Käytin tähän Lidl:n maapähkinävoita. Se on mielestäni parhaimpia maistamiani maapähkinävoita. Siinä on lisäksi tosi hyvä hinta-laatusuhde ja tykkään siitä, ettei siinä ole lisättyä sokeria. Valmiissa jäätelössä maapähkinävoi maistui tosi kivasti ja jäätelön koostumus oli todella pehmeä maapähkinävoin rasvan ja kondensoidun maidon johdosta. Ei ehkä mitään kovin kevyttä jäätelöä, mutta sitäkin herkullisempaa. Eiköhän sitä silloin tällöin näillä kesän helteillä voi hyvillä mielin nauttia tällaisista ihanuuksista :)
Helppo maapähkinävoijäätelö
vajaan 1 litran vuokaan
vajaan 1 litran vuokaan
Aineet:
3 dl vispi- tai/ja kuohukermaa (laitoin 2 dl vispikermaa, 1 dl kuohukermaa)
2 dl itsetehtyä kondensoitua maitoa, versio III (tai kaupan
n. 2 rkl (maun mukaan) maapähkinävoita
Ohje:
Tee kondensoitu maito tämän ohjeen mukaan (tai osta kaupasta valmis purkki). Vatkaa kermat vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kondensoitu maito sekä maun mukaan maapähkinävoita. Kaada massa vuokaan. Laita pakkaseen jäätymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Ota jäätelö jääkaappiin sulamaan n. 20 minuuttia ennen tarjoamista, niin se pehmenee ihanan suussasulavaksi.
Vinkki:
* Käytin jäätelöön kaupan kondensoidun maidon sijasta omatekoista kond. maitoa, mutta hieman helpommalla pääsee ostamalla kaupasta valmiin tölkin.
* Jäätelöstä saa laktoosittoman tekemällä kondensoidun maidon itse laktoosittomasta maitojauheeesta ja käyttämällä jäätelömassaan laktoositonta kuohu- tai vispikermaa.
* Jos ohjetta suurentaa hieman, siihen saa menemään koko tölkillisen kaupan valmista kondensoitua maitoa. Käytä yhtä kondensoitua maitopurkkia kohden n. 5 dl vispikermaa ja lisää joukkoon n. 3 rkl tai maun mukaan maapähkinävoita.
Tee kondensoitu maito tämän ohjeen mukaan (tai osta kaupasta valmis purkki). Vatkaa kermat vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kondensoitu maito sekä maun mukaan maapähkinävoita. Kaada massa vuokaan. Laita pakkaseen jäätymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Ota jäätelö jääkaappiin sulamaan n. 20 minuuttia ennen tarjoamista, niin se pehmenee ihanan suussasulavaksi.
Vinkki:
* Käytin jäätelöön kaupan kondensoidun maidon sijasta omatekoista kond. maitoa, mutta hieman helpommalla pääsee ostamalla kaupasta valmiin tölkin.
* Jäätelöstä saa laktoosittoman tekemällä kondensoidun maidon itse laktoosittomasta maitojauheeesta ja käyttämällä jäätelömassaan laktoositonta kuohu- tai vispikermaa.
* Jos ohjetta suurentaa hieman, siihen saa menemään koko tölkillisen kaupan valmista kondensoitua maitoa. Käytä yhtä kondensoitua maitopurkkia kohden n. 5 dl vispikermaa ja lisää joukkoon n. 3 rkl tai maun mukaan maapähkinävoita.
Toukokuussa oli valoisat ja ihanan aurinkoiset päivät, mutta jostain syystä nappasin nuo kuvat kiireessä sisätiloissa enkä ole niihin kovin tyytyväinen. No, ehkäpä niistä kuitenkin välittyy jäätelön kermaisuus ja pehmeys.
Laitan tämän ohjeen lisäksi vielä yhden herkkujäätelöohjeen lähipäivinä. Siitä jäätelöstä löytyy ainakin kinuskia, ja suklaata, ja jotain niitä täydentävää...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)