perjantai 26. kesäkuuta 2015

Kinuskipopcornit


Muistan kun huomasin joskus vuosia sitten Yhteishyvä -lehdessä kinuskipopcornien ohjeen. Siitä asti niiden testaaminen on pyörinyt mielessä. Tyttären kuusivuotissynttäreiden lähestyessä popparit palautuivat mieleen ja ajattelin vihdoin ja viimein testailla niitä. Tuo alkuperäisohje on kuitenkin hävinnyt vuosien aikana ties minne muiden reseptien joukkoon, joten googlettelin niistä hiemn lisätietoja. Osoittautui, että monet muutkin ovat tehneet kinuskipoppareita ja ohjeet olivat miltei täydellisiä kopioita toisistaan. Poimin niistä yleisimmän ja testasin. Ei mikään ihme, että kinuskipopcornit ovat olleet niin suosittuja; makea ja suolainen samassa paketissa on hyvää!


Popparit olivat selvästi parhaimmillaan joko ihan samantein syötynä, kun ne olivat vielä selvästi rapeita tai vasta seuraavana päivänä, kun ne eivät olleet enää kosteita. Mutta siinä välissä, siis kun kinuskin ja poppareiden sekoittamisesta oli kulunut aikaa 10 min.-20 tuntia, koostumus oli kostea, hieman rapea, ja ei-niin-hyvä.


Joissakin ohjeissa neuvottiin laittamaan leivinpelti uuniin miedolle lämmölle sen jälkeen kun kinuskiset popparit oli levitetty sille. Miedossa uuninlämmössä popcornit varmaan saisi kuntoon reilusti nopeammin kuin huoneenlämmössä. Niin näkyihän sellaisiakin ohjeita, joissa popcornit laitettiin jääkaappiin kovettumaan. Hmm. Nyt teksisi mieli kokeilla molempia. Ja laittaa vielä mukaan ehkä hieman suklaatakin, slurps! Tässä kuitenkin ohje sellaisena kuin sen tein :)

Kinuskipopcornit

Aineet:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
1 pss (100g) mikropopcorneja
Ohje:
Tee ensin kinuski. Kaada kuohukerma ja fariinisokeri isohkoon kattilaan. Keitä reilulla lämmöllä noin 15-20 minuuttia, kunnes kinuski selvästi sakenee. Valmista popcornit ja anna hetken jäähtyä. Poista paukahtamattomat siemenet, ne ovat ikävä yllätys valmiissa herkussa. 

Kaada popcornit kinuskin joukkoon kattilaan ja sekoita hyvin sekaisin. Levitä kinuskipopcornit leivinpaperoidulle uunipellille ja jätä jäähtymään ja kuivumaan.



 Kun popparit on jäähtyneet, murra siitä pienempiä paloja. Laita vaikkapa pieniin muffinivuokiin tarjolle.

Vinkki:
* Kinuskista tulee sitä kovempia, mitä kauemmin keität sitä. Kovemmasta kinuskista saat vähemmän tahmaisia popcorneja.

* Voit tehdä popcornit myös kattilassa erillisistä jyvistä. Muista lisätä tällöin popcornien joukkoon hieman suolaa.

* Kinuskipopparit kannattaa mielestäni tehdä vuorokautta ennen tarjoilua. Samana päivänä syötynä se ovat sitkeän kosteita, mutta seuraavana päivänä mukavan pehmeitä, eikä enää niin tahmaisia.  


4 kommenttia:

  1. Onpas ihanan kuuloisia ja näköisiä herkkupopcorneja! Pitäisi kyllä kokeilla! Muistan lapsuudesta, kun lähikaupasta sai suklaapopcorneja! Niin hyviä! ;D
    Mä olen kokeillut candy meltseillä maustettuja poppareita ja nekin olivat ihan hauskan makuisia. Eräs vieraista joka on popcornien suuri ystävä silti sanoi, että olin pilannut hyvät popparit! Makunsa kullakin ja vaihtelu virkistää ;D
    http://taikakakut.blogspot.fi/2014/11/vaaleanpunainen-popcorn.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suklaapopcorn, vau! Piti oikein kahteen otteeseen lukaista, näinkö oikein. Niitä P-I-T-Ä-Ä ehdottomasti testata. Kiitti vinkistä! :) Meillä kävi muuten näiden kinuskiversioiden kanssa samalla tavalla, yksi popcornien ystävä kertoi minun pilanneeni ne! Tosin hän ei pidä kinuskista (onko sellaisiakin? ;) ), joten ehkä syy oli osaksi siinä. Pitääkin tulla katsomaan poppareitasi :)

      Poista
  2. Äh, sekoilen täällä jotain, heh!.. Törmäsin tähän kivaan (vanhaan) postaukseesi etsiessäni tietoa kinuskipoppareista. Linkitin sen myös oman blogini reseptiin :-)
    http://vaniljaviettelys.blogspot.fi/2017/01/kinuskinen-cookie-popcorn-kakku.html?m=1

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävinkin jo kurkkaamassa tekemääsi kakkua :) Mukava kuulla, että ohjeesta oli sulle iloa Vaniljaviettelys :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...