Karpalo-suklaafudget ja lakritsi-suklaafudget
20 kpl lakritsi-ukkoa ja 24 kpl karpalosydäntä
Aineet:
1 prk kondensoitua maitoa
25 g voita
200 g maitosuklaata
200 g tummaa suklaata
Lisäksi:
Puolikkaaseen fudge-annokseen 100 g kuivattuja karpaloita
Toiseen puoleen fudge-massaa 150 g lakritseja (Rainbow) pienemmäksi pilkottuna
Ohje:
Laita kondensoitu maito, voi ja paloitellut suklaat kattilaan. Lämmitä, kunnes suklaat ovat sulaneet. Kaada puolet massasta toiseen kattilaan. Lisää toiseen kattilaan karpalot ja toiseen lakritsinpalat. Sekoita nopeasti käännellen. Lusikoi massat muotteihin ja painele massaa kevyesti jotta se leviää kunnolla muotin koloihin. Laita jääkaappiin hyytymään reiluksi tunniksi. Plumpsauta fudget ulos. Säilytä jääkaapissa. Leikkaa palasiksi.
Vinkki:
* Fudgen paksuutta pystyy säätelemään suklaiden määrillä. Ohjeessa mainituilla määrillä tulee pehmeähkö fudge. Halutessaan hieman kovempia karkkeja, kannattaa suklaan määrää nostaa ja laittaa esim. tummaa suklaata 250 g ja maitosuklaata 200g.
* Karpaloiden kaverina voi kokeilla myös valkosuklaata. Se jähmettyy huonommin, joten sitä kannattaa laittaa enemmän. Noin 450 g valkosuklaata riittänee.
* Voit levittää massan myös leivinpaperoituun vuokaan (vaikka n. 20 x 20 cm) ja leikata jähmettymisen jälkeen paloiksi.
Ihania herkkuja olet tehnyt! Suklaata, karpaloita.......namia, namia !
VastaaPoistaKiitos :) Nam, nam!
VastaaPoistaOnpa herkullisen näköisiä:). Ihanaa ja rauhallista joulua sinulle<3
VastaaPoistaKiitos :) Oikein Hyvää ja Rauhallista joulua myös!
PoistaIhanaa ja rauhallista joulua teille <3
VastaaPoistaKiitos :) Luin tämän viestin vasta näin Joulupäivänä, mutta toivotan samalla myös teille Hyvää Ja Rauhallista Joulun jatkoa! :)
Poista