Ajatus näihin lähti löydettyäni kaapista manteleita sekä kokonaisina että lastuina ja rouheena. Löysin myös pienen askin rusinoita. Koska kaapistani aina löytyy suklaata, oli selvä, että ylimääräisiä manteleita ja rusinoita hukutettaisiin siihen. Halusin mukaan myös jotain rapsakkaa, joten kaivoin esiin myös riisimuroja. Kysyin tytöltä haluaakö hän leipoa jotain ja pian hän jo pilkkoikin suklaata kulhoon. Tyttö sekoitteli innossaan aineet sekaisin ja levitteli ne vuokaan. Pian jo maisteltiin valmiita tuotoksia. Helppoa, nopeaa ja herkullista!
Käytin näihin pikkuherkkuihin mantelilastut, jotka paahdoin uunissa ennen lisäämistä. Paahtaminen antaa mantelille tosi hyvän aromin ja myös minä, joka en muuten mantelista pahemmin välitä, mussutan paahdettua mantelia mielihyvin. Manteli maistui suurehkosta määrästä huolimatta näissä melko miedosti. Riisimurot toivat paloihin tosi kivaa rapeutta. Riisimurot eivät yleensä pysy fudgetyyppisissä (ohje esim. täällä) suklaapaloissa rapeina, mutta jos ne sekoittaa pelkkään suklaaseen, kuten nyt, ne ovat suklaan jähmetyttyä vielä kivan rapsakoita.
Suklaaseen voi tosiaan sekoitella miltei mitä tahansa kaapista löytyvää. Tässä ohje miten itse tein.
Rocky Road-tyyliset rapeat suklaa-riisimuro-manteliherkut
Aineet:
200 g maitosuklaata
50 g tummaa (50%) suklaata
50 g tummaa (50%) suklaata
n. 2.25 dl (n. 85 g) paahdettuja mantelilastuja
n. 2.5 dl riisimuroja
1 pieni aski (n. 42 g) rusinoita
Ohje:
Paahda ensin mantelilastut. Levitä ne pellille leivinpaperin päälle. Paahda 180 asteessa välillä sekoitellen, kunnes ne ovat saaneet nätin, vaalean pronssisen värin ja tuoksuvat paahtuneille. Tähän menee aikaa uunista riippuen n. 10 minuuttia. Tarkkaile tilannetta. Varo polttamasta mantelilastuja. Anna jäähtyä.
Sulata suklaa. Sekoita joukkoon jäähtyneet mantelilastut, riisimurot ja rusinat. Levitä suklaamassa leivinpaperoidun n. 20 x 20 cm kokoiseen vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin kovettumaan n. puoleksi tunniksi. Leikkaa tai murra käsin sopivan kokoisiksi paloiksi. Säilytä jääkaapissa.
Vinkki:
* Suklaina voi käyttää halutessaan myös vaikka makusuklaita. Nämä ovat hyvä keino hukuttaa kaappeihin kertyneet ylijäämäsuklaat. Siis jos sellaisia sattuu joskus jostain kumman syystä jäämään.. ;)
Vinkki:
* Suklaina voi käyttää halutessaan myös vaikka makusuklaita. Nämä ovat hyvä keino hukuttaa kaappeihin kertyneet ylijäämäsuklaat. Siis jos sellaisia sattuu joskus jostain kumman syystä jäämään.. ;)
Vein näitä pikkanameja mökille tuliaisiksi sekä tarjosin juhlissa. Molemmilla kerroilla herkut näyttivät maistuvat ja pian kulhot olivatkin jo tyhjät.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)