitinä ei toteuttanut aivan kaikkia toiveita, mutta kyllä sitä mansikkaa lopulta pääsii pariinkin paikkaan. Tämän kakun sisältä löytyy siis mansikkamoussea ja mehevä suklaakakkupohja. Yleensä tuppaan tunkemaan tällaisiin mansikkamousseihin sitruunaakin, mutta vaihtelun vuoksi tein täytteen tällä kertaa ilman. Kyllä oli hyvä makupari tuon suklaakakkupohjan kanssa tämäkin!


Kakun viimeistely hoitui helposti ja nopeasti tuollaisilla sikarinmallisislla vohvelikekseillä ja keksinmuruilla, sekä koristelu värikkäillä karkeilla ja Rollelelulla. Aikas kivan näköinen tuli, vaikka itse sanonkin :)

Tytön Ryhmä Hau-synttärikakku

Pohja:
(taikinaan 1 tl suolaa 0.5 tl sijasta, paisto 170 asteessa reilu tunti. Paistui tasaisemmin kuin aiemmin.)

Mansikkamousse:
2.5 dl Flora Kuohua
200 g tuorejuustoa
2 dl turkkilaista jogurttia
300 g mansikoita soseutettuna
vajaa 1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 rkl vettä
3 tl liivatejauhetta
(mustikoita)

Koristeluun:sikarivohvelikeksejä
vaaleita (digestive)keksejä
värikkäitä (crunchy M&M) karkkeja
ryhmähau lelu

Ohje:
Tee kakkupohja erillisen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä kokonaan ennen kakun täyttämistä. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan.

Tee mansikkamousse. Vatkaa Flora Kuohu vaahdoksi. Vatkaa joukkoon tuorejuusto, turkkilainen jogurtti sekä soseutetut mansikat ja sokerit. Sekoita liivatejauhe veteen pienessä mukissa. Anna turvota parisen minuuttia. Lämmitä turvonnut liivate mikrossa n. 20 ajan, kunnes se on kokonaan sulanut. Vatkaa liivate täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten.

Täytä kakku. Laita yksi kakkupohja irtoreunavuoan sisäpuolelle tarjoilulautaselle. Jos vuoka on matala, laita reunojen sisäpuolelle vaikkapa piirtoheitinkalvoista leikatut suirut, jotta saa reunoista korkeammat. Levitä kakkupohjan päälle vajaa puolet täytteestä (+mustikoita). Laita päälle toinen kakkupohja ja laita päälle saman verran täytettä + mustikoita. Laita päälle viimeinen kakkupohja ja levitä loput täytteestä. Laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Poista kakun reunat kakun ympäriltä. Paina kakun reunoille sikarivohvelikeksejä. Jätä kakun etuosaan rako, jossa keksejä ei ole. Kaiva kunnon kuoppa (vieläkin syvempi mitä alla olevassa, oikeanpuoleisessa kuvassa) karkkeja varten kakun etuosaan. Laita halutessasi nauha kakun ympärille tukemaan kakkua. Pst. Itse huomasin nauhan olevan turha, kunhan keksit vain on kunnolla saatu painettua kakun moussekerrokseen kiinni.


Koristele kakku: Murskaa keksejä murskaksi ja ripottele kakun pinnalle. Laita kakun pinnalle (hyvin pesty) Rolle-ryhmähaulelu. Ripottele kakun päälle värikkäitä karkkeja reilusti, erityisesti kakussa olevaan koloon ja myös Rollen kaivurin kauhaan. Valmis!

14 kommenttia:

  1. Onpa mainio kakku, tosi hauska! Meijän 3v. tilas heti itselleenkin. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun kiva kuulla, että teidän pikkuinen ihastui kakkuun! Ja meidänkin tyttö oli kakusta tosi innoissaan :) Ja tämä oli vielä kyllä ihanan helppo ja nopea koristella!

      Poista
  2. Kivan näköinen kakku. Sikarikeksit on käteviä varsinkin jos tarvii saada koristelu hoidettua helposti ja nopeasti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa P :) Olen kerran aiemmin koristellut kakun tuollaisilla sikarikekseillä. On kyllä niin helppo tapa, että pitäisi muistaa käyttää niitä useamminkin :)

      Poista
  3. En tiedä, uskallanko näyttää tätä kakkua meidän 4-vuotiaalle, joka suunnittelee jo kovasti maaliskuussa olevia synttäreitään. Tämä kakku menee nimittäin listan kärkeen, enkä ole varma, saisinko hyvistä ohjeista huolimatta kakusta oikean näköistä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapset ovat niin ihania. Meidänkin neiti ehti suunnittelemaan Ryhmähau-synttäreitään miltei vuoden :) Ja näytä ihmeessä teidän pikkuiselle ;) Tämä oli niin helppo tehdä, että etköhän sinäkin onnistu :)

      Poista
  4. Kuinka monelle henkilölle tämä 1 kakku riittää? Ajatellen vain että montako täytyy leipoa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleensä tämän kokoinen kakku riittää n. 15 hengelle, riippuen muista tarjottavista ja siitä, onko joukossa kakuntuhoajia. Meillä juhlissa oli vieraina 8 aikuista ja 6 lasta, eikä kakusta ollut juhlien jälkeen jäljellä kuin pieni pala. Ja kaikki eivät edes ottaneet kakkua, joten ne ketkä söivät, ottivat aimoannokset. Riittoisuus siis riippuu monesta asiasta. Pystytkö näillä tiedoin päättelemään kakkujen määrän? :)

      Poista
    2. Juu tämä auttoi jo paljon. Kiitos! :)

      Poista
    3. Kivoja leivontahetkiä kakun parissa :)

      Poista
  5. Olisko sulla mielessä jokin kiva muun värinen täyte joka kävisi pojan kakkuun?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Esim. mustikasta saa kivanväristä moussea ja myös sitruunamousse sopii värittömyydellään melkein mihin värimaailmaan tahansa. Sitä voi myös värjätä vaikkapa pastaväreillä miltei mihkä väriseksi tahansa. Tai miltä kuullostaisi suklaamousse? :)

      Poista
  6. Montako purkkia sikarikeksiä sulla meni tähän kakkuun?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos nyt oikein muistan, niin kaksi purkkia riitti juuri ja juuri. Ja ne olivat sellaisia hieman isompia purkkeja, ei siis niitä kaikkeista pienimpiä.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...