Kermaviili-voitaikina
Ohut kerros kahteen tai paksumpi kerros yhteen n. 26 cm piirakkavuokaan
Aineet:
150 g voita/leivinmargariinia huoneenlämpöisenä
200 g kermaviiliä
5 dl vehnäjauhoja (tai 3 dl vehnäjauhoja ja 1.5 dl
täysjyvävehnäjauhoja)
1 tl leivinjauhetta
(0.5 tl suolaa)
Ohje:
Nypi huoneenlämpöiseen voihin/leivinmargariiniin jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe (ja suola). Lisää kermaviili nopeasti sekoittaen, älä vaivaa taikinaa. Laita taikina jääkaappiin n. tunniksi tai pariksi ennen käyttöä. Kaulitse taikinasta piirakkavuoan pohjaa isompi levy ja painele se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Leikkaa mahdolliset ylijääneet taikinat pois ja käytä ne vaikka piirakan koristeluun.
Taikinan voi myös pakastaa!
(0.5 tl suolaa)
Ohje:
Nypi huoneenlämpöiseen voihin/leivinmargariiniin jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe (ja suola). Lisää kermaviili nopeasti sekoittaen, älä vaivaa taikinaa. Laita taikina jääkaappiin n. tunniksi tai pariksi ennen käyttöä. Kaulitse taikinasta piirakkavuoan pohjaa isompi levy ja painele se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Leikkaa mahdolliset ylijääneet taikinat pois ja käytä ne vaikka piirakan koristeluun.
Taikinan voi myös pakastaa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)