lauantai 24. toukokuuta 2014

Tonnikalapiirakka

Meillä tehdään usein on tonnikalapiirakka, jos se pitää saada nopeasti tehtyä kaapeista löytyvistä aineksista vaikkapa yllätysvieraille. Tällä kertaa piirakkaan pääsi tonnikalan lisäksi mielestäni hyvin yhteen sopiva punasipuli sekä loppupurkki raejuustoa. Helppoa, nopeaa ja hyvää.


Tonnikalapiirakka

n. 35 x 11 cm TAI pyöreään 24 cm vuokaan

Pohja:
1/2 annosta kermaviili-voitaikinaa suolalisällä
(Jauhoina käytin 1dl ruisjauhoja, 1 dl täysjyvävehnäjauhoja ja loput tavallisia vehnäjauhoja)

Täyte:
2 prk tonnikalaa öljyssä
1 punasipuli hienonnettuna
1 dl ranskankermaa
1 dl raejuustoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0.5 tl valkosipulijauhetta
n. 0.5 tl suolaa

Ohje:
Tee pohjataikina erillisen ohjeen mukaan. Kaulitse taikina piirakkavuoan päälle. Töki taikinaan haarukalla reikiä. Esipaista pohjaa 200 asteessa n. 15 minuuttia. Tee täyte sekoittamalla täytteen aineet keskenään sekaisin. Maista ja tarvittaessa mauta lisää. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja jatka paistamista n. 30 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoamista. Piirakka maistuu myös kylmänä. 


8 kommenttia:

  1. Nam! Kuulostaa hyvältä! En muista koska olisin viimeksi tehnyt tonnikalapiirakkaa. Minä ja tyttö siitä tykätään, mies syö jos muuta ei oo tarjolla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Meiltä löytyy kaapista aina tonnikalaa, siitä on tosi helppo väsätä piirakoita. Meillä mies on eniten tonnikalan perään, mutta hyvin tämä meille muillekin maistui :)

      Poista
  2. Tykkään tykkään =) Tuo piirakkavuoka on kyllä ihana...vaihtelua pyöreisiin vuokiin. Täytyykin kaivaa vuoka esiin laatikosta ja tehdä vaikka tätä piirakkaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi :) Tykkään kans tuosta vuoasta todella paljon ja oonkin tainnut tehdä kaikki piirakat siihen viime aikoina. Musta piirakat maistuvatkin kummasti erilaiselta erimalliseen vuokaan tehtyinä. Testailepas ihmeessä, tuletkos kertomaan kun pääset maistelemaan :)

      Poista
  3. Moi! Tätä täytyy kokeilla ensi viikonloppuna :) Onko ainesten määrä mitoitettu tuollaiseen yhteen pitkulaiseen piirakkavuokaan? Minkä kokoinen se on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Hemppo! :) Ainekset on mitoitettu yhteen vuokaan. Olen näimmä epähuomiossa jättänyt vuoan koon mainitsematta, lisääkin sen samalla myös suoraan ohjeeseen. Eli tuo suorakaiteen muotoinen vuoka oli 35 x 11 cm vuoka eli suunnilleen samankokoinen kuin pyöreä 24 cm vuoka :) Toivottavasti piirakka maistuu! Mukavaa alkavaa viikkoa!

      Poista
    2. Jes jes, sen kokoinen vuoka löytyykin juuri sopivasti :) Kiitos! Taitaa muuten mennä saman tien kokeiluun myös Makean kirpeät sitruunaneliötkin! :P Makoisaa viikkoa!

      Poista
    3. Kiva juttu :) Herkullista viikonloppua Hemppo! :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...