tiistai 21. lokakuuta 2014

Postintuomaa; Suklaakiekko ja höylä


Posti toi aivan ihastuttavan paketin kääretorttukisan toisesta sijasta; Marmoroidun suklaakiekon, höylän ja kauniin kortin. 

SUUREN SUURI KIITOS NAMI-HIIRI IHANASTA PAKETISTA!
Kiekko ja höylä olivat uusia tuttavuuksia ja lähdin kokeilemaan niitä innostuneena. Ensalkuun ei höyläys tahtonut onnistua ja tulos oli täysin erilaista mitä pakkauksen kuvista olin odottanut. Kannattaisi näimmä aina lukea käyttöohjeet ennen käyttöä ;) Kun höylän kepin pisti oikein päin, alkoi höyläyskin onnistua paremmin. Nyt kelpaa höyläillä suklaata vaikka mihin. Tosi mahtava keksintö!

Googlettelin ensitestin jälkeen lisää käyttöohjeita. Kuinkas ollakaan, eksyin nami-hiiren blogiin. Lyhyesti: Huoneenlämpöisesta juustosta saa isompia, aukinaisempia ruusuja ja kylmemmästä tulee pienempää rullaa. Höylällä voi lisäksi höyläillä myös juustoa. Kaikki juustot eivät tähän käy, vaan koostumuksen pitää olla oikeanlainen. Nami-hiiri mainitsi blogissaanTête de Moine eli Monk's Head-juuston, mutta tuota ei taida Suomesta saada. Vai saako? Olisi kiva löytää sellaista juustoa, joka tuohon kävisi, niin pääsisi tekemään suklaakiekon loputtua juustoruusuja. Asiasta enemmän tietävät, kerrotteko vinkkinne ;)


Näin nätti ruusuke syntyi, kun laittoi kepin oikein päin ja höyläili kuten ohjeessa ;)

14 kommenttia:

 1. Onnittelut voitosta. Mielenkiintoinen laite! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, enpä ollut osannut edes ajatella, että tällaisia on olemassa! Kaikkea sitä keksitäänkin :D Kiitos Red Dragon :)

   Poista
 2. Kaunista! :) Minä ajattelin, että koitan valaa itse uuden suklaakiekon vaikka irtopohjavuoan avulla, kunhan oikea kiekko (varmaan pian jo) loppuu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena-muori! Mahtava idea tuo irtopohjavuokaan valaminen! Kaikki vinkit uuden kiekon tekemiseen tai/ja hankintaan ovat tervetulleita, kun alkuperäinen loppuu taatusti nopsaan ;) Saas nähdä moniko ruusuke ehtii koristeeksi asti, harjoitella kun pitää ;)

   Poista
 3. Hauskaa, että palkinto miellytti ja teki iloiseksi !

  Sitä ranskalaista 'Tête de Moine' -juustoa saa Suomesta vähänkin isommista juustotiskeistä....koko mötikkää (tasapäinen pallo), ei kannata heti ostaa, jos ei vaikka osu makuun. Sitä myydään kiekoksi paloiteltuna, esim 2 cm on hyvä aloitus ! Jos tykästyy voi sitten kauppiasta pyytää pakkaamaan yhden palasen vaikka vacumiin, niin säilyy 2-3kk.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos nami-hiiri vinkistä! Mahtavaa, että juustoa voi makustella myös Suomessa. Sitä pitää ehdottomasti kokeilla viimeistään sitten kun suklaakiekko (varmaan jo melko nopsaankin) loppuu :)

   Poista
 4. Wau, onnea, upea palkinto! En tiennytkään että tuollaisia on olemassa... Tuollahan saa tehtyä mahtavia koristeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiju :) Enpä tiennyt minäkään, mutta ihastuin täysin samantein ♥

   Poista
 5. Mä olen aina tälläistä himoinnut... ihana! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykästyin tähän heti, vaikka olikin uusi tuttavuus ♥ Monien mahdollisuuksien laite. Sinunkin pitää ehdottomasti hankkia tällainen! Nami-hiiri osaisi varmaan opastaa oikeaan osoitteeseen :)

   Poista
 6. Voi miten upea palkinto, wau! Onnea onnea!! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsi :) Ihan mahtavan palkinnon nami-hiiri lähetti. En voi muuta kuin kehua :) Tekisi mieli jo alkaa vuolemaan koristeita kakun tai muun leivonnaisen päälle (eikä pelkästään omaan suuhun ;) ). Saas nähdä mihin päätyy ekana :)

   Poista
 7. Minulle samanlainen ihanuus kotiutui jo loppukesästä. Ensimmäinen kiekko alkaa olla jo lopuillaan :p Tosi herkkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiekko loppuu taatusti nopsaan täälläkin. Ihania ne pienet höylötyt lastut, sukeltavat suuhun liki huomaamatta ;) Pitääkin alkaa miettimään näihin sopivaa leivonnaista jo pian, jotta ehtivät muuallekin :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...