lauantai 7. joulukuuta 2013

Maapähkinäiset pehmeät suklaakeksit

Tehdessäni maapähkinäleivoksia paahdoin kokonaisia maapähkinöitä ja rouhin ne pienemmiksi monitoimikoneella. Rouhiessa tuli paljon jauhoa, jonka hukkasin näihin pehmeisiin suklaakekseihin.


Vein pari pussillista keksejä tarhassa olleisiin myyjäisiin, osan söin kotosalla ja loput nappasin mukaani työpaikalle. 

Maapähkinä-suklaakeksit 

n. 40 kpl

Aineet:
150 g leivinmargariinia huoneenlämpöisenä
1.5 dl tummaa ruokosokeria
1 dl fariinisokeria
1 muna
1 rkl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
reilu 1 dl hienoksi jauhettua paahdettua maapähkinää
1 dl tummaa kaakaojauhoa
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
75 g maitosuklaata karkeaksi rouhittuna

Ohje:
Vatkaa huoneenlämpöinen margariini, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet (ei suklaata) hyvin sekoittaen, älä kuitenkaan vaivaa taikinaa. Kääntele lopuksi joukkoon pilkotut suklaat.

Tee taikinasta pötkö ja jaa taikina n. 40 yhtä suureen palaan. Vaihtoehtoisesti voit ottaa suoraan kulhosta esim. lusikalla n. lihapullan kokoisia taikinan palasia. Pyörittele paloista palloja ja laita pallot leivinpaperoiduille 2-3 pellille.

Paista 175 asteessa n. 7-9 minuuttia. Keksit ovat valmiita, kun ne eivät kiillä kovin paljon ja pinta alkaa hienoisesti "repeillä". Keksit ovat tässä vaiheessa vielä erittäin pehmeitä, mutta pinta hieman kovettuu jäähtyessä. Keksien sisusta jää pehmeäksi.

Vinkki:
* Jos haluat kovempia keksejä, paista pidempään. Keksit kuitenkin ovat ihania pehmeinä, juuri ja juuri kypsyneinä. 
* Tumma ruokosokeri on melko isokokoista, joten se kannattaa vaahdottaa rasvan kanssa kunnolla, jotta ei jää rouskumaan hampaisiin valmiissa kekseissä (kuten itselläni kävi). Ruokosokerin sijasta voi toki käyttää normaalia valkoista sokeriakin.



6 kommenttia:

  1. Miten voit leipoa melkein joka päivä?:O Eikö se näy jo sun mmm.. ulkokuoressa?:DD
    Ihanaa, kun jollakin ihmisellä on inspiraatiota muuten kokeilla aina vain uudestaan, esim. macaronit. Oot antanu sun resepteillä aina vain enemmän inspiraatiota itsekin kokeilla hieman askarruttavia asioita. En nykyään leivo melkein muuta kuin SINUN reseptejä, koska ne ovat niin ihania. Ihana blogi, ja iso inspiraation lähde ainakin minulle. Jatka tätä, sulla on kaikki edessä!<3
    -jenni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, tämä viesti sai kyllä hymyn nousemaan huulille :D Kiitos Jenni! Tuo oli ihan mahtavaa kuulla, että olen inspiroinut myös sinut leipomaan ja kokeilemaan erilaisia juttuja!!! Se on minulle todella suuri kohteliaisuus! Mä nautin suuresti siitä, että saan testailla erilaisia ohjeita ja yrittää tehdä mielessä olleita juttuja. Se on ihana tunne, kun huomaa onnistuvansa ja saavansa lopputuloksesta sellaisen kun on etukäteen kuvitellut, tai jopa paremman :) Epäonnistumisiakin on paljon, mutta yleensä seuraavalla kerralla meneekin taas paremmin. Harjoiteltavaa siis löytyy edelleen ja innostustakin olisi enemmän kuin aikaa. Leipomisessa tuntuu olen sitä enemmän opittavaa, mitä enemmän jo osaa.. Voi kun voisi leipoa vielä enemmän kuin nyt on mahdollisuus ;)

      Vaikka leivon paljon, ihan kaikkea ei kuitenkaan itse tule puputettua. Osa päätyy työpaikalle, tarhaan, äidilleni, miehen vatsaan, joskus anoppilaan tai sitten pakkasen täytteeksi, josta niitä tuhotaan aina vieraiden tullessa tai makean himon iskiessä ;)

      Poista
  2. Herkullisen näköisiä. Tekee itsekin mieli alkaa leipomaan pipareita. :)

    VastaaPoista
  3. Moi! Sun blogi on aivan mahtava ja aijon kokeilla monia reseptejä! Huomenna pitäisi leipoa koska on tulossa vieraita eikä maapähkinöitä löydy.. Voiko sen siis jättää pois tai korvata jollain vai menevätkö keksit pilalle? Toivottavasti vastaisit pian :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mukava kuulla, että pidät blogistani :) Maapähkinän voi toki jättää pois, mutta se kannattaa korvata jollain. Löytyykö sulta esim. mantelijauhetta? Jos ei, niin voit laittaa jauhetun maapähkinän tilalle vain hieman lisää vehnäjauhoja. Tämäkään toki ei ole pakollista, kekseistä tulee vain hieman littanampia :) Toivottavasti vastaus ehti tarpeeksi ajoissa :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...