Keksit valmistuvat todella helposti ja nopeasti. Ensinnäkin vatkaimen voi unohtaa kaappiin. Keksitaikina painellaan pellillä ja leikellään sopivan kokoisiksi paloiksi vasta paistamisen jälkeen. Keksejä ei siis tarvitse erikseen pyöritellä palloiksi eikä lusikoida pellille. Tosin niinkin voi halutessaan tehdä, mutta helpommalla pääsee vain painelemalla taikina ohueksi levyksi.
Laitoin päälle sekä Daim- että minttukrokanttisuklaata. Minttuiset olivat, noh, minttuisia. ja Daim-versiot makeampia ja ihanan Daimimaisia. Molemmat todella herkullisia ja tosi hyviä pikkupaloja makeannälkään! Päälle tulevan suklaan voi toki vaihtaa mielensä mukaiseen lempisuklaaseensa.
Daim- ja minttukrokantti-keksit
n. 40 x 30 cm pellille, koosta riippuen n. 70 keksiä
Pohja:
100 g voita tai leivinmargariinia
1 dl fariinisokeria kevyesti mittaan paineltuna
1 rkl vaniljasokeria
0.5 dl vaaleaa siirappia
4.5 dl isoja kaurahiutaleita
0.75 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Päälle:
2 Maraboun Daim-suklaalevyä
TAI
2 Maraboun Minttukrokantti-suklaalevyä
TAI
1 Minttukrokantti-suklaalevy ja 1 Daim-suklaalevy
(TAI
yht. 400 g muuta suklaata)
Ohje:
TAI
2 Maraboun Minttukrokantti-suklaalevyä
TAI
1 Minttukrokantti-suklaalevy ja 1 Daim-suklaalevy
(TAI
yht. 400 g muuta suklaata)
Ohje:
Sulata rasva. Sekoita joukkoon fariinisokeri, vaniljasokeria ja vaalea siirappi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoittele taikinan joukkoon.
Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista uunissa keskitasolla 200 asteessa n. 10 min, kunnes pinta on kauniin vaalean pronssin värinen. Sulata suklaa sillä aikaa kun pohja on uunissa. Levitä sula suklaa kuuman pohjan päälle. Leikkaa paloiksi heti, sillä jäähtyessään pohja kovettuu ja lohkeilee.
Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista uunissa keskitasolla 200 asteessa n. 10 min, kunnes pinta on kauniin vaalean pronssin värinen. Sulata suklaa sillä aikaa kun pohja on uunissa. Levitä sula suklaa kuuman pohjan päälle. Leikkaa paloiksi heti, sillä jäähtyessään pohja kovettuu ja lohkeilee.
* Pohjataikinaa voi olla hankala levittää tasaisesti. Tasoita sitä tarvittaessa kylmään veteen kastetuin sormin. Pohjataikinan ei tarvitse mennä joka paikkaan, vaan siihen voi jäädä aukkoja. Taikinaa leviää ja kohoaa uunissa.
* Säilytä keksit jääkaapissa. Jos haluat nauttia kekseistä rapeina, tarjoile jääkaappikylminä. Mikäli haluat syödä keksit hieman sitkeinä, ota keksit huoneenlämpöön reilu tunti ennen tarjoilua. Huoneenlämpöisinä keksit ovat sitkeämpiä.
* Keksit voi leikata sen malliseksi kuin haluaa. Kokeile tehdä erimallisia keksejä esim. metallisella piparkakkumuotilla.
* Säilytä keksit jääkaapissa. Jos haluat nauttia kekseistä rapeina, tarjoile jääkaappikylminä. Mikäli haluat syödä keksit hieman sitkeinä, ota keksit huoneenlämpöön reilu tunti ennen tarjoilua. Huoneenlämpöisinä keksit ovat sitkeämpiä.
* Keksit voi leikata sen malliseksi kuin haluaa. Kokeile tehdä erimallisia keksejä esim. metallisella piparkakkumuotilla.
HYVÄÄ JUHANNUSTA!
Oi, tätä ehdottomasti täytyy kokeilla. Hauskaa Junnua!
VastaaPoistaOlivat tosi ihania! Eipä muuta kuin kokeilemaan :) Kiitos, samoin Jusseja myös teille! :D
PoistaNää on tosi hyviä! Laitoin hyvän kiertoon eli jatkopostasin ohjeesi blogissani kipAKKA kokkaa. Mainitsin blogisi ja kehuin keksejä, kiitos reseptistä! :)
VastaaPoistaKiitos Kipakka! :D Todella mukava kuulla, että keksit maistuivat! Näissä on helppouden ja nopeuden lisäksi se hyvä puoli, että kekseistä saa juuri oman makunsa mukaisia vain vaihtamalla päälle tulevaa suklaata. On hienoa huomata, että näistä ohjeista on iloa ja hyötyä muillekin! :) Tulen hetken päästä katsomaan luomuksiasi :)
PoistaHmm... näyttävät herkullisilta :)
VastaaPoistaKiitos Susu Maaret :) Olivatkin oikein herkullisia! :D
PoistaAivan täydellisen näköisiä herkkupaloja... ;D
VastaaPoistaKiitos Taru :D Näitä voisin sanoa täydellisen makuisiksikin! Yritin keksiä ohjeelle vielä parannuskeinoa, mutta tällä kertaa mitään ei tullut mieleen. Olivat niiin ihania herkkupaloja! Päälle vain lempisuklaata, nams! ;D
PoistaTaas ihania uusia reseptejä sinulla täällä! Kerkeispä testata kaikkia! ;) tämä on ainakin pakko napata ylös ;)
VastaaPoistaKiitos Kakkumonsteri :D Testattavien ohjeiden lista kasvaa täälläkin aikamoista tahtia. Vielä kun olisi enemmän aikaa (ja syöjiä).. Tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla! Olivat tosi herkullisia! :D
PoistaVoiko siirapin korvata jollain muulla, kun ei löydy kaapista siirappia.. Leipäsiirappia löytyy, mutta ei muuta..
VastaaPoistaVoit korvata siirapin vaikka fariinisokerilla. Rakenteesta ei tule aivan samanlainen, mutta hyviä keksejä tulee varmaan silti :) Määrällisesti laittaisin fariinisokeria hieman enemmän kuin siirappia eli tähän ohjeeseen pistäisin fariinisokeria yhteensä n. 1.75 dl.
PoistaVoi mitä herkkuja! Näitä tuli tänään kokeiltua, ja sain kyllä olla varovainen kun leikkasin lämmintä, suklaan peittämää pohjaa. Oli vielä sen verran pehmeä, että meinasi repeillä, mutta tarkkuus palkittiin ja ihan hyvän näkösiä niistä tulikin. Ja mikä tärkeintä, ihanan makuisia ;)
VastaaPoista-Tiina
Kiitos Tiina! Onpa mukava kuulla, että keksit maistuivat! :D Leikkaaminen on tosiaan ehkä hieman hankalaa tuoreeltaankin, mutta se kannattaa silti tehdä heti, sillä muuten palat saattavat revetä miten sattuu. Ja vaikka vähän repeilisikin, niin ovatpahan ainakin itsetehdyn näköisiä ;D Ja makuhan aina tärkeintä, nämä ovat kyllä tosi ihania minustakin :)
Poista