sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Domino-tikkarit

Meidän 5-vuotiaan synttäreitä juhlittiin tarhassa kuun alussa. Halusin tehdä tarjolle jotain ja koska tyttö oli kaupassa haaveillut Dominoista, päätin tehdä niistä suklaalla kuorrutettuja keksitikkareita. Käytin kahta eri Dominoa. Mansikan makuiset dippasin maitosuklaa-tumma suklaa-seokseen ja perusdominoista tein valkoisia.



Kokeilin dipata Dominoita ensin sulaan valkosuklaaseen, mutta se ei meinannut pysyä keksien päällä ja lisäksi Dominon ruskea kuori paistoi siitä läpi. Kaksi dippauskertaa olisi varmaan peittänyt pinnan tarpeeksi hyvin, mutta en jaksanut/ehtinyt/viitsinyt/halunnut alkaa kokeilemaan. Toinen mikä olisi varmaan auttanut, olisi ollut suklaan temperointi. Se olisi auttanut myös siihen, että suklaapäällinen olisi säilynyt hyvänä myös huoneenlämmössä. Nyt se pehmeni ja hieman suli.


Otin siis käyttöön varasuunnitelmani, sillä päköpäänä olin päättänyt kuorruttaa Dominit valkoisella. Toiseen satsiin tulikin siis vaniljanmakuisia, valkosia Candy Melts-nappeja. Niissä maku ei niin hyvä kuin valkosuklaassa, mutta ne sopivat mielestäni ainakin sellaisiin juttuihin, joihin tarvitaan kunnon kova temperoitua suklaata muistuttava kuori. Ja vielä jos leivonnaisessa on rutkasti makua, niin silloin Candy Meltsiä ei erikseen edes maista. Dominot tosin eivät ole maun puolesta kovin voimakkaita, joten näissä Candy Meltsit maistuvat selvemmin. Tyttären mukaan tikkarit olivat maistuneet, toivottavasti myös muut tykkäsivät.


Tämän näköisiä keksit olivat sisältä. Tikkukin siellä kurkkii.. :)

Domino-tikkarit

Tummat tikkarit:
225 g maitosuklaata
75 g tummaa suklaata
+ 16 kpl (reilu 1 pötkö) Domino-keksejä

Valkoiset tikkarit:
200 g Candy Melts-nappeja
13 kpl (=1 pötkö) Domino-keksejä

Ohje:
Laita Dominot lautaselle ja lämmitä niitä mikrossa hetki, n. 20 sekuntia, kunnes sisusta pehmenee. Täyte on tarpeeksi pehmeä, kun keksin puoliskot liikkuvat juuri ja juuri ees taas. Työnnä tikkaritikku varovasti keksien väliin ja varmista kevyesti painamalla, että täyte on tikun ympärillä. Laita keksit tikkuineen lautaselle ja jääkaappiin jähmettymään ainakin varttiksi.

Suklata kuorrute mikrossa vrovasti välillä sekoittaen. Dippaa keksit sulaan seokseen, anna ylimääräisen kuorrutteen valua pois ja laita sitten leivinpaperin päälle jähmettymään. Ripottele pinnalla strösseleitä.

Vinkki:
* Candy Melts jähmettyy todella äkkiä, joten ripottele koristeet äkkiä pinnalle.
* Jos käytät valkosuklaata, temperoi se ennen käyttöä tai säilytä valmiit tikkarit jääkaapissa, niin suklaapinta pysyy parempana.
* Suklaan ei kannata olla liian kuumaa kuorrutusvaiheessa, vaan enemmänkin sen verran vilposta, että se on vielä juoksevaa, mutta hieman "paksumpaa". Tällöin kuorrute kovettuu nopeammin, eikä jää niin helposti tahmeaksi. Suklaata kannattaa joka tapauksessa koittaa sulattaa vain sen verran, että se juuri ja juuri sulaa, mutta ei kuumene liikaa. Halutessaan suklaan voi toki temperoidakin..

E

Tuosta yllä olevasta kuvasta näkyy miten keksi hieman näkyi valkosuklaakuorrutteen alta (vasemman puoleinen). Tuo toinen (oikealla) on kuorrutettu Candy Melts-napeilla. Oikeastaan ero oli selkeämpi "väärältä" puolelta eli alapuolelta. Liki puolet valkosuklaisesta keksistä oli paljaana, ilman kuorrutetta, kun taas Candy Meltsillä kuorrute oli aika tasaisesti. Makuero on kuitenkin selvä. Jos kaipaa aitoa suklaanmakua, kannattaa kokeilla valkosuklaata ja kuorruttaa tarpeen tullen kahteen kertaan.


Maistelin itsekin (koemielessä totta kai ;) ) yhden tällaisen tummempaan suklaaseen dipatun version. Dominon mansikkatäyte hukkui suklaan joukkoon, mutta muuten oli ihan kiva.

12 kommenttia:

  1. Nämä on kyllä kivoja herkkuja! Lapset tykkää näistä aivan hirveästi! Tytärkin tuossa vieressä heti toivoi näitä, kun näki kuvasi :D
    Minä tein näitä uutena vuotena lapsille:
    http://taikakakut.blogspot.fi/2013/12/cookie-pops-keksitikkarit.html
    Ja jouluna lumiukkoja (kuvat lopussa):
    http://taikakakut.blogspot.fi/2013/05/cake-pops-cookie-pops.html
    Pikkasen mullakin keksi paistaa valkosuklaan läpi, mutta onneksi huomio kiinnittyy yleensä johonkin muuhun. Itse on aina niin kriittinen eikä muut kuitenkaan huomaa mitään ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarhasta sain kiitosta näistä, olivat kovin tykänneet sielläkin :)

      Kävin katsomassa ja hienoja tikkareita sulla! Kun oikein tarkkaan katsoin, niin kyllä se keksit sullakin näimmä hieman sieltä paistoi, mutta enpä olisi huomannut ellet olisi maininnut ;) Lumiukkoidea olikin tosi hauska, koitan muistaa sen taas lähempänä Joulua :)

      Poista
  2. Etenkin nuo valkoiset ovat niin ihanan näköisiä, värimaailma just kohdallaan :) Voin kuvitella että pienille on varmasti maistunut! Tosin tuon alimman kuvan suklaakerros näyttää niin ihanan paksulta ja syntiseltä ja ihanan marmoriselta *hyrisee*. Tälläiselle suklaaholistille kunnon huumetta tälläiset kuvat :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Siru :) Tykkäsin myös valkoisten väristä, siitä tuli kiva kontrasti sisältä paljastuvaa keksiä vasten. Eikä makukaan ollut Candy Meltsistä huolimatta hassumpi, ainakin tarhassa olivat pitäneet kovin niistä :) Suklainen oli aikamoinen suklaapommi, maistui tällaiselle suklaapossullekin oikein hyvin ;D

      Poista
  3. Tosi kiva idea! Laitampa korvan taakse. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena-muori :) Nämä tuntuvat olevan erityisesti lasten suosiossa, vaikka maistuvat aikuisillekin :) Näistä saisi hyvän lahjankin, kun pakkaisi yksittäin läpinäkyviin pusseihin ja sitoisi pienellä nauhalla kiinni :)

      Poista
  4. Nam nam!!! Oi että ku näyttää hyviltä :P <3

    VastaaPoista
  5. Niin ihana blogi! Toteutin tän reseptin itsekin tänään ja kirjoittelin siitä myös mun omassa blogissa. Ei niistä kyllä läheskään noin hyvän näköisiä tullut, mutta super hyviä kuitenkin!
    Käy ihmeessä katsomassa :)
    http://unefleurtwominds.blogspot.fi/2014/06/domino-tikkarit.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos eveliinasalminen :D Hienoa, että pidit näistä! Pitääkin tulla blogiisi katsomaan :)

      Poista
  6. Säilyynö yön yli jääkaapissa, ja montako tuntia ennen juhlia kannattaa ottaa esille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä tikkarit säilyy jääkaapissa hyvin vaikka vähän pidempäänkin ja myös huoneenlämmössä, jos suklaan on onnistunut temperoimaan. Jos näitä pitää jääkaapissa, riittää, kun ne nostaa esille hieman ennen tarjoilua, sillä ne lämpenevät nopeasti.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...