Inkiväärin maku tulee mietona hieman jälkijunassa. Jos ei pidä inkivääristä, voi sen jättää pois ja laittaa vaikka muita mausteita lisää sen sijasta. Karkit muistuttavat koostumukseltaan nekkuja. Ne ovat kovia ja sitkeitä. Itseasiassa mietin kirjoitanko otsikkoon toffee vai nekku, mutta päädyin toffeeseen. Mikäköhän ero niillä kahdella on..?
Piparin makuiset joulutoffeet
n. 70 kpl, riippuen koosta
Aineet:
1.4 dl kuohukermaa
0.7 dl glukoosisiirappia
1.4 dl tummaa siirappia
1.4 dl sokeria
2 mm kanelia
2 mm jauhettua inkivääriä
2 mm jauhettua maustepippuria
1.5 mm suolaa
1 mm inkivääriä
Ohje:
Laita kuohukerma, glukoosisiirappi, tumma siirappi ja
sokeri kattilaan. Laita sokerilämpömittari kattilan reunaan. Keitä
keskilämmöllä n. 20-25 minuuttia, kunnes mittari näyttää 127 astetta (mun mittari näytti näin, mutta tein myös varmuudeksi tippatestin). Jos et
omista mittaria, tee tippatesti, kun seos alkaa kiehua paksummilla kuplilla. Eli laita mukiin jääkylmää vettä.
Tiputa seosta hieman mukiin. Jos siitä muodostuu mukiin pallo, joka on pinnasta kivikova, mutta painellessa/taitettaessa murtuu ja on sisältä sitkeä, on seos valmista. Jos ei, niin jatka keittämistä ja tee testi minuutin, parin päästä uudestaan. Sekoita
valmiin massan joukkoon mausteet ja kaada massa leivinpaperilla peitettyyn n. 15 x 20 cm
vuokaan ja tasoita pinta nopsaan. Anna jähmettyä huoneenlämmössä ennen paloiksi leikkaamista. Karkit ovat kovia, sitkeitä ja makeita, joten palatkin voivat olla pieniä.
Vinkki:
Vinkki:
* Leikkaa massa paloiksi terävällä veitsellä kun se on vielä hieman taipuisaa. Jos massa painuu kasaan leikatessa, jäähdytä sitä vielä lisää, niin saat leikattua siistejä paloja. Älä kuitenkaan alla massan jäähtyä kylmäksi, sillä silloin se ei leikkaannu kunnolla, vaan lohkeilee.
* Jos haluat paloista ohuempia, levitä massa isompaan vuokaan.
* Säilytä palat jääkaapissa hyvin kosteudelta suojattuna. Näin palat eivät tartu niin paljon toisiinsa.
* Jos haluat paloista ohuempia, levitä massa isompaan vuokaan.
* Säilytä palat jääkaapissa hyvin kosteudelta suojattuna. Näin palat eivät tartu niin paljon toisiinsa.
Oo, nämä menevät testiin.
VastaaPoistaMukava kuulla :) Kun ehdit testailemaan, kuulisin mielelläni millaisia tuli :)
PoistaRupean juuri tekemään katsotaan mitä tulee😊
VastaaPoistaPidän peukkuja! Vai ehditkö jo maistelemaan, minkälaisia tuli? :)
Poista