torstai 24. heinäkuuta 2014

Ihana maapähkinävoijäätelö (ilman jäätelökonetta)

Ihanaa, että on aurinkoista ja hellettä! On siinä ja siinä onko jo liiankin kuuma. Mutta onneksi kuumuutta voi yrittää viilentää jollain kylmällä.. Lämpimät kelit suorastaan vaativat seurakseen jäätelöä, joten tässä on taas yksi herkullinen (ja helppo!) omatekoisen jäätelön ohje. Tämä on jo alkukesän ensimmäisten helteiden satoa, jolloin innostuin tekemään itse paljon erilaisia jäätelöitä. Erityisesti kaksi niistä nousi suosikikseni. Toinen oli tämä maapähkinävoijäätelö ja toinen jo aiemmin julkaisemani Tiramisu-jäätelö. Pohjana tässäkin jäätelössä on jälleen tuttu ja turvallinen kerma + kondensoitua maito vaahto ja niiden lisäksi jäätelöön tuli ainoastaan maapähkinävoita. Jäätelön tekemiseen ei tarvita jäätelökonetta, vaan jäätelömassa jäädytetään pakkasessa ja nautitaan muutaman tunnin päästä. Voiko jäätelön teko olla tästä enää helpompaa!

Käytin tähän Lidl:n maapähkinävoita. Se on mielestäni parhaimpia maistamiani maapähkinävoita. Siinä on lisäksi tosi hyvä hinta-laatusuhde ja tykkään siitä, ettei siinä ole lisättyä sokeria. Valmiissa jäätelössä maapähkinävoi maistui tosi kivasti ja jäätelön koostumus oli todella pehmeä maapähkinävoin rasvan ja kondensoidun maidon johdosta. Ei ehkä mitään kovin kevyttä jäätelöä, mutta sitäkin herkullisempaa. Eiköhän sitä silloin tällöin näillä kesän helteillä voi hyvillä mielin nauttia tällaisista ihanuuksista :) 

Helppo maapähkinävoijäätelö

vajaan 1 litran vuokaan

Aineet:
3 dl vispi- tai/ja kuohukermaa (laitoin 2 dl vispikermaa, 1 dl kuohukermaa)
n. 2 rkl (maun mukaan) maapähkinävoita

Ohje:
Tee kondensoitu maito tämän ohjeen mukaan (tai osta kaupasta valmis purkki). Vatkaa kermat vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kondensoitu maito sekä maun mukaan maapähkinävoita. Kaada massa vuokaan. Laita pakkaseen jäätymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

 Ota jäätelö jääkaappiin sulamaan n. 20 minuuttia ennen tarjoamista, niin se pehmenee ihanan suussasulavaksi.

Vinkki:
* Käytin jäätelöön kaupan kondensoidun maidon sijasta omatekoista kond. maitoa, mutta hieman helpommalla pääsee ostamalla kaupasta valmiin tölkin.
*  Jäätelöstä saa laktoosittoman tekemällä kondensoidun maidon itse laktoosittomasta maitojauheeesta ja käyttämällä jäätelömassaan laktoositonta kuohu- tai vispikermaa.

* Jos ohjetta suurentaa hieman, siihen saa menemään koko tölkillisen kaupan valmista kondensoitua maitoa. Käytä yhtä kondensoitua maitopurkkia kohden n. 5 dl vispikermaa ja lisää joukkoon n. 3 rkl tai maun mukaan maapähkinävoita.


Toukokuussa oli valoisat ja ihanan aurinkoiset päivät, mutta jostain syystä nappasin nuo kuvat kiireessä sisätiloissa enkä ole niihin kovin tyytyväinen. No, ehkäpä niistä kuitenkin välittyy jäätelön kermaisuus ja pehmeys.

Laitan tämän ohjeen lisäksi vielä yhden herkkujäätelöohjeen lähipäivinä. Siitä jäätelöstä löytyy ainakin kinuskia, ja suklaata, ja jotain niitä täydentävää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...