Syksyisen omenasadon tuhoaminen jatkui tällä kertaa omenapannarilla. Meillä ollaan tehty tätä pannukakkua jo kahteen kertaan viikon sisällä, ja eilen taas esikoinen 5v toivoi, että tehtäisiin tätä jälleen :) Omenainen pannukakku maistui meille iltapalalla, mutta tämä sopisi hyvin vaikkapa välipalaksi.
Maustoin pannaritaikinan kevyesti kanelilla ja se sopikin pannarin kanssa hyvin yhteen. Käväsin ulkona pannarin ollessa uunissa ja kun tulin sisään, nenään tulvahti ihastuttava omenapiirakkamainen tuoksu. Vaikka tuoksu olikin niinkuin omppupiirakassa, syödessä tämä ei sitä kuitenkaan muistuttanut. Mutta hyvää oli. Laitoin pannariin 4 pientä omenaa ja niitä olisi mielestäni voinut olla vaikka 1 enemmänkin. Meillä syötiin tämä ihan vain pelkiltään kylmän maidon kanssa, mutta lautaselle sopisi vaikka vaniljajäätelö tai vaniljavaahto :)
Omenaa oli pannarissa siellä täällä mausteena, mutta sitä voi laittaa makunsa mukaan enemmän tai vähemmän.
Omenapannukakku
Pellillinen
Aineet:
8 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
3-5 rkl sokeria (omenoiden happamuuden mukaan)
1-2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
1 leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 leivinjauhetta
0.5 dl juoksevaa margariinia
3 munaa
n. 4-5 hapankoa omenaa
Ohje:
Kaada reilu puolet maidosta kulhoon. Sekoita joukkoon jauhot, sokeri ja mausteet. Lisää loppu maito. Riko joukkoon munat ja lisää rasva. Sekoita sen verran, että munat juuri ja juuri sekoittuvat. Laita uuni lämpeämään 225 asteseen. Anna taikinan turvota sen aikaa, kun valmistelet omenat ja uuni lämpenee.
Kaada reilu puolet maidosta kulhoon. Sekoita joukkoon jauhot, sokeri ja mausteet. Lisää loppu maito. Riko joukkoon munat ja lisää rasva. Sekoita sen verran, että munat juuri ja juuri sekoittuvat. Laita uuni lämpeämään 225 asteseen. Anna taikinan turvota sen aikaa, kun valmistelet omenat ja uuni lämpenee.
Kuori omenat ja viipaloi ne ohuiksi siivuiksi. Kaada turvonnut taikina leivinpaperoidulle syvälle uunipellille ja ripottele omenat pinnalle. Paista keskitasolla 225 asteessa n. 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä. Anna jäähtyä hetki ennen nauttimista.
Vinkki:
* Kanelin sijasta taikinan voi maustaa vaikka kardemummalla
* Pannarin kanssa tarjottavaksi sopisi vaikka vaniljajäätelö vai vaniljakastike
Vinkki:
* Kanelin sijasta taikinan voi maustaa vaikka kardemummalla
* Pannarin kanssa tarjottavaksi sopisi vaikka vaniljajäätelö vai vaniljakastike
Ihanat kuvat sinulla taas! Melkein maistoin jo miltä tämä maistui kuvien välityksellä :)
VastaaPoistaKiitos paljon Kirsi :) Tämä maistui meille tosi hyvin. Kuopuskaan (2v) ei ole tavallisen pannukakun ystävä, mutta tätä söi hyvällä ruokahalulla enemmänkin :D Kuvat tuli räpsästyä illalla juuri kun aurinko oli laskemassa ja luonnonvaloa hieman jäljellä, ihmeen hyvin onnistuivat. Nyt alkaa illallakin pimetä niin aikaisin, että kuvaamisten kanssa alkaa tulla kiire, varsinkin jos meinaa töiden jälkeen ehtiä kuvaamaan. Sisällä keinovalossa kuvaaminen on ikävää, enkä tykkää siitä yhtään. Tulis jo kevät ;)
Poista