Toinen jäälöistä on ihanan kermaisaa ja paksua. Tiedättekö Lidlissä myynnissä olleen (ja edelleen olevan?) aitoa vaniljaa sisältävän vaniljajäätelön? Tällä helpolla ohjeella saa hyvin samankaltaista jäätelöä. Maku on todella täyteläinen, ja sen kanssa tarjottavaksi sopisivat tuoreet mansikat tai muut marjat. Yleensä lorautan vaniljajäätelön päälle kinuskikastiketta, mutta tämä ei kaipaa edes sitä!
Samalla tein myös hieman kevyemmän jäätelön, joka maistuu erinomaiselle mm. omenapiirakan kanssa. Tuon piirakan ohje tulossa blogiin vielä myöhemmin.
Molemmat jäätelöt olivat erittäin helppotekoisia ja ne onnistuivat mielestäni yli odotusten. Tässä tulee ohjeet.
Kermaisa tuhti vaniljajäätelö
2.5 dl kuohukermaa (Flora Kuohu)
1 dl maitoa
1 dl maitojauhetta
1 dl tomusokeria
1 dl glukoosisiirappi
3 mm vaniljajauhetta
Ohje:
Kevyempi vaniljajäätelö
Tämä jäätelö on hieman edellistä "löysempi", nopeammin sulava eikä aivan niin makea. Sopii erinomaisesti esimerkiksi lämpimän piirakan kanssa nauttittavaksi.
Aineet:
Ohje:
Sekoita maitojauhe maidon joukkoon hyvin sekoittaen. Vatkaa
kerma paksuksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon tomusokeri. Lisää vaahdon joukkoon myös
glukoosisiirappi, maitoseos sekä vaniljajauhe. Vatkaa seosta voimakkaasti n. 30
sekuntia.
Kaada seos n. 1 litran vetoiseen vuokaan ja laita
pakkaseen hyytymään muutamaksi tunniksi. Ota jäätelö huoneenlämpöön pehmenemään hieman ennen nauttimista.
Kevyempi vaniljajäätelö
Tämä jäätelö on hieman edellistä "löysempi", nopeammin sulava eikä aivan niin makea. Sopii erinomaisesti esimerkiksi lämpimän piirakan kanssa nauttittavaksi.
Aineet:
2.5 dl vispikermaa (Flora Vispi)
1.5 dl glukoosisiirappia
1 dl maitojauhetta
2 dl kevyt maitoa
1 dl tomusokeria
0.5 tl vaniljajauhetta
1.5 dl glukoosisiirappia
1 dl maitojauhetta
2 dl kevyt maitoa
1 dl tomusokeria
0.5 tl vaniljajauhetta
Ohje:
Sekoita maitojauhe maidon joukkoon hyvin sekoittaen. Vatkaa
kerma paksuksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon tomusokeri. Lisää vaahdon joukkoon myös
glukoosisiirappi, maitoseos sekä vaniljajauhe. Vatkaa seosta voimakkaasti n. 30
sekuntia. Kaada seos n. 1 litran vetoiseen vuokaan ja laita
pakkaseen hyytymään vähintään 4 tunniksi tai yön yli. Ota jäätelö esille hieman ennen tarjoiluhetkeä, niin se ehtii hieman pehmenemään. Nauti vaikka piirakan tai jonkin kastikkeen kanssa.
Hei, jos korvaa vanilijajauheen vanilijasokerilla, paljonko 1 mm vanilijajauhetta vastaa vanilijasokeria? :-) Ja saako vanilijajauhetta ihan perusmarketista? Kiitellen, Eija
VastaaPoistaVaniljajauhetta löytyy useimmista isommista perusmarketeista, olen nähnyt ainakin Citymarketeissa ja joissakin Prismoissa. Mutta sen voi hyvin korvata myös vaniljasokerilla, vaikkakin tällöin vaniljan maku ei olekaan aivan niin voimakas kuin vaniljajauheella. Karkeesti arvioiden 1 mm vaniljajauhetta = n. 1.5 tl vaniljasokeria. Voit maistella seosta välillä ja lisäillä vaniljasokeria tarvittaessa. Vaniljasokeri sisältää vaniljan lisäksi sokeria, eli jos käytät sitä, vähennä muun sokerin määrää saman verran. Kiitos Eija kysymyksestäsi, toivottavasti tästä on apua!
Poista