sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Mansikka-sitrusmousse-jälkiruoka

Meillä Juhannus vietettiin tänä vuonna käymällä perjantaipäivällä mökillä ja sen jälkeen oleskeltiin rauhallisesti kotosalla. En ollut edes miettinyt mitään leivottavaa, mutta huonot kelit vetivät keittiöön kaappeja kohnaamaan. Sieltä löytyi mm. avattu paketti keksejä, mansikoita ja sekä omatekoista sitruunatahnaa, ja näin ajatus tästä helposta ja nopeasta jälkiruoasta pääsi valloilleen. 


Sitruunamoussea, keksejä, tuoreita mansikoita.. Nam!


Laitoin yhteen annoslasiin 2-3 isohkoa mansikkaa. Toisen maistelijan mielestä mansikoita olisi saanut olla enemmän (=mansikoita mousselisällä), kun taas itse pidin enemmän tästä suhteesta (=moussea mansikkalisällä). Jälkkäriannoksen lähettyvillä kannattaakin pitää mansikkakippoa, josta halutessaan saa annokseen noukittua lisää mansikoita.


Laitoin moussen joukkoon hieman vanilliinikreemijauhetta (=Sallisen vaniljakreemijauhetta) kiinteyttämään sitä. Mousse kiinteytyikin melko nopsaan lisäämisen jälkeen ja annoslaseihin laittaminen olikin hieman hankalaa. Varsinkin kun laseissa oli hieman kaposemman puoleiset suut.. Syödessä moussen hieman tujumpi rakenne oli just hyvä. Keksit toivat mukavasti hieman erilaista suutuntumaa. Jälkkäri kuuluu jälleen sarjaan "Helppoa, nopeaa ja herkullista"! :)


Mansikka-sitrusmousse-kerrosjälkiruoka

4-5 annosta

Aineet:
n. 9-11 kpl (vajaa pötkö) mansikan ja vadelman makuisia Domino-keksejä

Sitrus-mousse:
2.5 dl Flora vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl vaniljasokeria
1-2 rkl Sallisen vaniljakreemijauhetta

Lisäksi:
maun mukaan mansikoita

Ohje:
 Tee mousse vatkaamalla kerma vaahdoksi. Lisää notkistettu tuorejuusto, vaniljasokeri sekä sitruunatahnaa maun mukaan. Mousse saa maistua melko reilusti sitruunalle. Maku tasaantuu sitä syö mansikoiden kanssa. Jos haluat hieman tymäkämpää vaahtoa, lisää joukkoon vielä vaniljakreemijauhetta.

Kokoa jälkiruoka-annokset. Murustele käsin kunkin lasin pohjalle yksi keksi. Lisää lusikallinen moussea ja muutama pienemmäksi pilkottu mansikka sekä hieman mousse. Lisää taas murusteltu keksi, moussea, mansikoita ja moussea.. Koristele keksin murusilla ja mansikoilla.

Vinkki:
* Keksi pehmenee aika nopsaan, joten nauti heti kokoamisen jälkeen.
* Voit hakea sitruunatahnan sopivan määrän maistelemalla vaahtoa mansikoiden kanssa yhdessä. Varaa riittävästi mansikoita, sillä niitä saattaa upota maistelun aikana reilustikin :)


2 kommenttia:

  1. Näyttää ihanan raikkaalta :) Tällaiset nopeat, helpot ja näyttävät ohjeet on aina tervetulleita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Usein unohtaa, että näinkin helposti ja nopeasti saa jotain tosi herkullista aikaiseksi. Tämä oli tosi hyvä jälkiruoka, just sopivan raikas. Oon nyt ihastunut mansikoiden ja sitruunan liittoon. Sitruuna korostaa mansikan makua ja mansikka taas hillitsee sitruunan kirpeyttä. Tosi mahtava pari!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...