Tämä äärettömän herkullisen Pina Colada -drinkin makuinen juustokakku syntyi, kun pääsin blogiringin kautta tutustumaan Del Monten uusiin makuananaksiin. Näitä uutuustuotteita löytyy nykyään useimpien K-kauppojen hyllyiltä sitruunalla, vaniljalla ja kookoksella maustettuina. Mielessäni oli jo pitkään pyörinyt Pina Colada -drinkin makuinen juustokakku, ja koska joukosta löytyi kookoksen makuinen ananas, ei leivontaideaa tarvinnut kovin kauaa miettiä. Ja mainosta jo tässä välissä, että juustokakusta tuli tosi, tosi, tosi hyvää! :D
Kun ensimmäistä kertaa kuulin makuananaksista ja eri makuvaihtoehdoista, kaikki makuyhdistelmät kuullostivat mielenkiintoisilta. Mukaani tarttui hyllyiltä löytyneet vaniljan, sitruunan ja pari purkkia kookoksen makuisessa liemessä purkitettua ananasta. Ensimmäisenä avasin kookostölkin, jonka ensituoksu ja -maku oli kuten purkkiananakset yleensäkin, mutta miedosti kookoksella höystettynä. Maku oli myös miellyttävän kookoksinen ja nuo kaksi makua selvästi tukivat toisiaan. Kookoksen maku oli suoraan purkista maisteltuna sen verran mieto, että tämä makuananas voisi maistua myös niille, jotka eivät välttämättä ole kookoksen ylimpiä ystäviä.
Valmiissa kakussa kookos maistui selvemmin, kuin purkista suoraan syödessä. Syykin taitaa olla selvä, sillä kakkuun tuli koko ananasmehu, jossa makuaine oli. Tämä kakku oli kyllä ihanaa! Juustokakut ovat toki muutenkin hyviä, mutta tämä oli kivalla tavalla hieman erilainen. Tätä syödessä palasi hetkeksi kesän lämpöön. Sen lisäksi, että kakku oli mukavaa vaihtelua ja aivan ihanan makuinen, se oli aivan mielettömän helppo tehdäkin, sillä kakun päämaut saatiin suoraan ananaspurkista.
Pina Colada-drinkki sisältää kookosmaitoa, ananasmehua ja vaaleaa rommia. Tästä juustokakkuversiosta rommi puuttuu, mutta sitä voi halutessaan lisätä. Rommin maku on kuitenkin melko mieto, joten en usko sen puutteen vaikuttavan lopputulokseen juurikaan.
Pina Colada -juustokakku
n. 24 cm irtopohjavuokaan
Pohja:
175 g digestive-keksejä
0.5 dl kookoshiutaleita
1 rkl sokeria
75 g rasvaa sulatettuna
Vuoan voiteluun:
rypsiöljyä
Täyte:
5 dl vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
3.5 tl liivatejauhetta
2 prk (á 235 g) Del Monte ananasta kookoksen makuisessa sokeriliemessä
Koristeluun:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
3.5 tl liivatejauhetta
2 prk (á 235 g) Del Monte ananasta kookoksen makuisessa sokeriliemessä
Koristeluun:
kookoshiutaleita
ananaspaloja
kermavaahtoa
kermavaahtoa
Ohje:
Murskaa keksit hienoksi. Sekoita joukkoon kookoshiutaleet, sokeri ja sula rasva. Voitele irtopohjavuoan pohja ja reunat kevyesti. Painele keksi-voi-seos vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon notkistettu tuorejuusto ja tomusokeri. Avaa ananastölkit ja ota ananasmehu talteen. Ota mehusta 3.5 rkl mikron kestävään pieneen kippoon. Sekoita joukkoon liivatejauhe ja jätä turpoamaan hetkeksi. Sekoita loppu ananasliemi kerma-tuorejuuston joukkoon samalla vatkaten.
Ota koristelua varten n. 6-7 ananaspalaa erikseen ja halkaise ne kahtia. Laita jääkaappiin odottamaan koristelua. Pilko loput anananakset hieman pienemmiksi.
Kun liivatejauhe on turvonnut, lämmitä sitä mikrossa n. 20 sekuntia, kunnes liivate on kokonaan sulanut. Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan kunnolla vatkaten. Lisää lopuksi pienemmäksi pilkotut ananaspalat täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Kun kakku on hyytynyt, irroita ympäriltä vuoan reunat ja siirrä kakku varovasti tarjoilulautaselle.
Koristele kermavaahdolla, kookoshiutaleilla ja ananaspaloilla.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon notkistettu tuorejuusto ja tomusokeri. Avaa ananastölkit ja ota ananasmehu talteen. Ota mehusta 3.5 rkl mikron kestävään pieneen kippoon. Sekoita joukkoon liivatejauhe ja jätä turpoamaan hetkeksi. Sekoita loppu ananasliemi kerma-tuorejuuston joukkoon samalla vatkaten.
Ota koristelua varten n. 6-7 ananaspalaa erikseen ja halkaise ne kahtia. Laita jääkaappiin odottamaan koristelua. Pilko loput anananakset hieman pienemmiksi.
Kun liivatejauhe on turvonnut, lämmitä sitä mikrossa n. 20 sekuntia, kunnes liivate on kokonaan sulanut. Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan kunnolla vatkaten. Lisää lopuksi pienemmäksi pilkotut ananaspalat täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Kun kakku on hyytynyt, irroita ympäriltä vuoan reunat ja siirrä kakku varovasti tarjoilulautaselle.
Koristele kermavaahdolla, kookoshiutaleilla ja ananaspaloilla.
Vinkki:
* Pina colada -drinkkiin kuuluu oikeasti myös vaalea rommi. Jos haluat kakkuun hieman rommin makua, liuota liivatejauhe rommiin. Tällöin valmis kakku tosin saattaa hieman sisältää alkoholia, joten se ei enää ole lasten herkkua. Jos kuitenkin haluat rommin aromin kakkuun, mutta et alkoholia, käytä liivatejauheen sijasta liivatelehtiä. Liivatelehtiä kakkuun tarvitaan 7 kpl. Kiehauta rommista ensin alkoholi pois ja liuota
n. 5 minuuttia kylmässä vedessä lionneet liivatelehdet kuumaan rommiin. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi ennen kermamassaan lisäämistä.
* Voit tehdä kakun myös muilla makuananaksilla.
* Voit tehdä kakun myös muilla makuananaksilla.
Niin hyvää ettei sanotuksi saa! ;)
Meillä ananaspurkkeja löytyy aina keittiönkaapeista vähän kuin vararuokana, sillä ne säilyvät pitkään ja siitä saa helposti ja nopeasti tehtyä vaikka jälkkäriä sellaisenaan nautittuna tai sekoittamalla paloja johonkin. Meidän tyttöjen eräs lemppari on maitorahka+kerma+ananas-sötkötys eli lyhyemmin ananasrahka. Sitä ne kauhovat miltei kaksin käsin :) Rahkaa maustan milloin milläkin. Olikin mielenkiintoista päästä maistelemaan näitä uutuuksia. Huomasin, että näillä makuananaksissa on sen verran makua itsessään, että muun maustamisen voi unohtaa, tai ainakin jättää vähemmälle. Kaikkiin makuananaksiin on käytetty luonnollista makuaromia, joten ne ovat hyvä hedelmävälipala myös lapsille.
Kookosananaksen lisäksi maistelin myös sitruunaista ja vaniljaista makuananasta. Sitruunainen oli hieman muita kirpeämpi, mutta kirpeys sopi hyvin yhteen makean ananaksen kanssa. Vaniljainen oli miellyttävän vaniljainen. Nuo makuananakset eivät päässeet leivontaan asti, vaan tuli syötyä sellaisenaan. Hyvin maistuivat :)
Yhteistyössä
Del Monte
Del Monte
Ompas ihanan piristävä resepti tähän masentavaan syksyyn. Onko noissa ananaksissa lisättyä sokeria? Vai ovat omassa mehussa + lisätty mauste?
VastaaPoistaKakku oli kyllä aivan ihanaa, tuli ihan kesän fiilis :)
PoistaAnanaksissa on hieman lisättyä sokeria. Tarkka ainesosaluttelo: ananaspalat, kirkas ananasmehu, sokeri, luonnollinen aromi. Kokonaissokerimäärä on 17.5 g / 100 g eli hitsusti enempi kuin pelkkään ananasmehuun säilötyissä (joissa sokeria merkistä riippuen noin 13-15.5g/100g).
Oi ei, juuri minun makuinen kakku! Tämä täytyy tehdä lähiaikoina (mies ei kyllä siedä kookoksen makua, mutta saampahan syödä sitten enemmän)! :D En ole itse vielä tutustunut noihin ananaksiin.
VastaaPoistaKiva, että kakku osui ja upposi ;) Tämä on tosi helppo ja aika nopea tehdäkin, makuananaksista saa kakkuun helposti päämaut, eikä se paljon muuta tarvikaan.. Kun ehdit leipomaan ja maistelemaan, olisi tosi kiva kuulla, mitä pidät :D
PoistaUskon, että on hyvää! Ananas on minunkin herkkua. Tämä pitää kyllä testata.
VastaaPoistaTestailepas ihmeessä! Ainut mikä kakussa harmittaa on se, että se loppui aivan liian äkkiä :P
PoistaIhanan näköinen ja varmasti myös ihanan makuinen. Ehdottomasti menee kokeiluun niin makuananakset kuin tämä herkullinen juustokakkukin :)
VastaaPoistaKiitos Anne! Oli tosi hyvää. Kaikki kakkua maistaneet tykkäsivät tästä kovin. Kokeilepas ihmeessä kumpaakin :)
PoistaUpea kakku, tykkään sekä kookoksen, että ananaksen mausta, joten maistuis varmaan mullekin!☺
VastaaPoistaKiitos Eija! Tämä on sitten selvästi kakku makuusi. Itse olen aiemmin syönyt ananakset ja kookokset erikseen, mutta yhdessä ne vasta hyviä ovatkin, nam!
PoistaMielenkiintoisia ananaksia, täytyypä testata! Kakku näyttää ja kuulostaa ihanalta. :)
VastaaPoistaKiitos Herkkuhovi :) Makuananakset oli kivoja uutuuksia. Eipä paljon muuta tarvitakaan, kun koko ananaspurkista saa valmiin makumaailman. Ens kerralla ajattelinkin kokeilla sitruunaisella versiolla tätä samaa kakkua :)
PoistaAh tämän on pakko olla super hyvää! Rakastan kookosta ja ananasta, nam!
VastaaPoistaSellaista tämä oli, superhyvää! :D Varmaan maistuis sullekin ;)
PoistaIhanan raikkaan näköinen ja varmasti herkullinen kakku :) lisäilin sinut blogilistalleni bellevielle.blogspot.fi
VastaaPoistaKiitos Tiina! Hyvin maistui. Alkoi jo tehdä mieli tätä uudestaan, pitänee kipasta kaupan kautta ;) Ja mukava että pääsin blogilistallesi. Käyn hetken päästä katsomassa miltä blogissasi näyttää :)
PoistaOon joskus huomannut saman muiden blogeihin kommentoidessani, että kaikki viestit eivät välttämättä tule näkyviin. Mutta hyvä, että nyt toimi :) Ananaksia kannattaa katsella isommista K-kaupoista. Omat purkit löysin K-Citymarketista, kun viereisessä K-supermarketissa niitä ei vielä ollut myynnissä. Kiitos Heidi!
VastaaPoistaNamm!! Rakastan juustokakkuja... Pakko kokeilla!
VastaaPoistaSuosittelen testaamaan :D
PoistaUpea kakku, kaunis ja raikkaan näköinen! :)
VastaaPoistaKiitos Taru! :) Tykkäsin tästä kovin. Olisi hetkessä humpsahtanut enemmänkin vatsaan, ellen olisi antanut äidilleni loppuja mukaan ;)
PoistaOn pakko vihdoin kommentoida.. oli kyllä niin perusteellisen hyvää juustokakkua että terve! Oli niin "kevyt" ja raikas että parikin palaa meni helposti ilman, että tuli yhtään äklö-olo! Olen myös ahkerasti toteuttanut tuon brownie-otsikon alla olevia luomuksia, namnamnam :) ihanaa kun päivittelet näin useasti, tämä on kyllä leivontablogeista suosikkini!
VastaaPoista-Jenni
Hienoa, tosi kiva kuulla että kakku maistui! :) Tämä on juuri kuvailemasi kaltaista, muutama pala menee helposti siitä vain ;) Ihana kuulla, kun pidät blogistani ja olet löytänyt muutakin leivottavaa. Kiitos ihanasta kommentistasi Jenni! :D
PoistaVoiko tässä kakussa olevan flora vispin korvata kuohukermalla?
VastaaPoistaVispikerman sijasta voi hyvin käyttää kuohukermaa. Vai tarkoititko Flora Kuohua? No mutta uskoisin molempien sopivan. Koostumus (ja maku) saattaa hieman muuttuja, mutta uskon että kakku on silti hyvää :)
Poista