keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Tähtikakku

Naapurin poika täytti 2 vuotta viime viikolla ja sain tehdä hänelle viikonloppuna synttärikakun. Toiveena oli turkoosi kakku valkoisilla tähdillä. Banaanit ovat pojan suurta herkkua, joten laitoin niitä kakun väliin reilusti :) Väliin tuli myös mansikkasosetta, sekä vaniljaista kerma-täytettä. Laitoin täytettä jämäköittämään liivatteen sijasta vaniljakreemijauhetta, jotta täyte pysyisi paremmin kasassa kakkua leikatessa. Päällinen on jälleen valkosuklaamassaa.



Laitan tähän samaan pienen tietopaketin myös valkosuklaamassaan liittyen. Testasin kakkua tehdessä rinnakkain valkosuklaamassan tekoa vaaleaa siirappia ja glukoosisiirappia käyttäen. Tein päällisen valkosuklaamassan vaaleasta siirappista, ja tähtien massan glukoosisiirapista. Tämä oli kolmas kerta kun tein massan glukoosisiirapista ja huomasin jälleen, että tekovaiheessa pitää olla todella tarkkana. Massaa ei saa vaivata yhtään liikaa, sillä rasva erottuu siitä todella helposti. Sen sijaan vaaleasta siirapista tehty massa kestää vaivaamista hyvin jo tekovaiheessa ja on kuorrutteena mielestäni toimivampi. Glukoosi-versio on selvästi parempi koristeita tehdessä. Se ei sula niin helposti käsiin ja on hieman jämäkämpää. Molemmissa siis omat hyvät puolensa. Mutta tässä nyt tämän tähtikakun ohje.

Tähtikakku

n. 25 cm vuokaan, n. 20 hlön kakku.

Pohja:
7 munan sokerikakkupohja

Kostutus:
2 rkl sitruunamehua
2 tl vaniljasokeria
n.1.7 dl vettä

Täyte:
5 banaania
n.1-2 rkl sitruunan mehua (banaanin viipaleiden päälle)
250 g mansikkaa haarukalla survottuna
1 rkl sokeria

Lisäksi vaniljavaahtoa:
1 prk (á 2.5 dl) Flora Vanillaa - vatkattavaa vaniljakastiketta
1 prk (á 2.5 dl) Flora Kuohua
1 prk (á 250 g) maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl sitruunamehua
0.5 dl sokeria
2 mm vaniljajauhetta
n. 1 dl Milletin vaniljakreemijauhetta (Sallisen tarvitaan vähemmän)

Päällinen + koristeet:
Valkosuklaamassaa vaaleasta siirapista(500 g suklaasta) kuorrutukseen
Valkosuklaamassaa glukoosisiirapista (75 g suklaasta) koristeisiin
Taivaan sinistä ja sinistä pastaväriä
Valkaisuainetta

Ohje:
Tee kakkupohja edellisenä päivänä. Halkaise se kolmeen osaan. Kostuta pohjat sitruunamehu-vaniljasokeri-vesi-seoksella. Kostuta alinta pohjaa vähiten ja kakun kanneksi tulevaa osaa eniten, sillä alin ja keskimmäisen pohja kostuu joka tapauksessa eniten täytteen ansiosta.

Tee täyte. Vatkaa Flora Vanilla ja Kuohukerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon maitorahka. Sekoita sitruunan mehu notkistetun tuorejuuston joukkoon ja lisää vaahtoon. Mausta sokerilla ja vaniljajauheella sekä lisää vaniljakreemijauhetta.

Survo mansikoita ja lisää joukkoon hieman (n. 1 rkl) sokeria. Laita alin kakkulevy tarjoilulautaselle reunavuoan sisään. Laita reunoilla leivinpaperin suikaleet tai reunakalvo. Näin reunavuoka on helpompi poistaa kakun ympäriltä. Täyte on sen verran tymäkkää, että voit myös koota kakun halutessasi ilman reunavuokaa.

Levitä puolet survoksesta pohjan päälle. Viipaloi 2.5 banaania ja lado mansikkasoseen päälle. Levitä päälle liki puolet vaniljavaahdosta. Tee toinen kerros samalla tavalla. Säästä hieman vaniljavaahtoa kakun "kannen" päälle. Laita kakku jääkaappiin vetäytymään seuraavaan päivään.

Tee valkosuklaamassa valmiiksi. Kuorruta kakku massalla seuraavana päivänä.


Valkoisissa tähdissä näkyy hieman leivonta-alustan pohjassa oleva ruutukuvio, joka tarttui massan pintaan kaulitessa.. Ja tuosta alareunasta ei tullut ihan niin siisti kuin olisin toivonut. Mutta harjoitellaan, harjoitellaan :)

4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...