maanantai 22. kesäkuuta 2015

Pepperoni-kinkku -juustokakku


Kerroin aikaisemmassa postauksessani tehneeni tytön synttäreille suolaisen savulohijuustokakun lisäksi myös pepperoni-kinkkujuustokakun. Tässä ohje siihen.

Samalla kun testailin näitä kahta suolaista juustokakkua, kokeilin myös kahta erilaista pohjaa. Savulohijuustokakun pohjan tein ruisleivästä ja tähän kakkuun sen sijaan hapankorpuista. Itse tykästyi enemmän ruisleipäversioon, sillä siinä oli enemmän makua. Lisäksi hapankorput jäivät hieman kuiviksi, vaikka laitoinkin niiden joukkoon mielestäni reippaasti nestettä. Laitan kuitenkin ohjeen näiltä osin sellaisena kuin sen tein.


Tässä kakussa oli sama ongelma kuin lohiversiossakin. Eli pohjaa oli liian vähän täytteeseen verrattuna. Sainkin hyviä vinkkejä lohijuustokakun kommenttikenttään siitä, että pohjamurua voisi ripotella myös täytekerrosten väliin! Sellainen tyyli sopisi tähänkin kakkuun enemmän kuin hyvin.


Täyte oli pehmoinen ja maistui miedosti valkosipulille. Kun tein täytettä, holautin joukkoon hieman ajattelematta sitruunanmehua. Niinkuin lohijuustokakussakin oli. Täyte maistui tuossa vaiheessa, siis ennen hyytymistään melko vahvasti sitruunalle, ja melkein jo menetin yöuneni miettiessäni sitruunaista kinkku-juustokakkua. Sitruunan maku kuitenkin laimeni hyytymisen aikana, eikä sitä juurikaan erottanut. Sitruunan voi kuitenkin mielestäni korvata vedellä, joten laitan sen vaihtoehdon suoraan ohjeeseen.



Kinkku ei kovin vahvasti tullu esiin, joten sitä olisi voinut olla vaikka tuplasi enemmänkin. Ja pepperoniakin olisi voinut hukata joukkoon reippaasti. Mutta eipä tämä kakku pohjan ohuudesta tai kinkun vähyydestä huolimatta kuitenkaan syömättä jäänyt, vaan viimeiset palat hävisivät jääkaapista jo seuraavan päivän iltaan mennessä :)

Kinkku-juustokakku

n. 28 cm irtopohjavuokaan

Pohja:
175 g valkosipuli hapankorppuja
75 g voita
0.5 dl vettä

Täyte:
100 g pepperonia
250 g savukinkkua
4 dl Flora Kuohua
200 g ranskankermaa
400 g valkosipuli tuorejuustoa (laitoin 200 g valkosipuli-, 100 g mustavalkosipuli ja 100 g maustamatonta tuorejuustoa)
vajaa 1 rkl sinappia
1.5 dl ruohosipulia hienonnettuna
ripaus suolaa (laitoin 0.5 tl, ei välttämättä tarvitse niin paljon)
mustapippuria muutama rouhaisu myllystä
7 liivatelehteä
0.5 dl sitruunan mehua tai vettä

Ohje:
 Hienonna hapankorput monitoimikoneen terällä. Sekoita joukkoon sulatettu voi sekä vettä sen verran, että murut pysyy joten kuten kasassa kun niitä puristaa nyrkin sisällä.  Laita tarjoilulautaselle irtopohjavuoan reunaosa ja painele muruseos lautaselle, reunojen sisäpuolelle. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi. 

Pilko pepperoni ja savukinkku pieniksi paloiksi. Vatkaa Flora Kuohu vaahdoksi. Lisää joukkoon ranskankerma ja vatkaa vielä noin minuutti, niin seos kuohkeutuu lisää. Vatkaa joukkoon notkistetut tuorejuustot. 

Laita liivatelehdet kylmään veteen turpoamaan n. 5 minuutiksi. Purista tällä välin sitruunan mehua 0.5 dl mikron kestävään pieneen mukiin. Kuumenna mehu mikrossa kuumaksi. Liuota turvonneet liivatelehdet kuumaan sitruunan mehuun. Anna jäähtyä noin minuutti. .

Lisää pilkotut kinkku ja pepperoni kerma-tuorejuustovaahdon joukkoon. Kaada liivateseos joukkoon ohueana nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten.. Maista ja mausta seos sinapilla, ruohosipulin silpulla, suolalla sekä mustapippurille. Kaada valmis massa vuokaan hapankorppupohjan päälle ja tasoita. Laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

 Koristele haluamallasi tavalla.

Vinkki:
* Ohjeessa on määrät liki täysin sellaisina kuin itse tein. Itse kuitenkin suunnittelen ensi kerralla tekeväni pohjan vaikkapa real-leivästä ja laittavani pohjamurua reilut kerrokset sekä pohjalle että täytekerrosten väliin. Myös kinkkua ja pepperonia voisi olla täytteessä hieman enemmän. Sitten oltaisiin ehkä jo aika lähellä täydellisyyttä? :)

2 kommenttia:

  1. Kokeilin tätä ohjetta muutama viikko sitten ja todellista herkkuahan siitä tuli. Vaihdoin tosin pohjan lohikakun Real-pohjaan, joka sopi paremmin omaan makumaailmaani. Kakkua ei tosin pystynyt syömään kuin pienen palan kerralla, koska täyte on TODELLA tuhtia, vaikka tuntuukin ensin kevyen raikkaalta.
    Jatkossa teen pohjasta kaksi kertaa paksumman ja laitan kermavaahtoa puolet vähemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi :) Totta, melko täyttävää herkkua on, vaikka maistuukin ensin raikkaalta. Tosin tuokaan ei estänyt minua syömästä pienen palan jälkeen toista, ja vielä kolmatta.. Maku oli sen verran mielenkiintoinen ;) Tuota itsekin mietin tuolla tekstissä, että pohjaosaa olisi voinut olla enempikin, ja pohjana juurikin Real (tai muu ruisleipä). Sitten kun ehdit kokeilemaan uudestaan noilla muutoksin, kerrothan millainen tuli :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...