tiistai 3. joulukuuta 2013

Kuningatar-tuorejuusto-suklaabrownies

Näin parisen viikko sitten ihastuttavien brownies-palojen kuvan, joiden päällä oli tuorejuustoa ja marjoja. Yhdistelmä kuullosti niin herkulliselta, että halusin itsekin tehdä sellaisen. Tarhan myyjäisten lähettyvillä päätin vihdoin toteuttaa ajatuksen, sillä näin sain kätevästi osan paloista hukattua hyvään tarkoitukseen, mutta kuitenkin pääsin maistelemaan lopputulosta. Minusta tämä oli herkkua! Täyteläisen suklaista, pehmeää, kosteaa, mutta samalla raikasta, hieman kirpeää, suussasulavaa.. Brownieskerroksen päällä on siis ohut juustokakkukerros sekä vadelmia ja mustikoita. Vadelma raikasti kokonaisuutta ihanalla tavalla.





En löydä tähän hätään enempää sanoja kertomaan näistä, joten kuvat puhukoot puolestaan. Tässä tulee ohje:

Kuningatar-tuorejuusto-brownies

n. 20 x 30 cm uunipellille, n. 15-18 palaa 

Aineet:
125 g tummaa suklaata (70%) sulatettuna
200 g voita/leivinmargariinia
2.5 dl tummaa ruokosokeria
4 munaa
3.5 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
2 mm suolaa
100 g tummaa suklaata (50%) rouhittuna 

Tuorejuusto-päällinen:
200 g tuorejuustoa
1 muna
3 rkl tummaa ruokosokeria
1 tl vaniljasokeria

Pinnalle:
3 dl (pakaste)vadelmia
1 dl (pakaste)mustikoita

Ohje:
Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen. Pilko 125 g tummaa suklaata sekä voi/leivinmargariini kulhoon. Lämmitä mikrossa varovasti välillä sekoittaen, kunnes suklaa sulaa. Lisää joukkoon ruokosokeri. Vatkaa sekaan myös munat yksitellen kunnolla sekoittaen. Sekoita jauhojen joukkoon vaniljasokeri ja suola. Lisää jauhot suklaaseokseen. Kääntele joukkoon lopuksi vielä rouhittu tumma suklaa. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Sekoita tuorejuuston joukkoon muna, ruokosokeri ja vaniljasokeri. Kaada seos suklaataikinan päälle uunipellille. Ripottele päälle vielä vadelmia ja mustikoita. Paista uunin keskitasolla n. 25-35 minuuttia (käytin pakastemarjoja, paistoin 35 minuuttia), kunnes piirakka vielä hieman hyllyy ihan keskeltä, mutta on reunoilta kiinteytynyt.

Vinkit:
* Älä paista browniesta liikaa, niin se jää ihanan tahmeaksi, hieman mutakakkumaiseksi
* Pakastemarjojen käyttäminen pidentää paistoaikaa hieman.
* Päällä voi vadelmien ja mustikoiden sijasta käyttää vaikka puolukoita. Marjat raikastavat mukavasti muuten niin täyteläisiä suklaapaloja. 
* Anna brownieksen jäähtyä kunnolla jääkaapissa paloiksi leikkaamista. Ota browniespalat huoneenlämpöön hieman ennen tarjoilua.
* Ruokosokerin sijasta voi käyttää kokonaan tavallista sokeria tai korvata osan sokerista fariinisokerilla.

26 kommenttia:

  1. Todella maukkaan näköisiä ja väritkin on kohdillaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru :) Maukasta olikin :) Ja mukava kuulla että värimaailma miellyttää. Siitä tuli omastakin mielestä aika kiva :)

      Poista
  2. Näyttää niiiin herkulliselta & ihania kuvia! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katri :) Tykkäsin näistä browniespaloista kovin. Brownies on muutenkin mulle ihan ykkösherkkuja, ja tuo tuorejuusto ja marjat sopivat siihen mielestäni täydellisesti :) Kiva kuulla että kuvat miellyttävät :D Nappasin muuten tuon vaaleanpunaisen paperisen taustan yhdestä laatikosta, jossa se oli ollut pakkausmateriaalina. Väri sopi näihin kumman hyvin. Pitää varmaan hankkia samanvärinen kangas, niin voi useamminkin käyttää tuon väristä taustaa, kun tuo paperi ei varmaan enää kauaa kestä.

      Poista
  3. Herkullisen kuuloinen (ja näköinen resepti). Joskus olen samantapaista tehnyt, mutta pakko tehdä uudelleen tällä sinun reseptillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tämä oli kyllä todella hyvää. Kannattaa koittaa tätäkin ohjetta :) Tuon paistoajan kanssa kannattaa olla tarkkana, ettei ylipaista liian kypsiksi.

      Poista
  4. ohhoijaa, näyttävät ihan suussasulavan hyviltä! Nam.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Maistuivatkin ihan mielettömän hyviltä :)

      Poista
  5. Nämä on varmasti hyviä, rakastan kaikkia leivonnaisia jossa on yhdistetty browniet ja juustokakku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olivat erittäin hyviä! :D Brownies ja juustokakut ovat ihanan makuisia sekä erikseen että yhdessä :P

      Poista
  6. Just tein näitä ja ovat parhaita ikinä!! Tästä tulee mun uus bravuurileivonnainen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, onpa mukava kuulla, että myös sinä tykkäsit näistä! :D

      Poista
  7. Näyttää ja kuulostaa niin herkulliselta, että on varmaan pakko testata... Linkitin sinut, toivottavasti on ok.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen ehdottomasti testaamaan, nämä ovat todella herkullisia! Kun ehdit tekemään, kuulisin mielihyvin mitä pidit :D Ja minut saa toki linkittää :)

      Poista
    2. No niin, testattu on ja kauppansa tekivät :) jostain syystä jääkaapilla tuntui kokoajan olevan joku... Oletko testannut valkosuklaa pohjalla? Luulisin että on herkkua...

      Poista
    3. Mukava kuulla että maistuivat myös teille :) Näillä on aika paha tapa kadota jälkiä jättämättä ;D En ole testannut valkosuklaapohjaa, mutta toimisi taatusti todella hyvin. Tosi hyvä idea, pidän mielessä :)

      Poista
  8. Ihana ohje, kiitos :) Tätä kokeilen äitienpäiväksi!
    Innostavia kuvia näissä jutuissasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat tosi herkullisia, niinkuin suklaa ja marjat yhdessä yleensäkin! Hienoa, että ohje pääsi kokeiluun ja uskoisin myös teidän pitävän näistä. Kiitos Anonyymi kommentistasi ja erittäin ihanaa äitienpäivää :D

      Poista
  9. Tämäkin resepti on tosi toimiva ja herkullinen, testattu on! :) Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että ohjeesta oli iloa ja että brownies-palat maistuivat :)

      Poista
  10. Heip! Kiitos taas huippuhyvästä reseptistä. Tein näitä tänään jo toistamiseen, ja tällä kertaa otin lapset mukaan sekoitteluun. Voi nam miten oli taas niin herkkua ja yhdessä tekemisen riemua :) viimeksi käytin ruokokidesokeria, ja tälläkertaa tuli laitettua 1,5 dl tavan sokeria ja 1 dl ruokosokerisiirappia, toimi erinomaisesti niinkin! Mitäs tummaa ruokosokeria sinä olet näissä käyttänyt? :) T. Anni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips! Hienoa, että ohje on päässyt testiin jo useamminkin :) Tuo lasten kanssa yhdessä leipominen on kyllä ihanaa. Vaikka siitä tuleekin tavallista enemmän sotkua, vievät lasten riemu ja innostuneisuus selvän voiton. Ja kun lopulta yhdessä maistellaan lopputulosta ja ihastellaan aikaansaannoksia, sekös vasta on kivaa :)

      Hienosti sovellettu sokerien osalta! Soveltaminen vaatii aina hieman uskaliaisuutta, mutta loppujen lopuksi leivonnassa pystyy soveltamaan aika paljon. Ja mikäs sen hienompaa, kun näkee onnistuneen lopputuloksen! :) Ruokosokerisiirappi tekee näistä varmaan vieläkin tahmaisempia? :P Valitettavasti en enää tarkkaan muista, mitä sokeria käytin, mutta luultavammin se oli tummaa ruokokidesokeria.

      Poista
  11. Niin, älä muuta sano. Ne ovat tärkeitä muistoja omastakin lapsuudesta.

    Vähän epävarmana lähdin kokeilemaan tuota siirappia, mutta pelkkä valkoinen sokerikaan ei houkutellut. Sinäpä sen sanoit, ihmettelin kun paistoaika oli paljon pidempi tälläkerralla (molemmilla kerroilla jäiset marjat) ja lopputulos oli todentotta mehevämpi ja kosteampi. Mutta siis mahtavan makuinen, tosin tahmatassuilta ei vältytty :) T. Anni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin, ja samankaltaisia tärkeitä muistoja haluaa tarjota myös omille lapsilleenkin. Meidän viisvuotias onkin jo kovasti innostunut leipomaan itse, saas nähdä kantaako innostus eläkkeelle asti ;)

      Oih, tuo tahmaisuus kuullostaa aivan ihanalta! Pitää itsekin tehdä siirappilisällä joskus :)

      Poista
  12. Hei, onnistuisikohan creme bonjourin uudella kuningatar-tuorejuustolla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa. Valitettavasti en ole maistellut tuota tuorejuusto enkä tiedä millaista se on, mutta kyllä sitä varmaan uskaltaa kokeilla :) Oon joskus tehnyt tällaisia samantapaisia appelsiinituorejuustosta (https://suklaapossu.blogspot.fi/2015/05/herkulliset-appelsiini.html) ja olivat aivan ihania. Pelkkää tuorejuustoa käytettäessä kannattaa laittaa noin tuplasti ohjeessa oleva määrä ja jättää sokeri pois, mikäli tuorejuusto itsessään on jo makeaa :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...