Sekoittelin marenkimassaa kahvijauheen lisäämisen jälkeen hieman liikaa, jolloin seos löystyi sen verran, ettemme voineet pursottaa keksien päälle kovin korkeita kekoja. Vaahdon joukkoon kannattaakin sekoitella mahdolliset makuaineet nopeasti käännellen, niin että ne juuri ja juuri sekoittuu marenkimassaan, niin massa pysyy paksumpana ja pusuista saa korkeampia. Teimme yhteensä 20 matalaa pusua. Valmiiden pusujen maku oli tosi hyvä, sopivasti mokkainen, mutta täytettä tosiaan olisi saanut olla rutkasti enemmän. Marie-keksit olivat aitojen pusujen "aluslevyyn" verrattuna hiukkasen liian kovia ja kaipasin pusujen "aluslevyyn" vielä enemmän vohvelimaisempaa rakennetta. Toisaalta, jos näitä ei ajattele pusuina, vaan suklaisina mokkakekseinä, toimii Marie näissä loistavasti miedon makunsa takia.
Yllä olevassa kuvassa mokkapalojen lisäksi hieman esimakua muustakin tarjoilusta. :)
Tässä pusujen ohje. Koska meillä täytettä oli liian vähän per pusu, merkkasin suoraan ohjeeseen vähemmän keksejä kuin itse käytin. Näin täytettä pitäisi tulla sopivasti.
Mokkapusut
12-15 kpl (täytettä per keksi tulee tällä määrällä enemmän kun kuvissa)
Aineet:
n. 12-15 Marie-keksiä (tai ohuita vohvelikeksejä)
3 munanvalkuaista
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
n. 1 tl espresso-pikakahvijauhetta
n. 250 g maitosuklaata (tai tummaa suklaata)
Ohje:
3 munanvalkuaista
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
n. 1 tl espresso-pikakahvijauhetta
n. 250 g maitosuklaata (tai tummaa suklaata)
Ohje:
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeria pikkuhiljaa koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on kovaa ja paksua. Mausta vaahto vaniljasokerilla ja espresso-pikakahvijauheella. Sekoita ne
joukkoon niin, että aineet ovat juuri ja juuri sekaisin. Nosta keksit leivinpaperilla päällystetylle pellille.
Laita massa pursotuspussiin, jossa on iso tähtitylla (tai pakastepussiin ja leikkaa kulmasta pala pois). Pursota vaahto keksien päälle.
Paista keksikekoja 175 asteisessa uunissa keskitasolla n 6-8 minuuttia että vaahto kiinteytyy. Anna jäähtyä kokonaan.
Pilko
suklaa paloiksi ja sulata mikrossa varovasti puolen minuutin välein sekoittaen. Jäähdytä sula suklaa hieman, mutta älä anna jähmettyä. Kasta
vaahtokeot sulassa suklaassa ja nosta leivinpaperille. (Tästä vaiheesta muistin nappasta muutaman kuvankin, alla).
Koristele haluamallasi tavalla (esim. roiskimalla sulaa suklaata pinnalle, ripottelemalla nonparelleja) tai jätä koristelu pois. Kun olet kuorruttanut kaikki vaahtokeot, nosta ne jääkaappiin kovettumaan. Pusut ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä. Säilytä jääkaapissa.
Vinkit:
* Pusuista voi myös tehdä muunkin makuisia. Niitä voi maustaa vaikka pelkällä vaniljasokerilla tai kaakaojauheella (1-2 rkl). Tai osan sokerista voi vaihtaa mansikkatomusokeriin (esim. 1.5 dl mansikkatomusokeria, 0.5 dl tavallista). Kokeile myös Mariannerouhetta.
* Sekoittele mahdolliset makuaineet joukkoon varovasti lusikalla käännellen, jotta vaahto ei lässähdä.
* Jos suklaaseen dippaaminen tuntuu hankalalta, niin voit vuorata pusut suklaalla myös nostelemalla lusikalla suklaata marenkikeon päälle ja levittelemällä sitä joka puolelle.
Koristele haluamallasi tavalla (esim. roiskimalla sulaa suklaata pinnalle, ripottelemalla nonparelleja) tai jätä koristelu pois. Kun olet kuorruttanut kaikki vaahtokeot, nosta ne jääkaappiin kovettumaan. Pusut ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä. Säilytä jääkaapissa.
Vinkit:
* Pusuista voi myös tehdä muunkin makuisia. Niitä voi maustaa vaikka pelkällä vaniljasokerilla tai kaakaojauheella (1-2 rkl). Tai osan sokerista voi vaihtaa mansikkatomusokeriin (esim. 1.5 dl mansikkatomusokeria, 0.5 dl tavallista). Kokeile myös Mariannerouhetta.
* Sekoittele mahdolliset makuaineet joukkoon varovasti lusikalla käännellen, jotta vaahto ei lässähdä.
* Jos suklaaseen dippaaminen tuntuu hankalalta, niin voit vuorata pusut suklaalla myös nostelemalla lusikalla suklaata marenkikeon päälle ja levittelemällä sitä joka puolelle.
Ihanan näköisiä pusuja ja mokka on hyvä makuvalinta.:)
VastaaPoistaKiitos Katja! :) Kahvi sopii todella hyvin makeisiin leivonnaisiin ja näihinkin sopi tosi hyvin. Vielä kun täytettä on reilummin, on makunautinto taattu! ;D
PoistaOih, täytyy testata heti kun vaan ehtii, näyttää aivan ihanalta!
VastaaPoistaKiitos Siira :) Hyviä olivat. Vähän vain täytettä enempi per keksi, niin avot! :)
PoistaOih niin herkullisen näköisiä.
VastaaPoistaKiitos Red Dragon! :)
PoistaNää menee kyllä nyt niiiin testiin! :)
VastaaPoistaKiva kuulla Maibe :) Toivottavasti tykkäät sinäkin :)
Poista