lauantai 17. toukokuuta 2014

Vadelma-suklaamacaronit

Nämä Macaron-leivokset syntyivät oikeastaan vain siitä syystä, että halusin kokeilla vadelma-suklaaganachen tekemistä ja macaronkuoret tuntuivat sopivalta paikalta "hukuttaa" tuo suklainen täyte. Macaronit päätyivät lopulta veljen pojan kahvipöytään ja yhden todella herkullisen suklaisen kakun päälle. Laitan vielä tuon kakkuohjeen tänne lähipäivinä.


Vadelma-suklaa-täytteestä tuli mielestäni hyvä ja sitä voisi ehkä käyttää vaikka kakun kuorrutteenakin. Kermaa lisäämällä siitä voisi tehdä moussen tapaista vaahtoa ja käyttää vaikka muffinien kuorrutteena..


Vadelmapyreenä käytin kaupasta löytämääni Bonnen vadelmasosetta. Sose on valmiiksi paseerattu eli heti käyttövalmista.

EDIT: 23.7.2014 Olin alunperin käyttänyt tässä ohjeessa suurimmaksi osaksi (150g) tummaa suklaata ja vain osaksi (50g) maitosuklaata. Myöhemmät testailuni maitosuklaan kanssa tuottivat huomattavasti maukkaamman lopputuloksen, joten muutin suoraan ohjeeseen ainoaksi suklaaksi maitosuklaan. Tummaa suklaata voi toki halutessaa käyttää, mutta omasta mielestäni vadelman kanssa toimii paremmin hieman makeampi maitosuklaa.


Vadelma-suklaamacaronit

n. 40-45 kpl

Kuoret:

Täyte:
200 g maitosuklaata
2 rkl kuohukermaa
1 dl vadelmapyrettä
1 rkl sokeria

Ohjeet:
Kuoret:
Tee ensin macaronit-kuoret erillisen ohjeen mukaan. Jos haluat värillisiä kuoria, sekoita pastaväriä manteli-valkuaisseokseen. 

Täyte:
Tee täyte pilkkomalla suklaat mikron kestävään kulhoon. Kaada joukkoon myös kuohukerma. Sulata suklaat mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Sekoita sulan suklaan joukkoon vadelmapyre ja sokeri. Anna seoksen jäähtyä sen verran, että se on helposti levitettävissä/pursotettavissa. Laita täytettä joko lusikalla tai pursottamalla n. puolelle macaron-kuorista. Laita toinen macaron-kuori täytteen päälle. Nauti mielellään vasta seuraavana päivänä.

Vinkki:
* Valmiit macaronleivokset voi pakastaa, joten ne voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen valmiiksi.


6 kommenttia:

  1. Ihan täydellisiä kyllä nuo sun macaronpohjat! Jahka tästä aikaa vielä kuluu niin kokeilen sun ohjetta, vaikka kastajaisiin :)
    Tykkään kovasti noista Bonnen soseista, banaania haluaisin kokeilla seuraavaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru :) Pohjista tuli ulkoisesti munkin mielestä taas tosi nättejä :) Mutta ne oli sisällä oli jälleen hieman onttoja. En tiedä mahtaako käyttämäni pastaväri olla syypää, siitä kun tulee taikinaa kosteutta, joka ilmeisesti saattaa aiheuttaa onttoutta.. Mutta eipä sitä siinä syödessä huomaa, ellei kovin tarkkaan lähde syynäämään ;)

      Poista
  2. Nyt ois tällänen kysymys ihmettäny mieltä, en löytänyt netistäkään vastausta, että miksi macaroneihin käytetään juuri tota valkoista sokeria:D Pystyykö noita tekemään tummasta sokerista ja tummasta tomusokerista vai pitääkö sen juuri olla tota valkoista sokeria? Vähän tyhmä kysymys,mutta jos ymmärsit mitä tarkoitan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin tuosta ymmärsi :) Mielenkiintoinen kysymys! Oikeaa vastausta en välttämättä pysty kertomaan, mutta tulipahan itsekin mietittyä tuota. Tässä hieman ajatuksenjuoksuani.

      Tomusokerihan on jauhettua sokeria, johon on lisätty tärkkelystä. Tomusokeria ei välttämättä pysty käyttämään macaroneissa tuon tärkkelyksen takia, sillä se saattaa vaikuttaa siirappiliemen koostumukseen jollain tavalla. Täysin varma en siis ole, mutta itse en ainakaan ole törmännyt koskaan ohjeeseen, jossa tomusokeri keitettäisiin veden kanssa siirapiksi ja ehkä juuri tuon tärkkelyksen takia.

      Sen sijaan tummaa sokeria, siis esim. ruokosokeria tai muuta vastaavaa kuivaa sokeria saattaa pystyä käyttämään macaroneissa. Sehän on koostumukseltaan samankaltaista kuin perus kidesokeri, mutta sisältää vain hieman enemmän hivenaineita. Kuitenkin esim. fariinisokeri, muscovadot ovat liian kosteita, joten niitä en ainakaan käyttäisi. Tosin tumma ruokosokerissakin on vaaleaan sokeriin verrattuna eroja esim. muna-sokeri vaahtoutumisessa (ruokosokeri ei vaahtoudu yhtä hyvin). Syytä en tuohon tosin tiedä, mutta josse johtuu jostain muusta kuin sokerin raekoosta, niin saattaa silloin vaikuttaa myös macaronien koostumukseen jollain tavalla. Nämä olivat pelkkää arvuuttelu, mutta toivottavasti auttoivat edes hieman. Jos saat jostain selville (tai testaat itse) voiko tummaa sokeria käyttää, niin tulethan kertomaan! Tämä alkoi kiinnostaa sen verran itseänikin, että pitää laittaa asia testaus-listalle. Kiitos vielä kommentistasi ja mielenkiintoisesta kysymyksestä! :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...