perjantai 6. kesäkuuta 2014

Pehmeät suklaahippukeksit pähkinäsuklaayllätyksellä

Nämä olivat taas niitä leivonnaisia, joiden kuvaaminen oli ihan äärettömän vaikeaa. Erityisesti siinä mielessä, että katsekontakti kekseihin sai kuolan valumaan ja näppien erossa pitäminen oli miltei mahdotonta. Tai ei mitenkään edes miltei mahdotonta, vaan täysin mahdotonta! Keksejä tuhoutui tuon hetken kuvaussession aikana, hmmm, en uskalla edes sanoa montako! Jos ette usko, niin koittakaa itse. Mutta älkää tulko valittamaan minulle keksien nopeaa häviämistä, sillä minähän varoitin! ;D


Nämä olivat siis suklaahippukeksejä, joiden sisältä löytyi kerros pähkinäsuklaalevitettä. Keksit olivat erittäin pehmeitä, hieman taikinamaisen kosteita ja aavistuksen sitkeitä, ihanan suklaisia ja sopivan makeita. Äärettömän herkullisia!
 

Paistoin keksit muffinivuoassa ja ne nousivat hieman hassusti reunoilta. Mutta eipä se tosiaan makuun vaikuttanut. Jos vain pitää nutella-tyyppisista levitteistä, niin nämäkin herkkut varmaan maistuvat. Jos ei kuitenkaan halua käyttää pähkinälevitettä tai haluaa päästä helpommalla, voi täytteeksi tulevan levitteen jättää pois ja tehdä ihan tavallisia, pehmeitä suklaahippukeksejä. Herkullisia niinkin :D

Pehmeät suklaahippukeksit pähkinäsuklaayllätyksellä

n. 15 kpl

Aineet:
125 g voita huoneenlämpöisenä
0.75 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 muna
3.5 dl vehnäjauhoja
0.5 tl soodaa
0.5 tl leivinjauhetta
0.5 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
100 g tummaa suklaata ruohittuna
suklaapähkinälevitettä

Ohje:
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi (n. 3 minuutin ajan). Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet (ei suklaarouhetta) keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita juuri ja juuri sekaisin. Kääntele joukkoon suklaarouhe.

Ota taikinasta n. ruokalusikallisen kokoisia (n. 20g) paloja. Muovaile palat käsissä ohueksi levyksi ja painele vuoan pohjalle. Laita päälle nokare suklaapähkinälevitettä. Ota taikinaa vielä pieni pala (n. 15 g), pyörittele palloksi ja painele käsin littanammaksi. Laita taikinan pala koloon ja taputtele kevyesti kiinni. Eli näin ikkään:


Paista 175 asteessa keskitasolla n. 12-14 minuuttia. Keksien kuuluu olla raa'an oloisia uunista otettaessa. Ne kypsyvät ja kiinteytyvät vielä jäähtyessään.


8 kommenttia:

  1. Oi nam! Mulla on kanssa tarkotuksena kokeilla jotakin tämän tyyppisiä nutellaisia keksejä. Olen hieman pähkäillyt, sitä miten nutella/suklaapähkinälevite käyttäytyy uunissa, mutta nyt sain varmistuksen sillekin! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Hyvin tuo levite käyttäytyi, joten eikun leipomaan! Nämä olivat niin herkullisia että! ;D

      Poista
  2. Halusin tulla kertomaan että sinun blogisi on aivan lyömätön. Kun blogit olivat vuosikausia sitten aivan uusi juttu, löysin ullanunelma-blogin jossa ulla teki kaikkea aivan ihanaa, juuri sellaista joka hiveli omia makuhermojani. Ulla lopetti aikoja sitten bloginsa ja sen jälkeen en ole onnistunut löytämään uutta lempparileivontablogia, olen kyllä ahkerasti etsinyt ja ja ahkerasti blogeja myös lueskellut. Sitten tulin tänne, selasin pari sivua ja taas pari ja tajusin että tässä se nyt on, se kauan etsitty :)

    Todella hitaasti kyllä käy vanhojen kirjoitustesi selailu koska minun pitää koko ajan merkitä näitä reseptejäsi muistiin. Sen verran nappiin ne osuvat.

    Haluan antaa palautetta erityisesti yhdestä tosi hyvin oivaltamastasi seikasta nimittäin siitä että huomasin että aina kun kirjoitat reseptin, kirjoitat myös yksityiskohtaisesti kaikki kommervenkit/ongelmat ja vinkit jotka olet leivonnaista valmistaessasi huomannut. Ja kerrot myös koostumuksesta ja miltä maistui!

    On aivan uskomattoman paljon leivontablogeja joissa on vain lueteltuna pelkkä resepti ilman mitään, minkäänlaisia huomioita eikä postauksessa edes vaivaannuta kertomaan miltä lopputulos maistui! Tulee tunne kuin lukisi todella tylsää keittokirjaa. Tätä sinun blogiasi taas lukiessa tulee elävä tunne että siellä on oikea ihminen jolla on makuaisti kohdallaan, intohimoa tekemiseen ja että tahdot vilpittömästi auttaa lukijoitasikin saavuttamaan hyvän leivontalopputuloksen.

    Minä jatkan vanhojen kirjoitustesi lukemista mutta tahdoin antaa nyt tämän pienen palautteen, kiitos kaikista ihanista resepteistäsi joita olet jaksanut testailla ja joiden valmistamisen saloja ja yksityiskohtia olet jaksanut kertoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Taika! :D Tässähän ihan häkeltyi! Kommenttisi todella ilostutti päiväni, ja veti hetkeksi täysin sanattomaksi :D

      Todella hienoa kuulla, että pidät blogistani ja olet löytänyt sieltä paljon omaan makuusi sopivia juttuja. Mukavaa, jos vinkeistäni on iloa ja hyötyä teille lukijoille. Yritän aina saada aikaan "täydellistä reseptiä" sekä maun että koostumuksen suhteen. Ja haluan muokata niitä onnistuneimpiakin leivonnaisia aina vain paremmiksi ja maukkaammiksi. Harvemmin (=ei ikinä) maistelen leivonnaisia ilman, että mietin mahdollisia parannuskeinoja. Ja tämä varmaan näkyy myös blogistani. Mitäs niitä vinkkejä pimittämään ja pitämään itsellään, hyvä vaan, jos muutkin saavat kokeiluistani hyviä vinkkejä omiin keittiöpuuhiinsa :D

      Kiitos vielä kommentistasi Taika! Toivottavasti saan vielä lukea lisää kommenttejasi ja mielipiteitäsi löytämiesi reseptien testaamisen jälkeen :D

      Poista
  3. Aivan ihanan ja suussa sulavan näköisiä! Nam! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru :) Nämä keksit veivät kielen! ;D

      Poista
  4. Ihan niinku just miun makusia varmasti nää keksit, pakko laittaa blogisi johonkin ylös että löytää tänne uudestaan! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Jos pidät Nutella-tyyppisistä levitteistä, niin uskoisin sinun pitävän myös näistä! Kiva kun kävit ja mukavaa, jos tulet uudestaankin :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...