Kuva tuli räpsästyä nopeasti Joulukiireiden keskellä eikä se mielestäni anna oikeutta keksien herkullisuudelle. Ohjeen pohjana käytin samantapaista taikinaa, jolla tein aiemmin syksyllä nämä kinuskikeksit. Tässä ohje näille rapeille, kinuskisille, paahdetulla mantelirouheella kuorrutetuille herkuille.
Manteliset kinuskikeksit
Pituudesta riippuen n. 25-50 kpl
Aineet:
100 g leivinmargariinia (tai voita) huoneenlämpöisenä
1.25 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl tummaa siirappia
2.5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl + 0.5 dl paahdettua mantelirouhetta
Hiero sokeri ja margariini hyvin yhteen. Sekoita joukkoon vaniljasokeri ja siirappi. Lisää vehnäjauhot, leivinjauhe ja 1 dl paahdettua mantelirouhetta ja kääntele aineet sekaisin. Tee kaksi n. 40 cm (eli pellinmittaista) taikinapötköä. Jätä kunnon välit, sillä keksit leviävät paistuessaan. Laitoin pötköt aika kauas toisistaan (kuva alla), mutta keksien välissä oli vain parin millin rako kun otin ne pois uunista.
Painele pötköt n. 1 cm ohuiksi. Ripottele päälle mantelirouhetta ja painele kevyesti pintaan kiinni. Paista 175 asteessa n. 12-15 min., kunnes pötköt ovat levinneet ja ovat saaneet pintaan väriä. Leikkaa pötköt heti uunista oton jälkeen vinottain kekseiksi (itse leikkasin vielä puoliksi, sillä kekseistä tuli muuten liian pitkiä silloiseen tarkoitukseen). Anna jäähtyä kunnolla.
ihanan näköisiä! Paahdettu amnteli kuulostaa hurjan hyvältä.
VastaaPoistaOlivatkin kyllä tosi herkullisia ja tuo paahdettu manteli toi tosi ihanan lisän. Oon nyt tosi innostunut manteleiden ja pähkinöiden paahtamisesta. Niitä pitäis saada tungettua joka paikkaan, kun ovat niiiin hyviä! ;)
Poista