perjantai 9. toukokuuta 2014

Aleksanterinleivokset omenatäytteellä (gluteeniton, viljaton)

Tein nämä samaan aikaan kuin mansikka-punaherukkatäytteiset Aleksanterinleivoksetkin. Pohjasta tuli todella ihanan pehmoinen, murea ja suussasulava.


Väliin ujutun omatekoista, sitruunaista omenahilloa. Päällä oleva kuorrute sai värinsä mansikkatomusokerista, jota lantrasin tavallisella tomusokerilla. Tuossa mansikkatomusokerissa on hieman esanssinen maku, mutta se antaa leivoksille näin pieninä määrinä mukavan mansikkaisen vivahteen.


Nämä omppuversiot olivat miedomman makuisia kuin mansikka-punaherukkaiset, mutta tosi hyviä silti. Vaikkakin jälleen tuon kuorrutuksen takia erittäin makeita. Gluteeniton pohja toimi aivan loistavasti. Se oli erittäin murea, kuohkea ja pehmeä. Myös nämä leivokset sopivat keliaakikkojen lisäksi heille, joilla on kotimaisten viljojen allergia, mutta maistuvat erinomaisesti myös muille. Itse pidin tästä taikinasta jopa enemmän kuin tavallisesta vehnäjauhoja sisältävästä pohjasta sekä koostumuksen että maun puolesta.

Aleksanterinleivokset omenatäytteellä (gluteeniton, viljaton)

Koosta riippuen n. 15-20 kpl

Pohja:
200 g margariinia
1.25 dl sokeria
1 muna
1 dl perunajauhoja
1.5 dl mantelijauhetta
1.5 dl maissijauhoja
2 tl vaniljasokeria
 
Väliin:
n. 2 dl kiinteää omenahilloa

Päälle:
1.5 dl tomusokeria
0.5 dl mansikkatomusokeria
n. 1.5 rkl sitruuna-vettä (1 rkl sitruunaa, 0.5 rkl vettä)

Raitoihin:
tomusokeria
sitruuna-vettä

Ohje: 
Vatkaa huoneenlämpöinen rasva sokerin kanssa vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita jauhot ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhot taikinaan hyvin sekoittaen.

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Levitä taikina lusikan avulla leivinpaperin päälle ohueksi kerrokseksi. Paista 200 asteessa kullanruskeiksi n. 15 minuuttia. Leikkaa levy puoliksi heti kun otat sen uunista. Anna jäähtyä kunnolla.

Kun pohjapalat ovat jäähtyneet, irrottele niitä varovasti leivinpaperista esim. pitkällä, kapealla ja ohuella spatulalla. Levitä toisen puolen päälle ohut kerros hilloa. Nosta toinen pala päälle varovasti lastoilla tukien.

Tee kuorrute sekoittamalla tavalliseen tomusokeriin mansikka-tomusokeria. Sekoita joukkoon sitruuna-vettä, kunnes seos on sopivaa levitettäväksi. Jos seoksesta tulee liian löysää, lisää joukkoon hieman tomusokeria. Levitä kuorrute nuolijalla tai pitkällä lastalla päälle. Sekoita raitoja vasten hieman tomusokeria ja sitruunavettä. Tee samantuntuinen tahna kuin kuorrutteestakin. Laita tahna esim. pakastepussiin. Leikkaa pussin kulmaan pienen pieni reikä. Tee kuorrutteen päälle raitoja n. 2 cm välein. Kun olet saanut raidat tehtyä, vetele samantein veitsen avulla pintaan viiltoja n. 2 cm päähän toisistaan, vuorotellen ylös ja alas niin, että syntyy leivoksille tyypillinen kuvio. Anna pinnan kovettua. Leikkaa sopivan kokoisiksi palasiksi. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...