sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Minni-kakku persikka- ja vadelmatäytteillä

Tyttärellä oli syntymäpäiväkakku-toiveena  Minnihiiri. Toiveen kuultuani näytin tytölle kuvia netistä löytyvistä Minnikakuista ja hän piti kakuista, joissa oli rusetti kakun päällä ja täpliä pinnalla. Aloin niillä ajatuksilla tekemään kakkua ja tällainen siitä tuli.


Kuvasin kakun ajattelemattomasti valkoista taustaa vasten, niin siitä on hieman hankala saada selvää. Pääjutut taitavat kuitenkin erottua eli rusetit, korvat ja täplät :)


Kakun reunoille tein tuollaisia pikkurusetteja, niistä tuli mielestäni aika söpöjä :) Mulla on näimmä tapana töppäillä näissä oman perheen synttäreille tekemissäni kakuissa. Viime vuoden tapaan aivan kaikki ei menny suunnitelmien mukaan. Olin nimittäin varannut kuorruttamiseen liian vähän valkosuklaamassaa, eikä massa riittänyt aivan kakun reunoihin vaikka kuinka koitin venyttää sitä. Alareuna jäi "hieman" ruttuiseksi ja koitin siihen sitten taiteilla tuollaisen nauhan. Näin likeltä katsottuna huomaa, että nauha ei ole järin siisti. Onneksi kamera on ihmissilmää tarkempi, eikä tuota röpelöisyyttä huomannut kauempaa ;)


Löysin kaupan hyllyiltä mustaa sokerimassaa ja tein siitä nuo korvat. Tai siinä paketissa luki sokerimassa, mutta se ei käyttäynyt kuten aiemmat käsittelemäni sokerimassat. Massa oli elastisempaa ja muistutti mielestäni enemmänkin kaulintamassaa. Massa ei myöskään kuivunut yhtä nopeasti kuin käyttämäni sokerimassat yleensä, vaan muotoiluun oli periaatteessa hieman enemmän aikaa. Makukin oli miellyttävämpi, kuin useissa muissa sokerimassoissa. Tuota massaa sai monissa eri väreissä ja voisin kuvitella käyttäväni sitä joskus jopa kakun kuorrutteena. Mutta edelleenkin vain siinä tapauksessa, etten saisi ihanasta valkosuklaamassasta haluamani väristä.





Täyte syntyi hieman vahingossa. Kävin torilla ostamassa niin ison läjän persikoita, ettei niitä olisi muuten ehtinyt syömään, joten tein osasta moussea. Persikkamousse oli hyvä ja melko hennon makuinen. Mukaan olisi sopinut tosi hyvin pieneksi pilkotut persikan palaset, kokonaiset vadelmat tai vaikka punaherukat. Tämä olin alkuperäinen ajatus, mutta tuoreita vadelmia ei ollut saatavilla ja ylimääräisten persikoiden kuoriminen ja pilkkominen ei sopinut sen hetkiseen tiukkaan aikatauluun. Kaveriksi persikkatäytteelle laitoin suht voimakkaan makuisen ja raikkaan vadelmamoussen, ja se sopikin persikan kaveriksi oikein hyvin.


Kakku oli erityisesti lasten keskuudessa tosi tykätty ja kaikki ottivat sitä lisää. Kakun ylin osa menikin liki kokonaan 5 lapsen suuhun. Miltei kaikki aikuiset jättivät täytekakun väliin ja keskittyivät enemmän Brita-kakun syömiseen.. Näin tein Minni-kakun:

 Minni-kakku persikka- ja vadelmamoussella

Kerroskakun alempi kerros n. 20 cm ja ylempi n. 14 cm

Pohjat:
4 munan sokerikakkupohja 20 cm vuokaan
2 munan sokerikakkupohja 16 cm vuokaan (leikkasin täytetystä kakusta hieman pois kuorrutusvaiheessa, joten lopullinen kakku oli n. 14 cm)

Yhteinen täytemousse molempiin täytteisiin: 
2.5 dl (Floran) kuohukermaa
2.5 dl (Floran) vispikermaa
250 g maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1.5 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
6 rkl (n. 2 sitruunan) sitruunan mehua
6 tl liivatejauhetta

Lisäksi persikkamousseen:
350 g (n. 6 persikkaa) persikkasosetta

Lisäksi vadelmamousseen:
300 g valmista vadelmasosetta (tai itsepaseerattua vadelmasosetta)
+ hieman lisää sokeria vadelmamoussen joukkoon

Kostutukseen:
mansikkamehua (isompaan kakun alimpaan osaan n. 0.25 dl + 0.5 dl (keskimmäinen) + 0.75 dl (ylin). Pienempään hieman vähemmän)

Kuorrutus:
Alempi osa vaaleaksi värjättyä valkosuklaamassaa
Ylempi osa myös valkosuklaamassaa, mutta tavallisen tomusokerin sijasta käytetty mansikka-tomusokeria ja värjätty Wiltonin valkoisella väriaineella ja Rose-värisellä pastavärillä

Koristeet:
Rusetit ja numero 5 olivat punaisen marsipaanin ja sokerimassan sekoitusta
Korvat mustaa sokerimassaa

Ohje:
Aloita kakun teko jo kaksi päivää ennen tarjoilua tekemällä kakkupohjat valmiiksi. Leikkaa kakkupohjat kolmeen osaan. Tee myös kuorrutteeksi tarvittava valkosuklaamassa ajoissa, vähintään 12 tuntia aiemmin, valmiiksi.

Kuori kypsät persikat ja poista kivet (tai käytä purkkipersikoita). Soseuta persikat esim. sauvasekoittimella.

Tee täyte vatkaamalla kermat vaahdoksi. Vatkaa joukkoon maitorahka, tuorejuusto ja sokerit. Sekoita liivatejauhe sitruunan mehuun ja anna turvota muutama minuutti. Kun liivate on turvonnut, lämmmitä sitä mikrossa välillä sekoittaen, kunnes liivate on sulanut (tähän menee aikaa mikrosta riippuen n. puoli minuuttia). Älä kuitenkaan kuumenna liivatetta kiehuvaksi. Lisää liivateseos ohuena nauhana kerman-seoksen joukkoon koko ajan voimakkaasti sekoittaen. 
Jaa kermamassa kahteen osaan. Sekoita toiseen osaan persikkasose ja toiseen vadelmasose. Tarkista maut ja lisää tarvittaessa sokeria.

Täytä kakku. Laita isommasta kakusta yksi osa tarjoilulautaselle ja laita ympärille vuoan reunaosat. Kakusta tulee suht korkea, joten jos vuoan reunat eivät ole kovin korkeat, saat reunoihin lisäkorkeutta, kun laitat vuoan reunoille reunakalvon tai piirtoheitinkalvosta leikatut palaset. Kostuta pohja. Kaada päälle vadelmatäytettä. Laita päälle toinen pohjapala. Kostuta. Kaada päälle persikkatäytettä. Laita viimeinen pohjapala ja kostuta se kunnolla.

Tee pikkukakku vaikka suoraan irtopohjavuokaan. Vuoraa taas tarvittaessa piirtoheitin kalvon suikaleilla. Kokoa pikkukakku samalla tavalla kuin isompikin. Laita kakun jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

Ota hyytyneiden kakkujen ympäriltä reunat pois. Vuoraa kakut valkosuklaamassalla. Nosta pienempi kakku isomman päälle. Koristele aiemmin tekemilläsi koristeilla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...