Jännitin lopputulosta, sillä en ole koskaan saanut kuivakakkua onnistumaan. Ne ovat jääneet kuiviksi ja mauttomiksi. Onneksi koitin tätä ohjetta! Maistelin valmista kakkua ja totesin banaaniosion olevan niin herkullisen pehmeän kostean sitruunaista, että se ei välttämättä olisi kaivannut joukkoon lainkaan suklaaraitaa! Tämä oli ehdottomasti parhaita banaani- ja suklaakakkuohjeita ikinä! Ainoa miinus tuli siitä, että suklaaraita oli aavistuksen liian kuivahko ja siinä olisi saanut mielestäni maistua kunnolla suklaa. Siis todellakin vain aavistuksen kuiva ja pelkästään tuoreeltaan maisteltuna. Pari päivää pöydällä seistyään kakun maut ja kosteus olivat tasoittuneet ja suklaaraitakin oli mehevämpi. En tiedä mikä tilanne olisi ollut kolmantena päivänä, sillä silloin kakusta ei enää ollut mitään jäljellä :) Suklaaraidan joukkoon voisi kuitenkin laittaa rouhittua suklaata tuomaan lisämehevyyttä ja makua.
Onnistumisen taustalla oli luultavammin hyvän ohjeen lisäksi paistoaika, jolloin kakku ei päässyt suotta kuivumaan. Alkuperäisessä ohjeessa paistoajaksi annettiin reilu tunti. Katselin uuniin 45 min. kohdalla, ja koska kakku vaikutti päälle päin kypsältä, päätin tehdä tehdä kypsyystestin eli tökkäsin kakkuun pitkän tikun. Yllätyksekseni kakku oli jo tässä vaiheessa täysin kypsä. Saattaa olla, että jopa tuo 45 minuuttia oli omassa uunissani ja käyttämässäni vuoassa hieman liikaa. Paistoaikaan vaikuttaakin uuni tehokkuuden lisäksi myös vuoan materiaali.
Tässä ohje miten itse tein tiikerin.
Banaani-suklaatiikeri
n. 1.8 litran vuokaan, n.20 palaa
Aineet:
200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3.5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Banaanitaikinaan lisäksi:
Banaanitaikinaan lisäksi:
1 tl sitruunan raastettua kuorta
2 rkl sitruunamehu
1.25 dl soseutettua banaania (1 keskikokoinen banaani)
Suklaataikinaan:
Suklaataikinaan:
3 rkl kaakaojauhetta
0.75 dl vahvaa kahvia (0.75 dl vettä + 2 tl espresso pikakahvijauhetta)
Vuokaan:
Keiju-Sprayta
Ohje:
Vuokaan:
Keiju-Sprayta
Ohje:
Voitele ja jauhota noin 1,8 litran kakkuvuoka. Vatkaa pehmeä rasva ja
sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.
Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhot taikinaan. Ota taikinasta
noin 1/2 toiseen kulhoon.
Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja purista sitruunasta mehu. Kuori ja soseuta banaani. Mausta banaanisose sitruunanmehulla ja kuoriraasteella. Lisää banaanisose toiseen taikinaan, kaakaojauhe ja kahvi toiseen. Voitele kakkuvuoka. Levitä taikinat kerroksittain kakkuvuokaan niin että pohjalle, keskelle ja pinnalle tulee vaalea banaanitaikinakerros.
Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja purista sitruunasta mehu. Kuori ja soseuta banaani. Mausta banaanisose sitruunanmehulla ja kuoriraasteella. Lisää banaanisose toiseen taikinaan, kaakaojauhe ja kahvi toiseen. Voitele kakkuvuoka. Levitä taikinat kerroksittain kakkuvuokaan niin että pohjalle, keskelle ja pinnalle tulee vaalea banaanitaikinakerros.
Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alatasolla 45 min., kunnes kakkuun tökättyyn tikkuun ei tartu raakaa taikinaa. Paistoaika riippuu vuoan materiaalista ja uunin tehosta, joten kypsyys kannattaa testata, eikä luottaa tuohon annettuun aikaan. Anna kakun jäähtyä ennen kuin kumoat sen. Jos maltat. Kakku säilyy kelmun alle käärittynä huoneenlämmössä.
Vinkit:
* Voit tehdä myös pelkän banaanikakun tai suklaakakun. Jos teet näin, tuplaa banaanitaikinaan/suklaataikinaan tulevien aineiden määrät ja lisää ne perustaikinaan
* Jos haluat, voit lisätä suklaataikinaan suklaarouhetta (n.50-75g) tuomaan lisämehevyyttä ja kosteutta
* Testaa kakun kypsyys tikulla. Jos siihen ei tartu taikinaa, on kakku kypsä. Älä ylipaista kakkua, ettei se kuivu suotta
Ps. Tuolla kuvien taustalla vilkkuu ihanan raikas persikka-aprikoosi-juustokakku. Laitan kakun ohjeen myöhemmin :)
Mietin kanssa tuota suklaan lisäämistä taikinaan ja se varmasti sopisi kyllä hyvin! Täytyy kokeilla seuraavalla kerralla :)
VastaaPoistaMukavaa, että kakku kelpasi :)
Hyvin kelpasi! :) Mieskin (joka ei yleensä pidä banaanileivonnaisista) söi tätä ilomielin :) Jos ehdit käyttämään tuota suklaalisää ennen mua, kerrohan mitä pidät :)
PoistaSama meillä :) Mies ei voi sietää banaanileivonnaisia, mutta tuo kelpasi.
PoistaSitten asiasta toiseen. Tytöllä on huomenna halloween-juhlat ja toivoi kinuski-mansikkakakkua. Mitä luulet, toimiiko tuo sun kinuskivaahto mansikkavaahdon kanssa? Saattaahan se olla aika makea yhdistelmä, mutta kun lapset haluaa, niin tottahan se pitää tehdä :) Voi-sokerikakkupohjaa ajattelin käyttää pohjana, kiitos siis ohjeesta jo etukäteen :)
Nam! Kinuski- ja mansikkamousset sopivat varmaan hyvin yhteen! :D Kinuskimousse ei ole yksinäänkään ihan hirvittävän makea, mutta jos itse tekisin kakun noilla täytteillä, sipaisisin ehkä ohuen ohuen kerroksen mansikkasurvosta kinuskimoussen alle raikastamaan makua. Samalla tuo voi-sokerikakkupohja saisi kostutusta, sehän on muutenkin hieman normaalia sokerikakkupohjaa kuivempi. Vaikka kyllä kakku ilman mansikkasurvostakin taatusti maistuisi hyvältä :) Mansikkamoussea raikastaisin liuottamalla liivatteet sitruunanmehuun. Mmm. Nyt alkoi itsekin mieli tehdä tuollainen mansikka-kinuskikakku :D
PoistaHyviä Halloween-juhlia! Toivottavasti kakku maistuu ja juhlat ovat karmaisevat ;)
Kiitos tuosta mansikkasurvosvinkistä! Mansikkasurvokseen ajattelin tosiaan käyttää sitruunamehua :)
PoistaMukavaa jos tuosta oli apua :)
PoistaKiva blogi!:) Ja kuvat on ihania.:)
VastaaPoistaKiitos Jonna Hoo :)
PoistaKokeilulista kasvaa täälläkin. Esim. se sun viikonloppuna tekemä kaakaokakkukin löytyy jo sieltä :) Saas nähdä koska ehtii tekemään, kun nuo työt hieman haittaavat tätä ihanaa harrastusta tällä hetkellä ;) Blogiinkaan ei ole vielä päässeet kaikki tähän mennessä tekemäni jutut. Mutta pikku hiljaa :)
VastaaPoistaOikein hyvää tuli! Ens kerralla laitan sitruunaa enempi, nyt se ei mulla maistunut, olikohan sen verran isompi banaani. Mutta ihanaa kakkua tämä on!
VastaaPoistaNiin onki, tosi hyvää! :) Ensi kerralla sitten sitruunaa vielä enemmän ;)
Poista