torstai 11. syyskuuta 2014

Ananas-mangotäyte täytekakkuun, liivatteeton


Kaipaatko hieman erilaista kakun täytettä? Tämä raikas ja maukas ananas-mangomousse ei ole ehkä aivan tavanomainen täyte, mutta todella hyvänmakuinen. Ohje löytyy myös edellisestä postauksesta, jossa esittelin ruusupursotetun kakun tekemistä. Täyte oli mielestäni niin herkullinen, että se ansaitsee paikkansa myös blogin Kakun täytteet-osiossa. Täyte on liivatteeton ja hyytyminen hoituu vaniljakreemijauheen avulla.

Ananas-mangotäyte, liivatteeton

n. 20 - 22 cm kakun kahteen väliin (kuvissa oleva kakku on 20 cm)

Täyte:
3 dl Flora Kuohua
100 g ranskankermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (227g/140g) ananasmurskaa
2 dl mangososetta
0.5 dl sokeria
1 dl vaniljakreemijauhetta

Ohje:
Vatkaa Flora Kuohu paksuksi vaahdoksi. Avaa ananasmurskatölkki ja valuta ylimääräiset nesteet pois tölkin ja kannen välistä. Lisää vatkatun Kuohun joukkoon ranskankerma ja jatka vatkaamista vielä noin minuutti. Lisää joukkoon notkistettu tuorejuusto voimakkaasti vatkaten. Vatkaa joukkoon vaniljakreemijauhe ja ananasmurska.
Täytä kakku moussella ja laita jääkaappiin jähmettymään ainakin kolmeksi tunniksi, mielellään yön yli.

Vinkki:
* Jos olet tottunut käyttämään kakun täytteitä suoraan kakun pinnassa marsipaanin, valkosuklaamassan tai muun kuorrutteen alla, en suosittele laittamaan tätä täytettä suoraan kakun ja massan väliin. Mousse ei ananasmurskasta johtuen täysin sileää, joten jos kakun pinta on vuorattu moussella, pienet ananaspalat saattavat näkyä kuorrutteen läpi epätasaisena pintana. Tarttumapintana kannattaakin käyttää vaikka pelkkää kermavaahtoa tai voi-sokerikreemiä, riippuen käytettävästä massasta.



Yksi juttu blogin tulevaisuuteen liittyen. Kerroin jo muutama päivä sitten Facebookin puolella, että osa-aikatyöni vaihtuivat kokopäivätöihin syyskuun alussa. Tämän takia blogin päivitystahti hieman hidastuu enkä ehdi enää leipomaankaan aivan entiseen tahtiin. Bloggaaminen toki jatkuu edelleen, uusi postauksia vain näkyy hieman harvemmin. Uusi juttuja tulee ehkä kahden tai kolmen ohjeen viikkotahdilla. Lopettelemassa en siis missään nimessä ole, leipomishimoa ei minusta pysty kitkemään kuin pakolla. Eikä kyllä niinkään ;) Ei kuitenkaan kannata ihmetellä, jos kommentteihinne vastaaminen joskus kestää. Pyrin vastaamaan niihin aina kuitenkin mahdollisimman pian, heti kun vain löydän sopivan raon arjen pyörittämisen keskeltä :)

Ja kerronpa nyt samalla vielä hieman tulevista postauksista. Laitan lähiaikoina hyväksi todettuja, mutta vain kakkujen teon yhteydessä julkaistuja täytekakkujen täyteohjeita blogiin erikseen kakun täyte-kategoriaan. Niiden lisäksi lähipäivinä on tulossa vielä lisää viime viikonlopun herkullisia juhlatarjoiluja muun muassa:
- Aivan ihana mansikkahyydykekakku mehevällä suklaapohjalla 
- Hieman erilainen kääretorttu
- Äärettömän herkullisten lohipiiraiden ohje 
ja vielä muitakin ihania ohjeita :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...