perjantai 12. kesäkuuta 2015

Suklaadonitsit tarhaan


Tarhassa vietettiin esikoisen 6-vuotissynttäreitä viime viikolla ja tytär vei hieman herkkuja muille lapsille ja tarhatädille. Hän innostui ajatuksesta koristella viemisensä itse ja päätimme yhteistuumin tehdä donitseja. Sekä suklaisena versiona että tavallisena. Tällaisia niistä sitten tuli :)


Suklaisiin rinkuloihin käytin jo monessa ohjeessa vilkkunutta mielettömän mehevää suklaakakkutaikinaa. Se vain on niin hyvää, etten vieläkään ole kyllästynyt siihen, vaikka olen käyttänyt sitä varmaan jo tuhat kertaa, ainakin melkein. Taikinan etu on (helppouden, maun ja mehevyyden lisäksi) siinä, että lopputulos on aina hieman erilainen riippuen paistotavasta. Isossa kakkuvuoassa paistettuna siitä saa kostean, mehevän, hieman tiiviimmän tuntuisen kakkupohjan, joka ei kaipaa kostutusta, leikkaantuu nätisti ja pysyy hyvin koossa siirrettäessa. Jos taikinan paistaa ohuemmalti vaikkapa juuri näin donitsipellin koloissa, on lopputulos edelleen kostea ja mehevä, mutta rakenne on aivan ihastuttavan kevyt ja ilmava! Muffineissa on vähän sama juttu, eli koostumus on ihanteellisen ilmava. Juuri sellainen kuin sopii tällaisiin pienempiin leivonnaisiin. Aivan nappitaikina siis, jos saanen kehua ;)



Toisen donitsin tehtiin blogistani löytyvällä Maailman parhaalla donitsiohjeella. Eli käytössäni taisi olla kaksi parasta blogissani olevaa taikinaohjetta. Tai ainakin todella hyvää.

Juuri näitä suklaadonisteja en päässyt maistamaan, mutta testailin näitä samalla taikinalla reilu viikko takaperin. Ne olivat tosi hyviä, ja uskalsinkin nyt tehdä niitä myös muille. Ne olivat siis pehmoisia, suklaisia, kosteita, meheviä, herkkuja..


Suklaisten donitsien kohdalla sattui pienen pieni kömmähdys ja unohdin rasvata donitsipellin ennen kuin laitoin taikinan siihen. Huomasin tuon vasta siinä vaiheessa, kun yritin saada kypsiä donitseja ulos pellistä. Osa donitseista oli vähän tiukemmin kiinni vuoan pohjassa ja siksi vielä kuumat, höttöiset donitsit repeytyitä suht pahasti. Koska donitseja piti saada tehtyä tarpeeksi koko tarharyhmälle, laitoin seuraavaan pellilliseen hieman vähemmän taikinaa per kolo ja tämän takia osa muffineista jäi hieman littanammiksi. Itseäni harmitti vietävästi tuo kokoero, mutta tyttö oli sitä mieltä, että hyvä vain että ovat erikokoisia. Kuulemma he keillä on vähemmän nälkä, voi ottaa pienemmän, ja he keillä isompi nälkä, voi ottaa pulleamman donitsin :) Aika fiksu ajattelutapa :)


Toiselle kerralla voitelin pellin, ja kyllä ne vaan irtosivat aika paljon nätimmin sen jälkeen. Tyttö vielä koristeli ne ja aamulla hän vei ylpeänä aikaansaannoksensa tarhaan. Toivottavasti donitsit maistuivat :)

Suklaadonitsit

n. 22 kpl

Donitsit:

Koristeluun:
n. 50 g tummaa + maitosuklaata yhteensä
n. 50 g valkosuklaata
strösseleitä

Ohje: 
Tee mehevää suklaakakkupohjataikinaa 2/3 annos ohjeen mukaan. Voitele donitsipellin kolot kevyesti vaikkapa spray-öljyllä. Pursota taikinaa donitsin pellin koloihin noin puoleen väliin asti.

Paista muffinsseja 180 asteessa n. 8-10 minuuttia, kunnes pinta tuntuu kiinteältä, mutta pehmeältä. Anna jäähtyä minuutti tai pari pellillä ja kippaa sen jälkeen pois. Anna jäähtyä hyvin peitettynä.

Koristele jäähtyneet donitsit roiskimalla niiden päälle sulatettua suklaata (sulata suklaa varovasti mikrossa muutama sekunti kerrallaan välillä sekoitellen). Tiputtele suklaan päälle samantein strösseleitä.



Anna suklaiden kovettua ja nauti.





4 kommenttia:

  1. Noita aion kyllä kokeilla, kunhan saan hankituksi donitsipellin. Näyttävät todella herkullisilta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saevel :) Toivottavasti saat pian hankittua donitsipellin, niin pääset nopsaan testailemaan :)

      Poista
  2. En kestä miten ihanan näköisiä nämäkin ovat! Kuvat on niin upeita että voin kuvitella nappaavani yhden donitsin ja maistavani sen kostean suklaisuuden :)
    Tästä tuli mun suosikki leivontablogi, aivan mielettömiä reseptejä!
    -Karoliina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Karoliina! :) Ihana kommenttisi sai hymyn huulille :) Onpa tosi mukava kuulla! Toivottavasti viihdyt jatkossakin kuvieni ja ohjeideni parissa ja löydät vaikka jotain testattavaakin :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...