Marianne-kakku /Sydänsurujen Mariannekakku
n. 2 litran kakkuvuokaan
Aineet:
5 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
¾ dl kaakaojauhetta
1 tl soodaa
1 rkl vaniljasokeria
1 tl suolaa
2 dl Marianne-rouhetta
1 prk (á 250 g) maitorahkaa
½ dl maitoa
150 g sulatettua voita/juoksevaa margariinia
2 munaa
Koristelu:
50 g tummaa suklaata
50 g maitosuklaata
Marianne-rouhetta
Ohje:
Koristelu:
50 g tummaa suklaata
50 g maitosuklaata
Marianne-rouhetta
Ohje:
Sekoita kuivat aineet keskenään isossa kulhossa (ei Marianne-rouhetta). Lisää
joukkoon munat, maito, sula rasva ja rahka. Sekoita yhteen voimakkaasti
esimerkiksi puukauhalla. Kääntele lopuksi joukkoon Marianne-rouhe. Lusikoi taikina voideltuun n. 2 litraiseen kahvikakkuvuokaan ja tasoita pinta. Paista 140 asteessa ensin 40 minuuttia, nosta sitten lämpö 175 asteeseen ja jatka paistamista kunnes kakku on kypsä (paistoin vielä 15 minuuttia eli yhteensä 55 minuuttia). Koita kakun kypsyys tikulla. Jos tikkuun ei tartu raakaa taikinaa, on kakku
kypsä. Anna jäähtyä vuoassa 5 minuuttia ennen kumoamista. Peitä liinalla ja anna jäähtyä kokonaan. Säilytä huoneenlämmössä hyvin esim. foliolla ja kelmulla peitettynä pari päivää ennen tarjoamista (jos maltat odottaa).
Ennen tarjoamista sulata suklaat mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Pursottele suklaasula kakun päälle esim. pakastepussia apuna käyttäen. Ripottele päälle vielä Marianne-rouhetta.
Vinkki:
* Kakun kypsyminen ja mehevänä pysyminen on todella paljon kiinni vuoan materiaalista.
* Säilytä kakku tiiviisti suojattuna, niin se pysyy mehevänä.
Tällaisen palakuvan sain räpsästyä ennen kuin tuo pala (ja sitä seuraava pala) hävisi kokonaan vatsaan..
Ennen tarjoamista sulata suklaat mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Pursottele suklaasula kakun päälle esim. pakastepussia apuna käyttäen. Ripottele päälle vielä Marianne-rouhetta.
Vinkki:
* Kakun kypsyminen ja mehevänä pysyminen on todella paljon kiinni vuoan materiaalista.
* Säilytä kakku tiiviisti suojattuna, niin se pysyy mehevänä.
Tällaisen palakuvan sain räpsästyä ennen kuin tuo pala (ja sitä seuraava pala) hävisi kokonaan vatsaan..
Uskotaan, varmasti hyvää, slurps =)
VastaaPoistaNiin oli :D Nams!
VastaaPoistaNam, tosi herkullisen näköistä. Tosi kauniisti koristeltu sulatetulla suklaalla. :)
VastaaPoistaKiitos :) Tuolla sydänvuoalla saa todella kauniita kakkuja ilman koristeluitakin, mutta nuo suklaaraidat sopi siihen hyvin. Suklaa saa kaiken näyttämään (ja maistumaan) niin herkulliselta :D
PoistaIhania jouluisia reseptejä sinulla täällä! =) Nappasin mm. tämän ja tuon piparifudge reseptin talteen ;) Harmi kun ei kerkeä kaikkia reseptejä kokeilla, mitä haluaisi. Ihanaa joulua tänne! <3
VastaaPoistaKiitos :) Harmillista tosiaan kun kaikkea ei ehdi, mutta pian tulee taas uusi vuosi ja uudet leivonnaiset ;) Mukavia leivontahetkiä ja oikein ihanaa Joulua sinulle Kakkumonsteri! <:D
PoistaIhanan mehevän näköinen! Hitsi kun kaikkea ei ehdi kokeilla mitä haluaisi. Jo entuudestaan pitkät listat että mitä kaikkea pitäisi testata ja ne vaan pitenee ja pitenee päivä päivältä :D
VastaaPoistaTämä oli kyllä hyvä kakku! Tänään meni viimeinen pala ja oli mehevöitynyt entisestään! :) Kokeiltavien lista on ihan mahdottoman pitkä, eikä se pääse kyllä vahingossakaan lyhenemään ;D
PoistaSamaa valittelen kuin muutkin - kokeiltavien lista sen kuin pitenee. Eihän se mittään jos linjat kestäis.
VastaaPoistaMahtavaa, että kakku onnistui :D
VastaaPoistaOn se vaan niin hyvää! Seuraavaksi sitten kokeiluun pätkis versio ;D
Mä olin ihan innoissani, kun huomasin noinkin pienen jutun kuin uunin lämpötilan ratkaisevan kuivumisongelman. Oli kyllä niin herkullista että! :) Kävin hakemassa paketillisen pätkiksiä ja suunnittelin testaavani pätkisversiota mikäli karkkeja jää Jouluna yli. Mutta se kyllä jää taatusti vain haaveeksi ;)
PoistaNäyttääpä hyvälle :3 Vois kokeilla joku päivä tehä c:
VastaaPoistaNimim. 11-vuotias leipuri :D
Kokeilepas ihmeessä :) Tämä oli kyllä niin hyvää että ;)
PoistaEn tiedä mitä tapahtui, mutta kakku ei kypsynyt millään. Pari tuntia sitä uunissa pidin, ja siltikin jäi raa´aksi! Ja tein ihan ohjeen mukaan. Mikähän meni vikaan?
VastaaPoistaVoi harmi! Mikäköhän siinä mahtoi olla.. Hmm. Mittasitko aineet varmasti oikein? Oliko uunin lämpötila varmasti oikea? Toimiiko uuni normaalisti vai voiko olla, että se ei ollutkaan niin lämmin kuin olisi pitänyt? Minkälaista materiaalia käyttämäsi vuoka oli? Joissakin vuoissa paistoaika on pidempi. Mutta kaksi tuntia on kyllä mahdottoman pitkä aika! Nostitko uunin paiston lämpötilaa loppupuolella? Nämä mahdolliset ongelmakodat tuli ensimmäisenä mieleen. Jos kuitenkin haluat kokeilla kakkua joskus uudestaan, niin kokeilepas paistaa heti suuremmassa (vaikka 175) lämpötilassa. Tällöin vajaa tunnin pitäisi riittää.
PoistaMulla olis puolikiloa marianne karkkeja, jos ne murskais sais varmasti mehevän kakun? Vai millaista se valmiina ostettu mariannerouhe on koostumukseltaan? :) Ehdottomasti testaan tätä kakkua juhannuksena!❤ Kiitti ohjeesta!
VastaaPoistaNiin piti lisätä, ettei koko puoltakiloo :D Heh!
PoistaMurskatuista Marianneista saisi varmaan myös tosi herkullisen kakun! Tuo valmis rouhe on sitä Mariannen kovaa kuorta. Tälle kakulle ei varmaan tee yhtään pahaa, vaikka joukossa olisi myös sitä suklaista sisustaa eli kokeile ihmeessä! :) Olisi vielä kiva kuulla, miten kävi :)
Poista